E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriGSK rüşvet skandalından çekiniyor---

GSK rüşvet skandalından çekiniyor

GSK rüşvet skandalından çekiniyor
24 Temmuz 2013 - 15:05 borsagundem.com

İngiliz sermayeli şirket GlaxoSmithKline Çin'deki rüşvet skandalının karına etkisi olacağını açıkladı

Çin'de adının karıştığı rüşvet ve yolsuzluk iddiaları ile sarsılan ilaç üreticisi GlaxoSmithKline, yılın ikinci çeyreğinde satışlarının yüzde 2 oranında arttığını ancak söz konusu yolsuzluk suçlamalarını kaçınılmaz etkilerinin olacağını bildirdi.
Şirketin CEO'su Andrew Witty  konuaya ilişkin açıklamasında "Çin'de halen yürütülmekte olan soruşturmanın performansımızüzerinde bazı etkileri olacağı açıktır. Ancak bunu şimdiden hesap etmek için çok erken" dedi. İngiliz ilaç üreticisi geçtiğimiz çeyreklerde büyüme konusundasıkıntılar yaşamış ve bazı patent haklarını kaybetmesi ve tasarruf önlemlerinin etkili olduğu Avrupa'da fiyatlarda yaşanan düşüşten zarar görmüştü. GSK'nın dünya genelindeki satışları 6.62 milyar dolar oldu.Hisse başına kar ise geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 1 artışla 26.3 pens oldu. Beklentiler satışları 6.60 milyarsterlin ve hisse başına karın 26.2 pens olacağı yönündeydi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)