E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıGüçlü bilançolar endeksteki olumlu havayı hızlandırdı---

Güçlü bilançolar endeksteki olumlu havayı hızlandırdı

Güçlü bilançolar endeksteki olumlu havayı hızlandırdı
02 Kasım 2021 - 08:30 borsagundem.com

İnfo Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende BİST100 endeksinde hafif satıcılı açılış gerçekleşmesi bekleniyor.

Türkiye’de korona virüs vaka sayısının bir önceki gün 28.678 kişi, hayatını kaybeden kişi sayısı ise 217 kişi olarak açıklandı.

Sağlık Bakanı Koca: Kimileri aşıdan beklenen sonucun alınamadığı kanısında. 2. doz aşı oranı %75’i geçtiği halde vaka sayıları 30 bini aşabiliyor. Oysa aşıyla sağlanan önemli bir sonuç var. Artık hızlı tırmanışlar ve pikler görmüyoruz. Dramatik seyir yerine stabil, kontrolü kolay bir seyir var .

Pentagon Sözcüsü Kirby, ABD ile Türkiye savunma yetkilileri arasında F-35 programına ilişkin Ankara'da yapılan görüşmenin oldukça verimli geçtiğini belirtti.

ABD Başkanı Biden, katıldığı 26. Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Konferansı'nda Donald Trump yönetiminin Paris İklim Anlaşması'ndan çekilmesi sebebiyle özür diledi.

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Paris İklim Anlaşmasının 21. yüzyılın ortasına kadar uygulanması çağrısında bulundu.

Rusya Merkez Bankası, artan gıda fiyatlarından kaynaklanan enflasyonist riskler gördüğünü, yüksek petrol fiyatlarının da etkisi ile bu risklerin enflasyon bekleyişlerini yüksek bir seviyede tutabileceğini bildirdi .

Temsilciler Meclisi Sözcüsü Pelosi, Senatör Manchin’in tam maliyetinin ve ekonomik etkisinin bilinmediğini kaydederek itiraz etmesine karşın, Biden’ın ekonomik gündemini oluşturan iki yasa tasarısının bu hafta oylanması için bazı planlar üzerinde çaba göstermeyi değerlendiriyor.

Avustralya Merkez Bankası, politika faizinde herhangi bir değişikliğe gitmezken Nisan 2024 tarihli varlıklar için %0,1’lik tahvil getirisi hedefini kaldırdı.

Ne Olacak?

Yurtiçinde önemli bir veri akışı bulunmazken, Almanya ve Euro Bölgesi’nde İmalat PMI, ABD’de ise API Ham Petrol Stokları verisi açıklanacak.

Türkiye’de yarın enflasyon verisi açıklanacak.

Fed faiz kararı yarın açıklanacak.

ADP Tarım Dışı İstihdam verisi yarın açıklanacak.

Beyaz Saray, ABD'de 5-11 yaş grubundaki çocukların aşılanması programının 8 Kasım'dan itibaren tam anlamıyla başlayacağını duyurdu.

Borsa İstanbul’un bu sabah hafif satıcılı başlangıç yapmasını bekliyoruz.

BİST100 endeksinde hafif satıcılı açılış gerçekleşmesini bekliyoruz.

Küresel piyasalarda enflasyon endişesi sürmeye devam ediyor. Son olarak geçtiğimiz Perşembe günü AMB Başkanı Lagarde’nin yüksek enflasyon aşamasının beklenenden uzun süreceğine vurgu yapması sonrasında , ABD Hazine Bakanı Yellen’ın yüksek enflasyonu dile getirmesi piyasalarda endişeye neden olurken, gözler yarın gerçekleşecek Fed Faiz Kararına çevrildi.

Yurtiçi piyasalar geçtiğimiz güne hafif alıcılı başlangıç yaptı. G - 20 zirvesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ABD Başkanı Biden arasındaki ılımlı mesajlar piyasaları desteklerken, Rekabet Kurumu tarafından 5 perakende şirkete tarihin en yüksek cezası olan 2,7 milyar TL ceza verilmesi açılışta endeksi baskıladı. Endekste ağırlığı yüksek olan BIMAS’ın yaklaşık %2 aşağıda açması endeksin baskılanmasındaki önemli unsurdu. Gün içinde Dolar / TL’nin geri çekilmesi ve güçlü bilançolar ile yükselen payların etkisi endeksteki olumlu hava hızlandı. Bankacılık endeksi %2,50 yukarıda işlem görürken, BIMAS’a gelen alımlar dikkat çekti. BİST100 endeksi günü pozitif tamamladı.

Türk Lirası, Kasım ayına değer kazanarak başladı. G eçen haftanın başında 10 büyükelçinin Türkiye karşıtı açıklamaları sonrası 9,85 sınırına yükselerek rekor kıran Dolar/TL, ABD Başta olmak üzere bir çok ülkenin Viyana Sözleşmesinin 41. Maddesine uyulacağını açıklamasıyla 9,60 seviyelerinde dengelenmiştir H afta sonunda İtalya Roma’da gerçekleştirilen G - 20 Zirvesi'nde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Biden ile yaptığı görüşmeden sonra verilen iyimser mesajlar Türk Lirası'ndaki değer artışında etkili oldu. Dolar / TL 9,50’nin altına geriledi.

Ekim ayı İmalat PMI verisi açıklandı. Eşik değer olan 50,00’nin üzerinde ölçülen tüm rakamların sektörde iyileşmeye işaret ettiği sonuçlara göre Ağustos’ta 54,10, Eylül’de 52,50 olarak açıklanan İmalat PMI Ekim’de 51,20’ye geriledi.

Sektördeki yavaşlama belirtileri özellikle üretim ve yeni siparişlere ilişkin verilerde ön plana çıktı. Yeni siparişlerde elektronik parça tedarikindeki yetersizlikler dikkat çekti. 10 sektörün 9’unda girdi stokları azaldı. En keskin düşüşler, elektrikli ve elektronik ürünler ile tekstil sektörlerinde gerçekleşti. Girdi maliyetlerindeki artış, tedarik sıkıntıları ve döviz kurlarındaki olumsuz dalgalanmalar aktiviteyi sınırladı ve üretim hacmi son 5 ayda ilk kez azaldı. Olumlu olarak ise yeni ihracat siparişlerindeki artış devam etti.

VİOP 30 Endeks kontratında hafif satıcılı açılış bekliyoruz.

VİOP 30 Endeks Aralık kontratı, Pazartesi günü 1.657 - 1.691 fiyat aralığında işlem görerek günü 1.687 uzlaşma fiyatından tamamladı. Kontrattaki açık pozisyon sayısı 39.863 artarak 578.332 adet kontrat olarak gerçekleşti.

VİOP 30 Endeks kontratında 60 dakikalık HO’nın geçtiği 1.650 seviyesinin üzerinde hareket etmemiz kısa vadede yükseliş eğilimini arttırırken, 1.665’nın üstüne çıkmamız durumunda ilk aşamada 1.730 seviyesini kısa vadeli hedef haline getirebilir. Aşağı yönde ise kısa vadeli düşüşün devam edebilmesi için 1.665 destek seviyesinin kırılması gerekmektedir. Kısa vadede yukarı yönde 1.696 ve 1,705 seviyesi önemli bir direnç olarak karşımıza çıkarken. Aşağı yönde ise 1.675 ve 1.665 seviyesi önemli bir destek noktası olarak takip edilecektir.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)