E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriG.Saray'a bedelli alışkanlık yaptı---

G.Saray'a bedelli alışkanlık yaptı

G.Saray'a bedelli alışkanlık yaptı
11 Eylül 2013 - 19:59 borsagundem.com

Global Menkul Değerler Strateji Müdürü Uskuay, Galatasaray'ın SPK'nın bedelli sermaye artırımı başvurusunu onaylayacağını açıkladı

Borsa İstanbul'da işlem gören Galatasaray Sportif AŞ hisseleri şirket yönetim kurulunun aldığı bedelli sermaye artırım kararına rağmen günü yükselişle tamamladı.
Genel olarak bedelli sermaye artırım kararlarına negatif yönde tepki veren yatırımcılar bugün Galatasaray hisselerinde bedelli sermaye artırım kararına rağmen günü yüzde 2,21 artışla tamamladı.
Güne yükselişle başlayan Galatasaray hisseleri, ikinci seansta bedelli sermaye artırımı kararından sonra ilk seans kapanışına göre yüzde 2,68 oranında gerilese de günlük bazda yüzde 2,21 oranında yükseliş kaydetti.
Galatasaray hisseleri 18 Haziran 2012 tarihinde yapılan yüzde 400 bedelli sermaye artırımı haberinde 3 işlem gününde yaklaşık yüzde 30 oranında değer kaybetmiş, 13 Eylül 2012 tarihinde yönetim kurulunun aldığı ikinci bedelli sermaye artırımı kararında ise bir günde yaklaşık yüzde 14 gerilemişti.
Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Galatasaray'ın 13 Eylül 2012 tarihinde aldığı yüzde 300 oranında bedelli sermaye artırımı kararını, 1 Şubat 2013 tarihindeki Kurul toplantısında, halka açık ortaklıkların yapmayı planladıkları sermaye artırımlarında ortaya çıkan nakit sermaye koyma borcunun, ortaklığa nakit dışındaki varlık devrinden kaynaklanan borçlara mahsup edilmek suretiyle yerine getirilmesi işleminin önemli nitelikteki işlemler arasında sayılması gerektiğini bildirerek reddetmişti.
Galatasaray'ın piyasa değeri ilk bedelliden bu yana yaklaşık 621 milyon lira azaldı
Galatasaray'ın piyasa değeri 18 Haziran 2012 tarihinde başlayan ilk bedelli sermaye artırımında 975 milyon liranın üzerindeyken, şirketin piyasa değeri kazanılan şampiyonluk, Avrupa'daki başarılar ve yıldız futbolcu transferlerine rağmen bedelli sermaye artırım belirsizliği ile bugüne kadar 621 milyon lira gerileyerek 354 milyon lira seviyesine indi.
Galatasaray Sportif AŞ Yönetim Kurulu, bugün aldığı kararla 600 milyon lira olarak belirlenen kayıtlı sermaye tavanı içerisinde, 13 milyon 940 bin 421,90 lira olan çıkarılmış sermayenin; tamamı nakden karşılanmak suretiyle (yüzde 300 bedelli) 55 milyon 761 bin 687,60 liraya çıkarılmasına ve her bir hisse için kullanım bedelinin 8 lira olmasına karar verdi.
"SPK'nın bu bedelli sermaye artırımını onaylayacağını düşünüyorum"
Galatasaray Yönetim Kurulu'nun kararına ilişkin AA muhabirine değerlendirmede bulunan Global Menkul Değerler Strateji Müdürü Gökhan Uskuay, SPK'nın bu bedelli sermaye artırımını onaylayacağını düşündüğünü belirterek, "Çünkü herhangi bir şekilde rüçhan hakkı kısıtlaması diye bir durum söz konusu değil. Her ortak bedelli sermaye artırımına katılacak dernek olarak bakıldığında dernek de katılacak" dedi.
