E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemGuaido'ya büyük şok! 7 milyar dolarlık soruşturma---

Guaido'ya büyük şok! 7 milyar dolarlık soruşturma

Guaido'ya büyük şok! 7 milyar dolarlık soruşturma
27 Mart 2021 - 01:37 borsagundem.com

Amerika ve Avrupa kıtalarında birçok ülkenin Venezuela'ya ait varlıkları dondurması ve Guaido'yu tek muhatap alması üzerine başsavcılık harekete geçti. Yurtdışı varlıkları alıkoyma suçlamasıyla Guaido için soruşturma başlattı

Venezuela Başsavcılığı, Venezuela’nın yaklaşık 7 milyar dolarlık yurtdışı varlıklarının muhalif lider Juan Guaido tarafından alıkonulduğu iddiasıyla soruşturma başlattı.

Sorunun kaynağı Venezuela’da 2019 yılında ikinci kez göreve gelen Nicolas Maduro’nun seçimlere hile karıştığı gerekçesiyle çoğu Amerika ve Avrupa’da olan 60 civarında ülke tarafından ülkenin meşru devlet başkanı olarak görülmemesinde yatıyor.

Amerika ve Avrupa kıtasındaki birçok ülke Venezuela’nın meşru başkanı olarak 2019’da kendini geçici cumhurbaşkanı ilan eden, eski Ulusal Meclis başkanı muhalif lider Juan Guaido’yu tanıyor.

Juan Guaido önderliğindeki muhalefetin, iktidardaki Maduro hükümetinin meşru olmaması, yolsuzluklara bulaşması, kaynakları kötüye kullanması, yasadışı etkinlikler içinde olması gibi gerekçelerle hükümet üzerindeki baskıların arttırılması talebi uluslararası camiada kabul gördü.

Bu çerçevede başta ABD, Latin Amerika ve Avrupa ülkelerinde olmak üzere Venezuela’nın yurtdışı varlıkları donduruldu ve bu fonların serbest bırakılmasının izni gibi konularda muhatap olarak Juan Guaido alınıyor.

Sözkonusu ülkeler bu yaptırımların gerekçesi olarak Venezuela’da işlenen insan hakları ihlallerini gösteriyor ve uygulanan ekonomik yaptırımların ülkede adil ve şeffaf başkanlık seçimlerine ve demokrasinin yeniden inşasına hizmet ettiğini savunuyor.

Hükümet yetkilileri Venezuela’nın yurtdışında dondurulmuş 7 milyar dolarlık varlığı bulunmasına rağmen hükümetin bu kaynaklara erişemediğini ve bu durumun başta aşı tedariği ve pandeminin yarattığı zorluklarla mücadele olmak üzere Venezuelalılar'ı olumsuz etkilediğini iddia ediyor.

İddianamede Juan Guaido ve ona yardım eden kişiler hakkında vatan hainliği, görevi kötüye kullanma, kara para aklama, yolsuzluk, halkı galeyana getirme, terörizm, yasadışı silah kaçakçılığı gibi farklı suçlamalar yer alıyor.

Juan Guaido ve ekibi henüz konuyla ilgili resmi açıklama yapmadı. (amerikaninsesi.com)

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (12)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • manyak herif27 Mart 2021 18:38

    halkın kahramanı yiğit lider kılıçdaroğlu iktidar olduğu vakit guaidoya muhatap alacak ve tanıyacaktır.çünkü amerika ve avrupa guadioya yı tanıyor.sayın kılıçdaroğlunu da amerika atadığına göre onlar ne yaparsa aynısını da sayın kılıçdaroğlu yapıcaktır.kılıçdaroğlunun kıymetini bilelim .

  • KASIM YANTIR27 Mart 2021 23:28

    Venezual lanın chp ylideri bumudur sence.

  • BİR DOST27 Mart 2021 13:29

    Bu çıkarlarına göre demokratik ülkeler Türkiye'dede CHP sporu desteklemekte olduğuna göre yorumu size bırakıyorum.

  • Murat27 Mart 2021 12:55

    Bizde bu yolda illerliyoruz, yeni hedefimiz  gelismislikte Venezulayi yakalamak :( 

  • manyak herif27 Mart 2021 23:09

    ben de senin gibi ileri görüşlü yurttaşlara bayılıyorum.türkiye senin de dediğin gibi bizden ileri ve çağdaş suriye ve ırak gibi gelişmiş ve kalkınmış ülkeleri yakalamalıyız.bu yüzden ilericilikte daha ileri gitmeliyiz.örnek alınacak insan da sayın kılıçdaroğlu dur diye düşünüyorum.

  • mehmet27 Mart 2021 18:30

    siz de venezuelladaki muhalefet gibi yabancılardan medet umuyorsunuz

  • AHMET ÖZBİR27 Mart 2021 12:40

    MADURA haini etti MADARA! Emperyalistlerin yalamalığını yaparsan, seçilmiş insanlara alçakça plan peşinde koşarsan işte böyle olursun PERİŞAN.

  • Bir yorum27 Mart 2021 12:19

    Sömürünün ne olduğunu anlamak isteyenler Güney Amerika ülkelerine baksın.  Önce  İspanyollar sonra İngilizler  Amerika ya devrederek buraları mahvetmişler!  Arjantin in burnunun dibinde Fakland adaları bu İngiliz kahpesinin oluyormuş ta ne işimiz var orada  diyen yok.  Biz de kahpe çok çünkü.

  • komik27 Mart 2021 10:24

    Demokrasinin, insan haklarının beşiği avrupa ve abd sanane ulan sen kimsinde halkın seçtiği başkanı kabul etmiyorsun o zaman seçimlere gerek yok sen birini işaret et o da geçsin başkanlık koltuğuna oturup saha hizmet etsin. Alçaklar topluluğu bunların hesabı elbet bir gün sorulacak...

  • Bir yorum27 Mart 2021 08:18

    Her ülkenin böyle satılık şerefsizleri vardır!  Bizde bir düzine arkasından giden ahmaklar ise çok fazla olsa da yine de azınlıktalar.

  • Bir yorum27 Mart 2021 12:13

    Maduro   kendi vatandaşına  doğal gaz ve petrolü  bedava vermekte!  Ancak  Amerikan çizgisinde olmadığı için ambargo ve kısıtlamaya tabi tutuldu!  Zorluklar birlikte aşılır kahpeler ile değil.  Onlar her zaman takoz olur. Düz yolda yolunu şaşırtmaya kalkar.

  • cenk27 Mart 2021 08:54

    2 milyon venezuala vatandaşı komşu ülkelerde aç sefalet içinde yaşıyor. Kominis bir yönetim  çin rusya dişinda dünyadan dişlanmış.. Petrolünü satamıyor altının çıkartamıyor. ABD belkide istediği bu işine de gelebilir. Olan insana oluyor.