E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıGüçlü bilançolar ile hisse bazlı hareketler geride kaldı---

Güçlü bilançolar ile hisse bazlı hareketler geride kaldı

Güçlü bilançolar ile hisse bazlı hareketler geride kaldı
01 Kasım 2021 - 08:50 borsagundem.com

İnfo Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende BİST100 endeksinde yatay açılış gerçekleşmesi bekleniyor.

Türkiye’de coronavirüs vaka sayısının bir önceki gün 23.948 kişi, hayatını kaybeden kişi sayısı ise 201 kişi olarak açıklandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, G20 Liderler Zirvesi kapsamında ABD Başkanı Biden ile görüştü. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ABD Başkanı Biden ile görüşmesinde iki ülke ilişkilerini güçlendirmek ve geliştirmek için ortak mekanizma kurulması konusunda mutabık kalındığı bildirildi.

Erdoğan: F-16 konusunda Biden'ın olumlu yaklaşımını gördüm .

Erdoğan: Aşı milliyetçiliğinin farklı yöntemlerle sürdürülmesi, DSÖ tarafından tanınan aşıların uluslararası arenada ayrımcılığa tabi tutulması kabul edilemez .

ABD Savunma Bakanlığı’ndan Lloyd Austin-Hulusi Akar görüşmesine ilişkin açıklama geldi. Açıklamada, "Bakan Austin ABD'nin Türkiye'nin askeri modernizasyon ihtiyaçlarının farkında olduğunu belirtti" ifadesi yer aldı.

ABD: Türkiye artık F-35 programına dahil değil, F-16’lar için süreç devam ediyor .

Rekabet Kurumu'nun fahiş fiyat soruşturması tamamlandı: 5 zincir market ve bir tedarikçiye toplamda 2,7 milyar TL ceza verildi .

Doğalgazda Kasım tarifesinde konut abonelerine zam yapılmazken , sanayi abonelerine %48 zam geldi .

Euro Bölgesi'nde tüketici fiyatları Ekim'de bir önceki yılın aynı dönemine göre %4,1 arttı.

Çin’de İmalat PMI Ekim ayında, Eylül ayındaki seviyesi olan 50’den 50,6 seviyesine yükseldi.

ABD Dışişleri Bakanı Blinken, İran'ın 2015 nükleer anlaşmasına geri getirmek için İngiltere, Almanya ve Fransa ile birlikte çalışmaya devam ettiklerini söyledi .

550 milyon euro yatırım değerine sahip olan Türkiye'nin ilk yerli plazma üretim tesisinin temelini atıldı.

Macron-Johnson balıkçılık krizinin çözümünde anlaştı .

Ne Olacak?

• Yurtiçinde İmalat PMI verisi açıklanacakken, Almanya’da Perakende Satışlar, İngiltere’de İmalat PMI, ABD’de ise İmalat ve Üretim PMI verileri ön planda olacak.

• Türkiye’de Çarşamba günü TÜFE verisi açıklanacak.

• Fed faiz kararı Çarşamba günü açıklanacak.

Borsa İstanbul’un bu sabah yatay başlangıç yapmasını bekliyoruz.

BİST100 endeksinde yatay açılış gerçekleşmesini bekliyoruz.

Geçtiğimiz haftanın son işlem gününde 29 Ekim Bayramı arifesi nedeniyle yurtiçi piyasalarda yarım gün işlem gerçekleşti. Piyasalar TCMB’nin yılın son Enflasyon Raporu’na odaklandı. TCMB Enflasyon raporunda enflasyon tahminlerini yükseltti. Buna göre 2021 enflasyon tahmini %14,1'den %18,4'e çıkarıldı. 2022 yıl sonu enflasyon tahmini ise %7,8'den %11,8'e yükseltildi. 2023 yılı enflasyon tahmini ise %7,00 olarak belirlendi. TCMB Başkanı Kavcıoğlu, cari dengeyi sağladığı noktada Türkiye ekonomisinin finansal istikrarı sağlamış olacağını söyledi. Kavcıoğlu, cari açığı kapamayı dövizdeki yükseliş ile sağlama hedefi olmadığını, cari denge sağlandığında kur üzerindeki baskının azalacağını belirtti. Enflasyonun yukarı yönlü revizesi ve TCMB Başkanı Kavcıoğlu’nun "Bir kur hedefi ya da kura müdahale şeklinde bir şeyimiz yok. Serbest piyasa koşulları içinde kur kendi dengesini bulacaktır." ifadesi ardından Dolar / TL 8,62’yi test etti.

BİST100 endeksi tarafında ise güçlü bilançolar ile hisse bazlı hareketlerin ön planda olduğu işlem günü geride kaldı ve endeks günü hafif alıcılı tamamladı. Bu hafta yurtiçi piyasalar, 3 Kasım’daki Ekim ayı TÜFE verilerine odaklanacak.

Yurtiçi yerleşikler geçtiğimiz hafta 103 milyon dolarlık hisse, 103 milyon dolarlık DİBS ve 16,1 milyon dolarlık ŞBS sattı. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası tarafından açıklanan verilere göre, bir önceki hafta 234 milyar 517 milyon dolar olan yurt içi yerleşiklerin döviz mevduatı 22 Ekim ile sona eren haftada 52,8 milyon dolar azaldı.

Avrupa Merkez Bankası faiz kararını açıkladı. Banka faiz oranlarını sabit tutarken, pandemi alım programını da 1,85 trilyon euroda bıraktı. Kararın ardından basının karşına geçen AMB Başkanı Lagarde yüksek enflasyon aşamasının beklenenden uzun süreceğine vurgu yaptı.

VİOP 30 Endeks kontratında yatay açılış bekliyoruz.

VİOP 30 Endeks Aralık kontratı, Perşembe günü 1.659 - 1.668 fiyat aralığında işlem görerek günü 1.660 uzlaşma fiyatından tamamladı. Kontrattaki açık pozisyon sayısı 4.978 artarak 578.332 adet kontrat olarak gerçekleşti.

VİOP 30 Endeks kontratında 60 dakikalık HO’nın geçtiği 1.640 seviyesinin üzerinde hareket etmemiz kısa vadede yükseliş eğilimini arttırırken, 1.685’in üstüne çıkmamız durumunda ilk aşamada 1.700 seviyesini kısa vadeli hedef haline getirebilir. Aşağı yönde ise kısa vadeli düşüşün devam edebilmesi için 1.645 destek seviyesinin kırılması gerekmektedir. Kısa vadede yukarı yönde 1.675 ve 1,685 seviyesi önemli bir direnç olarak karşımıza çıkarken. Aşağı yönde ise 1.655 ve 1.645 seviyesi önemli bir destek noktası olarak takip edilecektir.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)