E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıGüçlü veriler global risk alma iştahını güçlendirir---

Güçlü veriler global risk alma iştahını güçlendirir

Güçlü veriler global risk alma iştahını güçlendirir
17 Eylül 2020 - 09:38 borsagundem.com

Şeker Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende endeksin güne yurtdışındaki zayıf seyre paralel negatif eğilimle başlaması bekleniyor

Güne pozitif eğilimle başlangıç yapan BIST-100 endeksi gün içinde genel olarak sınırlı pozitif seyir izlerken, gün sonuna doğru gelen satışlarla günü %0,37 düşüşle 1.107 puandan kapattı.

Yurtdışı borsalar günü karışık bir görünümle kapatırken BIST, kurlardaki yükselişin gün içinde devam etmesinin etkisiyle günü sınırlı düşüşle kapattı. Fed faizleri %0-0,25 aralığında sabit bırakırken, iki üye karara şerh koydu. Fed yeni para politikası stratejisi çerçevesinde enflasyonun ortalama %2 hedefine ulaşıncaya kadar para politikasını gevşek tutmaya devam edeceği sinyali verdi. Fed 2020 için büyüme beklentisini yukarı yönlü revize ederken, 2023’e kadarki büyüme beklentilerini aşağı yönde revize etti.

Powell, hızlı ekonomik toparlanmanın devam edip etmeyeceğinden emin olmadığını söylerken, bu açıklama sonrası ABD borsaları gün içi kazançlarını geri vererek günü karışık bir görünümle kapattı.

Volatilite endeksi önemli gördüğümüz 26 seviyesi etrafında seyrederken, endeks bu seviyeler ve altında kaldıkça ABD borsalarında olası satışların sınırlı kalarak, yükseliş eğiliminin düşük momentumla devam etmesi beklenmektedir. Jeopolitik risklerin zayıflaması sonrası kurlardaki yükselişin momentum kaybetmesi durumunda BIST’te satışlar yaşansa da sınırlı kalması ve yükseliş eğiliminin düşük momentumla devam etmesi beklenmektedir. Bugün ABD’de açıklanacak Philadelphia Fed endeksi, haftalık işsizlik maaşı başvuruları, inşaat ve konut başlangıçları verileri takip edilecek.

Beklentilerden güçlü verilerin global risk alma iştahını güçlendirmesi beklenmektedir. Dow ve Dax vadelileri BIST kapanışına göre %1’e civarında düşüşle seyrederken Asya borsalarında satıcılı eğilim var. Endeksin güne yurtdışındaki zayıf seyre paralel negatif eğilimle başlaması beklenmektedir.

Ancak, endekste geri çekilmeler olsa da alım fırsatı olarak kullanılması ve kısa vadeli yükseliş eğiliminin korunması beklenmektedir. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)