E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıGüçlü yukarı tepki kar satışlarıyla karşılaşabilir---

Güçlü yukarı tepki kar satışlarıyla karşılaşabilir

Güçlü yukarı tepki kar satışlarıyla karşılaşabilir
08 Nisan 2020 - 09:25 borsagundem.com

Şeker Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende endeksin güne hafif negatif eğilimle başlaması bekleniyor.

Güne yurtdışı borsalardaki pozitif eğilime paralel alıcılı bir başlangıç yapan BIST-100 Endeksi gün içinde yükselişini güçlendirse de gün sonunda artan satışlarla kazançlarını geri vererek günü %0,34 yükselişle 92.381’den kapattı. Covid-19 salgınındaki vaka ile ölüm artış hızının yavaşlayabileceği beklentileriyle yurtdışı borsalardaki yükseliş eğilimi devam etti. BIST kapanışı sonrası ABD Borsaları kazancılarını geri vererek günü düşüşle tamamladı. EM para birimleri DXY Dolar Endeksi’ndeki düşüşle Dolar karşında güçlü değer kazanırken, TL’deki değer kazancı daha sınırlı oldu. CDS’ler 629 seviyelerinden yüksek seyrini devam ettirerek günü kapatırken, son dönemde yaşanan sert yükseliş TL varlıklara ilişkin risk algısının güçlü şekilde yükseldiğine işaret ediyor. Bu nedenle kısa vadede TL varlıklarda relatif olarak negatif ayrışmanın devam etmesi beklenir. VIX Endeksi 44 seviyelerine kadar gerilese de şuan 47 seviyelerde seyrediyor.

Global piyasalarda resesyon beklentisi güçlenirken, risk alma iştahının kalıcı olarak geri dönmesi için virüs salgının kontrol altına alınması ya da tedavi için ilaç bulunması gerekiyor. Bu nedenle kısa vadede borsalarda tepki yükselişleri oluşsa da kalıcı olması beklenmez ve belli seviyelerde tekrar satış fırsatı olarak kullanılması beklenir. BIST’te ise güçlü tepki yükselişi sonrası tekrardan satışların yaşanma riskinin yükseldiğini düşünüyoruz. Hem yurtiçinde hem de yurtdışında Covid-19 salgının yayılma hızındaki eğilim piyasalar için ana gündem olmaya devam edecek. Yurtdışı borsaların tepki yükseliş eğilimini devam etmesi durumunda BIST’in de düşük momentumla tepki yükselişi eğilimini korunması, yurtdışı borsalardaki olası satışlarda tepki yükselişi yurtdışına göre sınırlı kaldığı için düşüşlerin yurtdışına göre daha sınırlı kalması beklenir.

BIST kapanışına göre Dow Jones vadelileri %1 üzeri eskide seyrederken, Dax vadelileri hafif artıda seyrediyor. Asya borsalarında Çin hariç genel olarak yükseliş eğilimi var. Endeksin güne hafif negatif eğilimle başlaması beklenmektedir. Güçlü tepki yükselişi sonrası endekste sınırlı da olsa kar satışları yaşanabileceğini düşünüyoruz.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)