E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaGüçlü boğa piyasasını destekleyen 3 faktör---

Güçlü boğa piyasasını destekleyen 3 faktör

Güçlü boğa piyasasını destekleyen 3 faktör
21 Aralık 2020 - 11:02 borsagundem.com

Borsalar geçtiğimiz dönemi rekor yükselişlerle sürdürse de bu durum 2021 umutlarını azaltmıyor. Baş Stratejist Meghan Shue önümüzdeki bir yıllık süreçte boğa piyasasını destekleyecek 3 faktörün altını çiziyor

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Küresel borsaların bu yıl gerçekleştirdiği rekor ralli yatırımcıların 2021 için boğa piyasası beklentilerini düşürmedi.

Yatırım danışmanlığı şirketi Wilmington Trust’ın Yatırım Stratejisi Başkanı Meghan Shue gelecek 9 ila 12 aylık dönem için oldukça yüksek beklentileri olduğunu belirtiyor.

124 milyar dolarlık varlığın yönetimini üstlenen Shue, “Yaklaşık bir yıldır borsalardan en fazla boğa piyasası beklediğimiz süreçteyiz” ifadelerine yer verdi.

Wilmington Trust’ın ağırlıklı olarak hisse senedi pozisyonuna geçtiğini belirten Shue orta vadede borsaları yukarı yönlü etkileyecek üç faktör olduğunu belirtti.

Bu üç faktörden ilki Shue’nin “2021’de normale daha hızlı dönüş için oyunu tamamen değiştirecek” ifadeleriyle tanımladığı Kovid-19 aşısı.

Shue finansal teşvik paketinin ve ABD’deki potansiyel bir bölünmüş hükümetin ortaya çıkaracağı manzarayı borsayı etkileyecek bir diğer faktör olarak açıkladı.

Baş stratejistin orta vadede borsaları etkileyeceğine inandığı üçüncü faktörse para politikası. Shue ABD Merkez Bankası’nın (FED) para politikası için, “Kısa vadede ek bir destek oluşturmayacak. Ancak FED’in bir süre için enflasyonu hedef seviyelerinin üzerine çıkmasına izin vermesi üzerine uzun vadeli yatırımcılar olarak bizler uzun vadede hisse senetleri için güçlü bir boğa piyasası görüyoruz” dedi.

Shue özellikle gelişmekte olan piyasaları ve ABD’deki düşük sermayeli şirket hisselerindeki yatırımların kazandıracağını belirterek bu iki alana yatırım yaptıklarını belirtti.

Baş stratejist, “ABD’li büyük sermayeli hisseler, teknoloji hisseleri, şu noktada değerlemelerde gerçekten de oldukça fazla büyüme hedefleriyle fiyatlandı. Erken ekonomik döngünün etkileri henüz tam olarak fiyatlanmadığından gelişmekte olan piyasaların hisselerinde ve ABD’li düşük sermayeli hisselerde ek bir yükseliş yapmasını öngörüyoruz” ifadelerine yer verdi.

Baş stratejist özellikle gelişmekte olan piyasaların zayıf ABD Doları’ndan faydalanacağını kaydetti. Shue söz konusu ülkelerin bu sayede daha uyumlu ticaret politikaları yürütmelerini ve dünya çapındaki dijital dönüşümü daha büyük oranda benimsemelerini bekliyor.

Shue, ABD’deki düşük sermayeli şirketlerse; ekonomide erken dönemde artacak ekonomik dinamiklerden, nakit tutan şirketlerle birlikte artacak satın alma ve şirket evliliklerinden ve yüksek sermayeli hisselerden bu hisselere doğru gerçekleşecek rotasyondan faydalanacağını öngörüyor.

Yine de baş stratejist riskleri de göz ardı etmiyor. Shue, “Virüsle bağlantılı olan bu süreç oldukça zorlu bir dönem. Asıl risk salgının birçok insanın beklediğinden daha uzun bir süre kalması ve ilk çeyrekte işletmelerin çok uzun bir süre kapalı kalmasıdır” ifadelerine yer verdi.

Shue salgın konusunda endişelerin gerçekleşmesi veya ocak ayında ABD’nin Georgia eyaletindeki ikinci tur senato seçimlerinin beklendiği gibi bölünmüş bir hükümete yol açması durumunda bunun ilave teşvik paketi umutlarını tehdit edebileceği konusunda uyardı.

Baş stratejist, ikinci tur seçimlerde beklenmeyen bir sonucun hisse senetleri için de risk oluşturabileceğini söyledi. Shue, Demokratların bu seçimler sonucunda ABD Kongre’sinde çoğunluğu elde etmeleri halinde yüksek vergilerin ve enerji ve sağlık alanında borsaları negatif yönde etkileyecek düzenlemelerin söz konusu olabileceğini belirtti.

Döviz kurlarında virüs mutasyonu

 

Altın, teşvikle fırladı

 

İçeride Merkez, dışarıda virüs BİST düşüşle açıldı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)