E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıGüçlü dolar petrol fiyatlarını aşağı çekiyor---

Güçlü dolar petrol fiyatlarını aşağı çekiyor

Güçlü dolar petrol fiyatlarını aşağı çekiyor
01 Eylül 2022 - 08:37 borsagundem.com

Küresel ekonomi için endişeler ve güçlü dolar petrol fiyatlarını aşağı çekiyor

Çin'in COVID tedbirlerini sıkılaştırmaya devam etmesi ve bunun küresel ekonomi için yarattığı endişeler petrol fiyatlarını aşağı çekiyor.

OPEC'in petrol üretimini artırdığına yönelik veriler ve güçlü ABD dolarının da etkisiyle bu sabah ICE'de Kasım vadeli Brent petrolünün varil fiyatı 94,86 dolar seviyesine kadar geriledi. Brent petrolü şu sıralarda düne göre 0,43 dolar düşüşle 95,21 dolar/varil seviyesinden işlem görüyor.

Piyasalarda gözler Cuma günü bir araya gelecek G7'nin Rus petrolüne fiyat sınırlaması konusunda atacağı adımlara ve 5 Eylül'de yapılacak OPEC+ toplantısında Eylül sonrası için belirlenecek üretim politikasında olacak.

Analistler Brent petrolü için bugün destek seviyesi olarak 93,40 doları işaret ediyorlar, buranın aşağı kırılması halinde 91,50 dolar seviyesine kadar geri çekilme olabileceği belirtiliyor. Yukarı hareketlerde ise ilk direnç 96,85 dolar seviyesinde.

G7 liderleri Rus petrolünün fiyat sınırını görüşecek

 

OPEC petrol talebi artış beklentisini düşürdü

 

Petrolde arz fazlası beklentisi günlük 900 bin varile yükseldi

 

OPEC petrol talebi artış beklentisini düşürdü

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)