E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaGuindos: Euro Bölgesi'ndeki yavaşlama iş piyasasını etkiliyor---

Guindos: Euro Bölgesi'ndeki yavaşlama iş piyasasını etkiliyor

Guindos: Euro Bölgesi'ndeki yavaşlama iş piyasasını etkiliyor
01 Kasım 2019 - 23:50 borsagundem.com

Avrupa .Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Luis de Guindos, "Euro Bölgesi´ndeki yavaşlama iş piyasasını etkiliyor" dedi.

Avrupa Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Luis de Guindos, iş piyasasında bölgedeki ekonomik yavaşlamanın oluşturduğu baskının hissedilmeye başlandığını söyledi.

De Guindos, parasal politikaların limitlerine henüz ulaşılmadığını ve hala büyüme destekli olarak yeniden düzenlenebileceklerini belirterek, olası politika düzenlemeler yapılabileceğine işaret etti.

Daha önce Euro Bölgesi´nde risklerin arttığı uyarısını yapan de Guindos, bunun yanında faiz oranlarının uygun bir düzeyde olduğunu söylemişti.

Öte yandan AMB'nin tahvil alım programını yeniden başlatmasına karşı çıkan bir grup akademisyen konuyu mahkemeye taşıdı. Akademisyenleri temsil eden hukukçu ve ekonomist Markus Kerber, Berlin´de yaptığı açıklamada, AMB'nin tahvil alım programını yeniden  başlatma kararını durdurmak için Almanya Anayasa Mahkemesi´ne  başvurduklarını belirtti.

Kerber, mahkemenin Almanya Merkez Bankası´nın (Bundesbank) söz  konusu tahvil alımlarına katılmasını engellemesini istediklerini  belirterek, bunun dışındaki bir adımın "kumara göz yumma" olacağını ileri sürdü.

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)