E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıGüçlü bilançolar küresel risk iştahını destekliyor---

Güçlü bilançolar küresel risk iştahını destekliyor

Güçlü bilançolar küresel risk iştahını destekliyor
28 Ekim 2021 - 09:31 borsagundem.com

Gedik Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende BIST100 Endeksi’nin güne yataya yakın hafif alıcılı bir açılışla başlaması bekleniyor.

Küresel çapta açıklanan bilançolar ile gündemdeki ana risk başlıkları izlenmeye devam ediliyor. Bugün ECB toplantısı ve Lagarde’ın açıklamaları ile ABD’de büyüme rakamı ön planda yer alacak. Yurt içinde ise TCMB’nin yılın son Enflasyon Raporu toplantısında enflasyon tahmini ile piyasalarla kuracağı iletişim oldukça önemli olacak. Yurt içi piyasalar bugün yarım gün işlem görecek olup, yarın ise 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle kapalı olacak.

Açıklanacak Önemli Ekonomik Veriler

• 10:30 Türkiye – TCMB Enflasyon Raporu Önem: Yüksek
• 14:45 Euro Bölgesi – ECB Faiz Kararı Önem: Yüksek

BIST-100 Güne Başlangıç

Açıklanan güçlü bilançolar küresel risk iştahını desteklemesine karşın enflasyon ve büyüme konusundaki endişeler aşağı yönlü risk oluşturuyor. Küresel hisse piyasalarında hafif satıcılı bir seyrin
izlendiği günde BIST-100 Endeksi bankacılık sektörü öncülüğünde etkili olan alımlarla dün günü %0,67 oranında yükselişle 1.519,25 puandan tamamladı. ABD borsaları günü Nasdaq dışında kayıplarla tamamlarken, bu sabah ABD vadelileri hafif alıcılı bir seyir izliyor. Asya piyasalarında genel olarak kırmızı bir renk hâkim. Avrupa borsalarının güne yataya yakın açılışlarla başlamaları bekleniyor.
Endeks kapanışında 9,50 – 9,52 aralığında bulunan Dolar/TL, bu sabah 08:35 itibariyle 9,51’li seviyelerden işlem görmekte. BIST100 Endeksi’nin güne yataya yakın hafif alcıılı bir açılışla başlamasını bekliyoruz.

BIST-100 Strateji

BIST 100 dünkü yükselişle birlikte sekiz gün üst üste günü artıda tamamlamış oldu. Aşağıda 1.500 ve altında 1.485’i güçlü destekler olarak takip ediyoruz. Bu seviyelerin altında kapanışlar görmediğimiz sürece geri çekilmeler sınırlı düzeltmeler olarak kalacaktır. Bu seviyeler üzerinde tarihi zirvelerin bulunduğu 1.590 civarı gündemde kalacaktır. Buna karşın bugünden başlayarak yoğun bir gündemin içine giriyoruz. Bugün TCMB Enflasyon Raporu, hafta sonu G20 Zirvesi, 1-2 Kasım İklim Zirvesi ve olası bir Erdoğan – Biden görüşmesi, 3’ünde içeride açıklanacak enflasyon rakamı ve akşamında sonlanacak Fed toplantısı. Bu başlıklar volatilitenin artmasına neden olacaktır. Dün de bahsettiğimiz gibi bu süreçte 1.485 pozisyonların yönü konusunda referans noktamız olacak.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)