E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaGüçlü parasal desteği ısrarla sürdüreceğiz---

Güçlü parasal desteği ısrarla sürdüreceğiz

Güçlü parasal desteği ısrarla sürdüreceğiz
21 Aralık 2017 - 11:12 borsagundem.com

Japonya Merkez Bankası Başkanı Kuroda, basın toplantısında önemli açıklamalarda bulundu

Japonya Merkez Bankası (BOJ) Başkanı Kuroda, bankanın para politikasında değişiklik yapmama kararının ardından düzenlediği basın toplantısında, Japonya ekonomisine ve BOJ'nin para politikasına ilişkin açıklamalarda bulundu.

İşgücü durumunun ekonomiyi frenlemediğini düşünen Kuroda, Japonya ekonomisinin küresel ekonomiyle birlikte ilerleme kaydettiğini belirtti. BOJ Başkanı, Japonya'nın uzun vadeli büyüme için üretkenliği artırması gerektiğini düşünüyor.

Japonya'da tüketici fiyatlarının 2017'de bir miktar ilerleme kaydettiğini belirten Kuroda, enflasyondaki artışın gelecek yılda da sürmesini bekliyor. Ancak, Kuroda, yüzde 2'lik enflasyon hedefine ulaşmak için hala önlerinde uzun bir yol olduğu görüşünde.

Kuroda, şu an izlenen politika çerçevesini yeniden değerlendirmeye ihtiyaç olmadığını dile getirdi ve para politikasının ekonomik ilerlemeye yardımcı olduğunu belirtti. BOJ Başkanı, tahvil getiri eğrisinde de herhangi bir değişiklik yapılmasına ihtiyaç olduğunu düşünmüyor.

Düzenlediği basın toplantısında kendisine yöneltilen soruları yanıtlayan Kuroda, Japonya Merkez Bankası'nın güçlü parasal desteği ısrarla sürdüreceğini kaydetti ve sadece ekonomi iyi durumda diye faiz artırmayacaklarını söyledi. Kuroda'nın açıklamalarına göre, BOJ, fiyat hızlanmasının zayıf kalması durumunda teşvikleri artıracak, enflasyonun kesin olarak yüzde 2 seviyesinde istikrar sağladığı noktada ise faiz artıracak.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • KARTALAĞABEYLİ 21 Aralık 2017 13:31

    TAHMİNDİR..VAYY BE NEGÜEL PLANLAR BUNLAR...GECMİŞİN AKILLILARININ UZUN VADEYE DAYALI ÖN GÖRÜLERİ HEP HAKLI ÇIKTI....

  • KARTALAĞABEYLİ21 Aralık 2017 13:30

    KISACA OYUNUN SONU .....FARELER KAPANA GİRDİ....İNDİR BİNDİR PARACIKLARI TEKRARDAN İÇ PİYASAYA ENJEKTE ET.KURUŞUNA KADAR

  • KARTALAĞABEYLİ21 Aralık 2017 13:28

    PLANLARINDA PARACIKLARI KAÇIRIP YURTDIŞINA BİLE KAÇMAK VARKEN BUNLARA YURTDIŞINDAN BİLE YUMRUK VURDULAR VE ÜLKELERİNİN BİR NUMARALI MİLLİYETÇİLERİ OLDULAR

  • KARTALAĞABEYLİ21 Aralık 2017 13:25

    BUNLAR OKADAR GÜZEL PLAN YAPMIŞLARKİ BÖYLE PLAN 1.VE 2 DÜNYA SAVAŞINDA BİLE YAPILMAMIŞ VE TEŞKİLATLANILMAMIŞ VE SONRASINDA DEMİR YUMRUĞU YEMİŞ APTAL OLMUŞLAR VE BU YUMRUĞUN ACISI İLE HATALARINI TELEFİ EDİP TÜM İŞBİRLİKÇİLERİ YANİ TERÖR GRUPLARINI KENDİLERİ DEŞİFRE EDİYOR TÖRÖR GRUPLARININ ÜST AKIL YÖNETİMLERİ.YANİ GERCEK LİDERLER YASA DIŞI HER TÜRLÜ FALİYETLERİN LİDERLERİ

  • KERİM 21 Aralık 2017 11:48

    AĞA GAZI KESİN ARTIK MİLLET BOL VE BELEŞPARAYI BULUNCA NEREYE YATIRACAĞINI ŞAŞIRIYOR BITCOINE BASIP DURUYOR

  • KARTALAĞABEYLİ21 Aralık 2017 11:30

    TARİHDEN DERS ALANLAR VE ALMAYANLAR.......