E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknik AnalizGüçlü destek 94.600---

Güçlü destek 94.600

Güçlü destek 94.600
09 Nisan 2019 - 08:56 borsagundem.com

Yurtiçi veri akışının sakin olduğu bugünde endekste 96.400-95.500 ve aşağıda 94.600 öne çıkan desteklerimiz olurken 97.800 ve daha yukarıda 98.800 öne çıkan hedef değerlerimiz.

"Küresel Piyasalarda Yön Belirsizliği ve Gündemin Yoğunluğu.
Küresel piyasalarda karışık ve belirsiz seyirlerin hakim olduğu yeni haftaya BİST100 endeksi seçim sonuçlarına itirazların ve belirsizliğin devam ettiği süreçte gelen açıklamalar ve haber akışının etkisiyle ilk işlem gününü %1,83 değer kaybıyla 96.978 puandan tamamladı. 1.805 puanlık geri çekilme ardından işlem hacmi 5,9 milyar TL seviyesine gerilerken Bankacılık endeksi %2,52 değer kaybetti.
Erdoğan/Putin Görüşmesinin detaylarını takip edeceğimiz haftanın gündemi oldukça yoğun:

G-20 Merkez Bankaları ve Maliye Bakanları Toplantısı
OPEC Toplantısı
İsrail Seçimleri
ABD Enflasyon Verisi
AMB Faiz Kararı ve Açıklamalar
Fed Toplantı Tutanakları
Çin/AB Zirvesi
İMF ve Dünya Bankası Toplantıları
İngiltere/AB Brexit Olağanüstü Toplantısı

Bu gelişmeler piyasalarının bundan sonraki seyrini belirleyecek adımlar olurken gelecek açıklamalarda emtialar’dan tahvil ve hisse senetlerine piyasa reaksiyonlarını etkileyecektir. Seçim Sonrası YSK Adımları ve Süreç
• YSK, 31 ilçede oyların yeniden sayılması talebi reddetti. 51 sandıkta oyların yeniden sayılmasına karar verildi. Büyükçekmece'ye ilişkin karar ise ertelendi. YSK'nın 51 sandıkta yeniden sayıma hükmetmesi ardından. 1 sandıkta yaklaşık 300-350 oy bulunduğundan toplam sayı yaklaşık 15.000 oya karşılık geliyor.
•YSK'nın aldığı bu kararla İstanbul'da tümden sayım yapılmayacak.
İstanbul'da tamamlanma aşamasında olan sayımlar bittiğinde tablo netleşmiş olacak.
•YSK önümüzdeki üç gün içinde siyasi partilerin itirazlarını alacak. Bundan sonraki üç günde karar verme süreci devreye girecek. 13
Nisan'da bu süreç tamamlanacak.
•Ayrıca her seçimde olduğu gibi bu seçimde olağanüstü itiraz süreci' denen bir seçenek daha bulunuyor. İstanbul'da ilgili kişi mazbatayı almasında sonra söz konusu parti İstanbul'da seçimlerin tümden iptaline ilişkin itirazda bulunabiliyor.

BİST100

Yurtiçi veri akışının sakin olduğu bugünde endekste 96.400-95.500 ve aşağıda 94.600 öne çıkan desteklerimiz olurken 97.800 ve daha yukarıda 98.800 öne çıkan hedef değerlerimiz. Haber akışının etkili olduğu bu haftada özellikle seçim sonuçlarına ilişkin haber akışının kurlar üzerinde etkili olduğunu ve Dolar/TL’de 5,70 üzerinde kapanışlarda 5,75 ve 5,80 seviyelerinin kısa vadeli hedef değerler olduğunu da notlarımıza ekleyelim.

Manşette neler var

Erdoğan: (Rusya İle) Milli Para Konusu Görüşmelerimizin En Önemli Maddesi. Ve Rusya İle Ortak Ticaret Hedefimiz 100 Milyar Dolar.
Putin: Türkiye İle Ticaretimizin Dengeli Olması İçin Çalışıyoruz.
Türk Müteahhitler Rusya Pazarında 70 Milyar Dolarlık İşe İmza Attı.
ABD ve Avrupa Borsaları karışık seyretti.
Yatırımcılar gelişen piyasa hisse senedi ve tahvillerine yatırım yapan exchange traded fonlara (ETF) geçtiğimiz hafta ardı ardına 3. kez giriş gerçekleştirdi.
Türkiye Varlık Fonu, Rusya Doğrudan Yatırım Fonu İle Ortak
Projelerde 200 Milyon Euro Yatırım Yapacak.
Beyaz Saray/Williems: ABD, Çin ile ticaret görüşmelerinde gelinen noktadan henüz tatmin olmuş değil, Çin ile ticaret savaşını sona erdirecek bir ticaret anlaşmasının önünde hala çözülmeyi bekleyen konular var."

A1 Capital Yatırım

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)