E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıGram altında yükseliş sürüyor---

Gram altında yükseliş sürüyor

Gram altında yükseliş sürüyor
31 Mayıs 2022 - 11:05 borsagundem.com

Altının gram fiyatı, güne yükselişle başlamasının ardından 979 lira seviyesinde işlem görüyor.Çeyrek altın 1.606 lira, Cumhuriyet altını 6.560 liradan satılıyor.

Dün, dolar kurundaki yükselişe paralel değer kazanan altının gram fiyatı, günü yüzde 1 artışla 977,3 liradan tamamladı.

Altının gram fiyatı, yeni güne yükselişle başlamasının ardından saat 10.40 itibarıyla önceki kapanışına göre yüzde 0,2 artışla 979,1 liradan işlem görüyor. Aynı dakikalarda çeyrek altın 1.606 lira, Cumhuriyet altını da 6.560 liradan satılıyor.

Altının ons fiyatı, şu dakikalarda önceki kapanışın hemen üzerinde 1.855 dolardan işlem görüyor.

Analistler, enflasyon ve büyüme endişelerinin geri plana atılması ve Çin'de vaka sayılarındaki düşüşe karşın uluslararası piyasalarda altın fiyatlarının dar bant içindeki seyrini sürdürdüğünü söyledi.

Bugün ABD Başkanı Joe Biden ile ABD Merkez Bankası Başkanı (Fed) Jerome Powell'ın görüşmesine ilişkin haber akışının izleneceğini aktaran analistler, veri gündeminde ise ABD'de tüketici güven endeksi ve Avro Bölgesi'nde enflasyonun öne çıktığını ifade etti.

Analistler, teknik açıdan altının ons fiyatının 1.850-1.860 dolar dar bandında sıkıştığını belirterek, bu seviyelerin kırılması durumunda, kırılma yönüne doğru hareketin ivme kazanabileceğini kaydetti.

Öte yandan, bugün açıklanan makroekonomik verilere göre, Türkiye birinci çeyrekte yıllık yüzde 7,3 büyüyerek beklentileri aştı. Dış ticaret açığı ise nisan ayında 6,1 milyar dolar oldu.

A1 Capital Yatırım bülteninde, 'Haftanın ilk işlem gününde dar bantta hareket eden Ons/Altın %0.07 oranında sınırlı değişim ile 1855.20 seviyesinden kapanış gerçekleşti. Geçtiğimiz hafta ortasında gelen satışlar karşılanmasına rağmen yükseliş denemeleri zayıf kalıyor. Kısa vadeli hareketlerde 1833-1877$ bandı önemli destek ve direnç seviyeleri olarak takip edilebilir. Yükseliş hareketlerinin ivme kazanabilmesi için 1877$ seviyesinin üzerinde kapanış gerçekleşmeli.
Gram/Altın haftanın ilk işlem gününde pozitif bir seyir izledi ve %1.01 oranında değer kazanımı ile 977.27’den günü tamamladı. Son birkaç günlük süreçte bantta hareket eden Ons/Altın’nın bazı kısa vadeli göstergelerinde güç kaybı görülüyor. Bu nedenle bugünkü kapanış önümüzdeki günler açısından yönde belirleyici olacaktır. 969 ve 996 $ bandını kısa vadeli destek ve dirençler olarak takip etmeye devam ediyoruz.' denildi.

İnfo Yatırım Foreks bülteninde, 'Piyasalar son günlerde Çin kanadından gelen korona virüs konusundaki haber akışlarını takip ediyor. Yükselen vakalar ile birlikte Şangay’da kısmı kısıtlamalar getirilmiş ve bu konu küresel risk iştahını geriletmişti. Fakat son gelen haber akışlarına göre bölgede kısıtlamalar kaldırılıyor ve Çarşamba gününden itibaren insanlara evlerinden çıkmalarının izni verilecek. Bu haber akışları ise küresel risk iştahını bir miktar artırırken, altında baskıların oluşmasına neden oldu. Diğer bir konu ise FED’in atabileceği adımlar. Son gelen açıklamalar ile bankanın agresif bir adım atabileceği yönündeki beklentiler azaldı. Fakat şimdi yeni konu sıkılaşma adımlarının resesyon olasılığını doğurabilme ihtimali. Son olarak FOMC kanadında Fed iyesi Waller açıklamalarda bulundu. Waller; birden fazla toplantı için 50 baz puanlık faiz artışını desteklediğini, enflasyonun yüzde 2 hedefine doğru indiğini görmeden 50 baz puan faiz artışının masadan kalkmaması gerektiğini belirtti. Yeni günde gözler Euro bölgesinden gelecek olan enflasyon verisi ve ABD kanadından gelecek olan CB Tüketici Güveni verilerinde olacak. Veriler sırasıyla 12:00 ve 17:00’da açıklanacak. XAUUSD grafiğini teknik olarak incelediğimizde 1870 – 1890 – 1915 seviyeleri direnç noktaları olarak; 1832 – 1807 – 1785 seviyeleri ise destek noktaları olarak takip edilebilr.' denildi.

Hizmet Üretici Fiyat Endeksi artış gösterdi

 

Borsa güne yükselişle başladı

 

Türkiye ekonomisi ilk çeyrekte yüzde 7,3 büyüdü

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)