E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıGram altından yeni haftada rekor---

Gram altından yeni haftada rekor

Gram altından yeni haftada rekor
05 Aralık 2022 - 10:55 borsagundem.com

Yeni haftanın ilk işlem gününde gram altın tüm zamanların rekor seviyesini yeniledi. Altının gram fiyatı, 1.079 lira seviyesinde işlem görüyor. Çeyrek altın 1.770 lira, Cumhuriyet altını 7.180 liradan satılıyor



Cuma günü, yüzde 0,3 değer kaybeden altının gram fiyatı, günü 1.077 liradan tamamladı.

Altının gram fiyatı, yeni haftada 1084 liraya kadar yükselerek rekor kırdı. Gram altın, saat 10.40 itibarıyla yüzde 0,2 artışla 1.079 liradan işlem görüyor. Aynı dakikalarda çeyrek altın 1.770 lira, Cumhuriyet altını da 7.180 liradan satılıyor.

Altının ons fiyatı 1.810 dolarla son 5 ayın en yüksek seviyesini görmesinin ardından şu sıralarda önceki kapanışa göre yüzde 0,2 artışla 1.800 dolardan işlem görüyor.

ABD Merkez Bankası'nın (Fed) gelecek hafta yapacağı toplantıda 50 baz puan faiz artışı yapacağına ilişkin beklentiler güçlü kalmaya devam ederken, resesyon endişeleri ve Çin'deki gelişmeler emtia fiyatları üzerinde etkili oluyor.

ABD'de gelecek dönem resesyon sinyali olarak kabul edilen ABD'nin 10 yıllık tahvil faizi ile 3 aylık hazine bonosu getirisinin arasındaki fark yaklaşık 80 baz puanla 2000'den bu yana en yüksek seviyede bulunuyor.

Analistler, bugün dünya genelinde hizmet sektörü ve bileşik Satınalma Yöneticileri Endeksi, Avro Bölgesi'nde perakende satışlar ile ABD'de fabrika siparişleri verilerinin takip edileceğini belirterek, teknik açıdan altının ons fiyatında 1.790 doların destek, 1.825 doların direnç konumunda bulunduğunu söyledi.

İnfo Yatırım Foreks bülteninde, 'Haftanın son işlem gününde tahminlerin üzerinde açıklanan ABD tarım dışı istihdam verisi ons altındaki yükselişi destekledi. Güçlü makroekonomik veriler ile küresel risk iştahındaki toparlanma devam ederken Dolar Endeksi 104’lü seviyelere geriledi. Öte yandan Çin'in Kovid-19 önlemlerini gevşettiğine dair haber akışları da ons altının yükselişine katkı sağlayan diğer bir unsur olarak gösteriliyor. Gün içinde açıklanacak ABD PMI verileri ons altın fiyatlamaları üzerinde belirleyici olabilir. Verilerin beklentilerin üzerinde gerçekleşmesi durumunda risk iştahındaki momentum devam edebilir'denildi

Vakıf Yatırım bülteninde, 'Ons altında görünüm güçleniyor. 1,800 direnci üzerinde yukarı hareketin devamını bekliyoruz. 1,850-1,870 bölgesi bu durumda ilk hedef olarak izlenebilir. 1,800-1,785 ise destek olarak izleyeceğimiz seviyeler olacak.' denildi.

Euro 20 liraya dayandı

 

Altın 5 ayın zirvesinde

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)