E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemGül: Mahkemeleri etkilemeye çalışmak suç---

Gül: Mahkemeleri etkilemeye çalışmak suç

Gül: Mahkemeleri etkilemeye çalışmak suç
22 Eylül 2020 - 14:10 borsagundem.com

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, son dönemde toplumda infial yaratan adli vakalar sonrası sosyal medyada başlatılan 'tutuklansın' kampanyalarını üstü kapalı eleştirdi.

Türkiye’de adaletin ancak bağımsız mahkemelerde tecelli ettiğini ifade eden Bakan Gül, “Kimsenin mahkemeleri etkilemeye, tesir altına almaya hakkı ve yetkisi yoktur” diyerek, şunları söyledi:

TRİBÜN AMİGOSU

Kimse toplum yargıçlığına heves etmesin. Kimse toplum yargıçlığına soyunmasın. Kimsenin mahkemeleri etkilemeye, tesir altına almaya hakkı ve yetkisi yoktur, bu kanunlarımızda suçtur. Böyle tahkir ve tahrip siyaseti içerisinde, adeta bir tribün amigosu gibi beğenmediği kararlar karşısında yargı mensuplarını hedef gösterme cüretini kimse kendinde bulmamalıdır.

FAİLE DEĞİL, FİİLE BAKAR

Milletimiz nezdinde adalet nezdinde adil kararın yerine geçebilecek hiçbir değer yoktur. Yargısal işleyişte, hakim ve savcı faile değil, fiile bakar. Ne söylendiğine değil, delile bakar. Dosyasında delil yok ise bunlar istediği kadar değerlendirilsin.

TEK İDEOLOJİMİZ ADALET

Asıl olan savcının, hakimin kendi dosyasına bu delillerin intikal etmesi ve buna göre karar vermesidir. Yargının ideolojisi yoktur. Yargının tek ideolojisi vardır o da adalettir, adaletin tecelli etmesidir. Hakim ve savcıların bağlı olduğu yer anayasadır kanunlardır.

BAKANIN CÜBBESİ YOK

Hakim ve savcılar, mahkemeler bağımsız ve tarafsızdır. Hiçbir mahkeme Adalet Bakanlığı'nın taşra teşkilatı değildir. Hiçbir mahkeme Adalet Bakanlığı'nın il müdürlüğü değildir. Adalet Bakanı'nın da bir cübbesi yoktur, asla olmayacaktır, olmamalıdır da.

VESAYET ÇAĞRILARI

Öyle ayak ayak üstüne atarak Adalet Bakanı şunu tutuklasın bunu serbest bıraksın gibi telkin verenlerin hukukta asla karşılığı yoktur. Bunlar adeta birer vesayet çağrılarıdır. Bunlar geçmişte çok görüldü. Ancak Türkiye'de işleyen bir hukuk sistemi vardır.

Cübbeli Ahmet 'silahlanma' açıklaması için ifadeye çağrıldı

Bayraktar'ın başlattığı kampanyaya yoğun ilgi

Albayrak: Veriler iyi geliyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (12)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • reis23 Eylül 2020 00:28

    bunu söyleyen acaba başka birilerini  etkileme beyanlarına hemde en üst makamdan yapılrken neden hiç ses etmediğini de biliriz..

  • fahri22 Eylül 2020 23:35

    Sayın Bakanm adaleti arayanlar,Müge Anlı,Serap Ezgü,Didem Yılmaz,Esra Ceyhan'a müracaat ediyorlar.Karar verme yetkisi de  verirseniz,inanın kararlar daha kısa sürede çıkar.

  • fafa22 Eylül 2020 23:30

    Bir hakim görevi başında kaç ay kalıyor?Dosyayı görmeden tayini çıkıyor.Bir araştırma yapın,bir hakim ve savcı aynı yerde kaç ay görev yapıyor?

  • Türkoğlutürk 22 Eylül 2020 19:05

    Ülkemizde adalet varmı sayın bakan. Yoksa sorumlu kim.

  • baturayersin22 Eylül 2020 18:23

    VATANDAŞ ADLİYELERİ BIRAKTI ADALETİ TV KANLARINDA ARIYOR DEVGİBİ ADLYE BİNALARI YAPTILAR ADALETSİZLİK DAHA ÇOK ARTTI MAHKEMELERDEN SENERCE KARAR ÇIKIMIYOR 2,5 SENE YEREL MAHKEME 3 BÖLGE ADLİYE MAHKEMESİ SÜRİYOR BAŞINA BİR İŞ GELSİN SAVCILIGA SUÇ DUYUSUNDA BULUN 3 SENE SONRA SANA CEVAP GELİYOR DAVA KAPANIYOR POLİS TEBLİGATA GELYOR  

  • Bika22 Eylül 2020 18:13

    Sivil toplum örgütleri, demokratik olan her ülkede suçluların bulunması ve cezalandırılması için etkinlik düzenliyor. Türkiye'de kırmızı bültenle arananların devlet televizyonunda röportajı yayınlanıyor.

  • turan22 Eylül 2020 15:27

    bu herkes içinde geçerli mi bakanda olsanda geçerlimi 

  • GULER22 Eylül 2020 14:51

    adamın 30 suçtan sabıkası var, dışarda serseri mayın gibi geziyor.

  • Sesizlerin sesi22 Eylül 2020 14:50

    Sıradan insanlarda sizin gibi yaninda onlarca koruma ile gezip arkasında devletin gücü olsa dediklerinize hak verirdim ancak sokakta durum böyle değil suç işleyen hep kazanıyor yaptigi yanina kâr kalıyor kalabalık kitleler ve güçlüler kendi halindeki insanları ezip öldürüyor.

  • ..22 Eylül 2020 14:48

    öldüren, çalan, tecavüz eden, katleden hep serbest kalıyor. adalet bakanı da buna itiraz eden halkı uyarıyor. başka lafa gerek yok

  • korkma,sönmez.22 Eylül 2020 14:46

    Elle tutulur bir delil yok.ee sen bu adamı tutukla.böyle bir şeyu olmaz.sosyal medya kasıtlı iş düzüyor.adalet bakanı haklı. hukuk delile bakar.

  • Tuğrul 22 Eylül 2020 14:32

    İyi ki sosyal medya var yoksa örtbas edilir gider çoğu suç. Allah razı olsun sosyal medya işini bulan gavurdan. Çoğu müslümanın dünyaya faydası bile yok gavur dediğimiz adamlar bulmuş araba uçak telefon bilgisayar aşı ilaç ve nice herseyi