E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemGül'den flaş Fransa saldırısı açıklaması!---

Gül'den flaş Fransa saldırısı açıklaması!

Gül'den flaş Fransa saldırısı açıklaması!
15 Temmuz 2016 - 15:39 borsagundem.com

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Yeniköy’de kıldığı cuma namazı sonrasında Fransa’da yaşanan terör saldırısı ve başbakan olduğu dönemde yaşanan Irak müdahalesi konusunda açıklamalarda bulundu.

11.Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Cuma namazını Sarıyer Yeniköy’de bulunan Yeniköy Çarşı Merkez Cami’nde kıldı. Cuma namazı öncesinde polis ekipleri Abdullah Gül’ün Cuma namazı kılacağı camiye vatandaşları arayarak aldı. Cuma namazı çıkışında vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaşan Abdullah Gül, vatandaşlarla fotoğraf çektirdi.

Cami çıkışında basın mensuplarına açıklama yapan 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Fransa’daki terör saldırısını kınadı. Gül, yaptığı açıklamada, "Önce tabii ki terör saldırısını şiddetle lanetliyorum. Bütün Fransız halkının da acısını paylaşıyorum ve Fransız Devletine de başsağlığı diliyorum. Bugün dünyanın karşı karşıya olduğu bu terör saldırılarının aslında geçmişine baktığımızda Irak'tan ve Suriye'den kaynaklanıyor. Bundan 12 yıl önce Irak savaşı maalesef çok dikkatsizce yapıldı. O zaman hükumetin başbakanı olarak bütün Amerikalı ve Avrupalı dostlarımıza müttefiklerimize 'Pandoranın kutusunu açıyorsunuz. Dikkatli olmak gerekir. Bu gidişle bölgede çok büyük olaylar olacak' diye çok çok tekrarladığımı ve en büyük tartışmalarımızın bu olduğunu hatırlıyorum. Maalesef Suriye'de de aynı şekilde hiç bir çıkış stratejisi olmadan, aynı şekilde orada da savaşlar başlatıldı. Neticede bugün büyük bir boşluk var. Burada da nüfusun radikalleşmesi ve terör örgütlerinin yer bulması maalesef çok üzücü. Hesapsız kitapsız Uluslararası camianın Ortadoğu'daki hareketlerinin neticesi oldu. Şimdi bir taraftan terörle, asker ve polisle mücadele olurken, esas bölgeyi istikrara kavuşturacak siyasi çözümleri muhakkak gerçekleştirmek lazım. Yoksa bu boşluktan çok daha büyük hiç ummadığımız yeni yeni sürprizler de ortaya çıkabilir. Sadece Fransa değil ülkemizde hep terörle karşı karşıya. Her gün umulmadık olaylar olmakta. Bunların önlenmesi içinde tabii ki güvenlik güçleri ellerinden gelenleri yapıyorlar. Ama her şeyden önce Ortadoğu'daki bu bataklığı siyasi olarak kurutmak gerekir" dedi.

Açıklama sonrasında cami önündeki bir fındıkçının verdiği fındıktan alan Gül, bir süre yürüdükten sonra cami yakınlarındaki bir restorana girdi. Gül, restoran girişinde de vatandaşlarla sohbet etti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)