Bu bedelli sermaye artımının Galatasaray'ın kısa vadeli borçlarının tamamını kapatacak bir kaynak olduğunun söylenebileceğini ifade eden Uskuay, bu bedelli sermaye artırımına rağmen bunun şirket için bir çözüm olacağını düşünmediğini dile getirdi.
Uskuay, şirketin yıl sonu bilançosuna bakıldığında toplam 334 milyon lira tutarında bir kaynak oluştuğu bilgisini aktararak, Galatasaray'ın 389 milyon lira kısa vadeli borcu olduğunu ve gelen 334 milyon liranın da bu kısa vadeli borcu kapatacağını söyledi.
Söz konusu bedelli sermaye artırımı gerçekleştiğinde şirketin borcunun yarı yarıya kapanıyor gibi gözüktüğünü kaydeden Uskuay, ama borcun hala devam ettiğini söyledi.
Şirketin faaliyet zararı da devam ettiği için bedelli sermaye artırımı olsa bile soruna çözüm bulunmuş olmadığını dile getiren Uskuay, "Çünkü direk faaliyetten zarar olduğu için bir sonraki bedelli sermaye artırımına da esasında kapı açık gibi kalıyor" dedi.
Uskuay, bunun Galatasaray'ın gerçekleştirdiği ikinci bedelli sermaye artırımı olduğunu belirterek, geçen defaki bedelli sermaye artırımına rağmen öz sermayenin artıya geçmediğini söyledi.
Bu bedelli sermaye artırımının da çözüm olmadığını aktaran Uskuay, şirketin maliyetlerini kısması gerektiğini ama bu bedelli sermaye artırımının hiç bir sorun olmadan gerçekleşeceğini ifade etti.
Diğer bedelli sermaye artımının 18 Haziran  2012 tarihinde gerçekleştiğini aradan geçen süre içinde Galatasaray'ın bu bedelli sermaye artırımı için gerekli nakdi bulduğunu kaydeden Uskuay, bu bedelli sermaye artırımının SPK engeline takılmadan gerçekleşeceğini düşündüğünü belirtti.
Bedelli sermaye artırım kararının açıklanmasından sonra Galatasaray hisselerinin olumsuz tepki vermemesine ilişkin olarak da Uskuay, şunları belirtti:
"İki tane ihtimal olabilir. Birincisi Galatasaray yatırımcısı da parayı hazırlamıştır. Böyle bir ihtimal olabilir. Galatasaray yatırımcıları zaten bedelli sermaye artırımı olacağını biliyordu. Bilinmeyen bir gerçek değildi. Yatırımcı da bu yüzden parasını hazırlamış olabilir. Diğer taraftan da halka arz yaklaştıkça diğer yatırımcı da hisse senedini satma taraftarı olabilir. Çünkü 1 liralık hisse senedi 8 liradan kullandırılacak. Bir de yüzde 300 bedelli... Esasında bu yüzde 300 değil yüzde 2 bin 400 bedelli. 8 kat primli olmasından, 3 katta sermaye artırımından yaklaşık 24 katlık bir sermaye artırımı bu.
Şirketin kara geçmesinde bu halka arz da çözüm olmayacak. Çünkü şirket faaliyetten zarar elde ediyor. Galatasaray'ın geçen yılki bedelli sermaye artırımına rağmen kısa vadeli borçları yüzde 61 artmış, uzun vadeli borçları yüzde 43 azalmış. Galatasaray uzun vadeli borçlarının vadesi yaklaştıkça bedelli sermaye artırımı yapıyor. Galatasaray'ın dışarıdan kaynak ihtiyacını azaltması için nakit yaratması lazım. En büyük sıkıntı o. Nakit yaratamıyorlar. Bedelli sermaye artırımı çözüm değil. "

