E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaYaşam-MagazinGribe yakalanmadan önce aşı yaptırılmalı---

Gribe yakalanmadan önce aşı yaptırılmalı

Gribe yakalanmadan önce aşı yaptırılmalı
02 Eylül 2022 - 16:24 borsagundem.com

Yetkililer, grip vakaları öncesi aşıların zamanında yapılmasını önerdi.

Türkiye’de geçen yıl ve bu yılın kış aylarında grip vakalarında yaşanan artışlar dikkat çekiyor. Yaklaşan grip sezonu öncesi aşıların zamanında yapılması konusunda uzmanlar uyarıyor.

Ege Üniversitesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Ana Bilim Dalı Üyesi Doç. Dr. Feyza Umay Koç, Türkiye’de geçen sezonda kasım ayı itibarıyla görülmeye başlayan grip vakalarının aralık ve ocak aylarında zirveye ulaşarak tüm sezon boyunca görülmeye devam ettiğini belirtti.

Koç, hem Türkiye’den hem de Avrupa’dan alınan numunelerin grip pozitiflik yüzdesinde 2020-2021 grip sezonuna göre ciddi bir artış olduğunu ifade etti.

Okul öncesi ve okul çağındaki çocuklarda daha fazla görülüyor

Gripte atak hızının erişkin kişilerle karşılaştırıldığında çocuklarda daha yüksek olduğuna dikkati çeken Koç, "Türkiye’de geçtiğimiz sezonda görülen grip vakalarının büyük çoğunluğu, hastalığın toplumda yayılmasında ciddi bir risk oluşturan okul öncesi ve okul çağındaki çocuklarda görülmüştür. Bu nedenle, özellikle okulların açılmasıyla birlikte çocukların gribe karşı korunması ve bulaşın önlenmesi için grip aşılarının yaptırılması büyük önem taşıyor." ifadelerini kullandı.

Grip aşısı Türkiye’de Eylül 2022 itibarıyla erişilebilir olacak

Birçok ülkede KOVID-19 kısıtlamalarının kalkması ve hijyen önlemlerinin azalmasıyla birlikte bu yıl grip vakalarında yaşanabilecek artışın önüne geçmek için aşılamanın gerekli olduğuna vurgu yapan Koç, grip aşısının Türkiye’de Eylül 2022 itibarıyla ulaşılabilir olacağını belirtti.

Kovid-19 ve grip aşıları aynı anda yapılabilir mi?

 

Grip aşısı olan çocuklarda şiddetli Kovid-19'a yakalanma ihtimali düşüyor

 

Fahrettin Koca 1 milyon 36 bin doz grip aşısı yapıldığını açıkladı

 

DSÖ dünyayı grip aşısı olmaya çağırdı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)