E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemGül, başdanışmanını değiştirdi---

Gül, başdanışmanını değiştirdi

Gül, başdanışmanını değiştirdi
13 Ağustos 2013 - 07:43 borsagundem.com

Başbakan Erdoğan'dan sonra Cumhurbaşkanı Abdullah Gül de başdanışmanını değiştirdi

Cumhurbaşkanlığı Dışişleri Başdanışmanı Mehmet Ferden Çarıkçı ise, BM Cenevre Daimi Temsilciliği görevine atandı. Çarıkçı’nın yerine de Büyükelçi Gürcan Balık getirildi.
1973 Yerköy doğumlu olan Balık, 1995 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nden mezun oldu. 1995 yılında Dışişleri Bakanlığı’na giren Balık, Dışişleri Bakanlığı’nın Asya ve Kafkasya ile ilgili birimlerinde çalıştı. Balık, 3. Katip olarak Tiflis, İkinci Katip olarak Waşington ve Birinci Katip olarak da Londra büyükelçiliklerinde görev yaptı. Balık, yüksek lisansını 2007 yılında Londra Üniversitesi Kings College’de tamamladı.
Dışişleri Bakanlığı’nda özel kalem müdürlüğü yapan Balık, 2010 ile 2012 yılları arasında Davutoğlu’nun özel müşavirliğini üstlendi. Balık, geçen yıl BM Bilim ve Kültür Teşkilatı (UNESCO) nezdinde Türkiye’nin daimi büyükelçiliğine getirildi. Balık, kısa süren bu görevi sırasında Suriye’de Esad rejiminin tarihi yapılar ve kültürel mirası tahrip etmesini UNESCO gündemine taşıyarak kayda geçirdi.
Davutoğlu, 2012 yılındaki Rusya gezisi sırasında müşaviri Balık’ı, Türk-Rus evlilikleri konusunda Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov’a örnek göstermişti. Davutoğlu, Rusya gezisi sırasında Milliyet’e, “Benim danışmanım Gürcan’ın eşi de Rus’tur. Çok güzel bir örnek, çok da mutlular” demişti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)