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 10,13
En Yüksek: 10,38
En Düşük: 9,77
Değişim 7,31 %
FK: 30,29
PD / DD: -5,79
İşlem Hacmi 1.100.951.019
Toplam Adet: 108.463.093
Ağırlıklı Ort.: 10,15
YORUMLAR (15)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • dx12 Eylül 2013 12:19

    Arkadaşlar GSnin ödenmişi zaten topu topu 14 ml kadar,yüzde 300 bedelli ile yatırımcılar GS dahil yaklaşık 2 futbolcu parası ödeyecek koskoca takın 14 milyon sermaye ile devam edemezdi

  • kerim12 Eylül 2013 08:58

    büyüksün Galatasaray. kuşlar ötsün Cim Bom yürüsün

  • Alim KERİM12 Eylül 2013 08:58

    yorumcu kendi çalıştığı firmaya bi baksın 15 yıldır borsada,tek bi kuruş temettü,bedelsiz, millete ne vermişte şimdide başka şirketi eleştiriyo....

  • yuh yuh12 Eylül 2013 08:54

    spk ilk bedelliye nasıl izin verdi kim bilir neler döndü utanıp ikinciye vermediler ama yine olacak yazık şampiyonlar ligini kazansanız nolacak insanların ahı var bu paralarda fatih hoca buna da el at

  • İbrahim Özbek12 Eylül 2013 00:21

    Yorum çok basit şirketi talan et ellerini cebine atma milyon dolarları savur kendi hisselerini 200 den sat arkanı dön çık ve git.Aysal efendi bunun hesabını vermeden kaçamıyacaksın bunu sana adnan lar kısa zamanda sorarlar bu borçları öde ve defol git......

  • aysal parayı buldu 11 Eylül 2013 23:02

    sponsorluk anlasması yaptılar ve spk nın engelını astılar ... ama kucu yatırımcı karamsar ? unutmayın arkadaslar sen vereceksen bunlar da verecek bedellı cıktıgı gun tavan tavan gıder bu ... baktı aysal malları kaptırıyo hemen haberı cıkarttı oysakı bu habe cıkalı 1 sene oldu.. sakın ha ky bıkmayın bırakmayın hisseyi...

  • ibrahim özbek11 Eylül 2013 22:51

    Bakın medyaya her yerde aysal adam amacına ulaştı dünyada tanındı gelsin şimdi gelmeyen ihaleler ceo lar stad müdürleri yanındaki şaklabanlar milyoncuk ları cebe indiriyormuş olsun canııııım küçük yatırımcı ne güne duruyor vurursun ensesine alırsın lokmasını kanun var canım biz usulune uydururuz yersen

  • İBRAHİM ÖZBEK11 Eylül 2013 22:37

    BUNLAR MODERN TEFECİLER GS Yİ 2 YILDA YEYİP BİTİRDİLER ADAM BABASININ ŞİRKETİ GİBİ GS Yİ KULLANIYOR ETRAFINI MEMEMYE BAĞLAMIŞ KİMSENİN GIKI ÇIKMIYOR ÇÜNKÜ KALPLERİNDE ALLAH KORKUSU KALMAMAIŞ BUNLARIN KÜÇÜK YATIRIMCIYI SOYMAYA DOYMADILAR SAYIN CANDAN ERÇETİN NEYE GIKINIZ ÇIKMIYOR ASIRLIK GS LİLER NEREDESİNİZ SİZLERDEMİ MEMEYE BAĞLANDINIZ YAZIKLAR OLSUN HEPİNİZE..........

  • MİSAFİR11 Eylül 2013 21:57

    Bir tane Galatasaraylı yönetici taşın altına elini koyuyor mu... Biraz kulübe sahip çıkın bastırın paraları derneğin yaptığı olayları gizlemeyin hep küçük yatırımcıya kesin cezayı. Yönetimden nemalanın. Oh ne ala ne ala.

  • koray11 Eylül 2013 21:54

    mal çıkmaya hazırlanıyorlardır, bu bakımdan günü%2 artıda kapattı kek yatırımcılara gel gel çağrısıdır. yarın kesin dip yapar,yukarı gidiyor diye atlayanlara vereceklerdir

  • tnc11 Eylül 2013 21:24

    insanları sömürdünüz lanet olsun size

  • kastamonulu11 Eylül 2013 20:23

    bundan sonra Siirt ekmeksporluyum arkadaş.g.saraylı değilim. batsın aşkı da sevgisi de.

  • ilker11 Eylül 2013 20:19

    memati arkadaş güle güle biran önce yeni takımına geçebilirsin ben formamı, gs bonus almaya, kullanmaya devam GALATASARAY TÜRKİYEDİR okey

  • muslera11 Eylül 2013 20:16

    sana ne editör spekülatörlük yapma ister hisseyi al ister alma sen kendi takımın hissesinden bahset neler oluyor bakalım, şimdi hissesi olanlar laf söyleyebilir onlar için üzgünüm

  • memati kaş11 Eylül 2013 20:15

    ünal Aysel kendisi cebinden versin.kendimi asacam çürük kiraza.yeter bea.kanımızı sömürdün.yerebatsın g.saray sevgisi.varsa yoksa bundan sonra FENERBAHÇE. adamlara şikeci dediniz 1 kere yatırımcısını yolmadılar.