E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıGram altında yukarı yönlü hareket---

Gram altında yukarı yönlü hareket

Gram altında yukarı yönlü hareket
18 Ağustos 2022 - 11:00 borsagundem.com

Altının gram fiyatı, güne yükselişle başlamasının ardından 1.018 lira seviyesinde işlem görüyor. Çeyrek altın 1.670 lira, Cumhuriyet altını da 6.820 liradan satılıyor.

Dün, ons fiyatındaki düşüşe paralel değer kaybeden altının gram fiyatı, günü yüzde 0,7 azalışla 1.017,1 liradan tamamladı.
 
Altının gram fiyatı, yeni güne yükselişle başlamasının ardından saat 10.40 itibarıyla önceki kapanışının yüzde 0,1 üzerinde 1.018 liradan işlem görüyor. Aynı dakikalarda çeyrek altın 1.670 lira, Cumhuriyet altını da 6.820 liradan satılıyor.
 
Altının ons fiyatı, şu dakikalarda önceki kapanışının hemen altında 1.762 dolardan işlem görüyor.
 
Analistler, dün yayımlanan ABD Merkez Bankası'nın (Fed) temmuzdaki toplantı tutanaklarının, enflasyon düşene kadar faiz artırımlarının süreceğinin sinyalini vermesiyle altının ons fiyatının gerilediğini söyledi.
 
Yurt içi piyasaların bugün Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) faiz kararına odaklandığını aktaran analistler, veri gündeminde ise Avro Bölgesi'nde enflasyon ile ABD'de haftalık işsizlik başvuruları ve ikinci el konut satışlarının öne çıktığını kaydetti.
 
Analistler, Fed yetkililerinin sözle yönlendirmelerinin de yakından izleneceğini vurgulayarak teknik açıdan altının ons fiyatında 1.740 doların destek, 1.780 doların direnç konumunda bulunduğunu bildirdi.
 
İnfo Yatırım Foreks bülteninde, 'Piyasalar FOMC toplantı tutanaklarını takip etti. Gelen tutanaklarda enflasyonun düştüğüne dair kanıt bulunmadığı ve gözle görülebilir bir enflasyon düşüşüne kadar faiz artırımına devam edileceği belirtildi. Bilindiği gibi FED Temmuz sonunda gerçekleştirdiği toplantısında 75 baz puan faiz artırım yoluna gitmişti. Geçtiğimiz hafta ise ABD kanadından gelen enflasyon verisi beklentilerin altında kalmış ve FED’in agresif sıkılaşma adımları atabileceğine dair beklentiler azalmıştı. Bu da altını desteklemişti. Bu hafta ise Çin kanadından gelen veriler ile Çin’in ekonomik toparlanmasının yavaş olabileceği endişeleri artmış ve bu da dolara kaçışlar yaşanmasına neden olmuştu. Haftanın dördüncü işlem gününde piyasalar TSİ 15:30’da ABD kanadından gelecek olan İşsizlik Haklarından Yararlanma Bşv. ve Philadelphia Fed İmalat End. Verilerini takip edecek. 17:00’da ise yine ABD’den gelecek olan Mevcut Ev Satışları verisi izlenecek. XAUUSD grafiğini teknik olarak inceleyecek olursak 1785 – 1802 - 1825 seviyeleri direnç noktaları olarak; 1753 – 1735 – 1715 seviyeleri ise destek noktaları olarak takip edilebilir.' denildi.

A1 Capital Yatırım Foreks bülteninde, 'Ons/Altın’da güç kaybının arttığını görüyoruz. Dün gün içinde yaşanan satışlar ile %0.77 değer kaybı yaşanırken, 1762.13$ seviyesinden kapanış gerçekleşti.

Teknik göstergelerde güç kaybının sürüyor olması geri çekilme eğiliminin devam edebileceğini gösteriyor. Dün üzerinde kapanılan 22 günlük ortalamanın geçtiği yer olan 1761$ seviyesi ara destek olarak takip edilebilir. Sabah saatlerinde bu seviyenin üzerinde tutunma çabası sürüyor. Ancak bu seviyenin kırılması geri çekilmeyi tekrar hızlandıracaktır.

Son günlerde dar bantta zayıf bir seyir izleyen Gram/Altın’da gevşeme eğilimi görülürken, dün %0.65 oranında değer kaybı ile 1017.09TL seviyesinden kapanış gerçekleşti.

Teknik göstergelere baktığımızda güç kaybının sürdüğünü görüyoruz. 1000TL seviyesini ilk destek noktası olarak takip edeceğiz. Bu desteğinin kırılması sonrasında geri çekilme eğilimi hızlanacaktır. Bu nedenle taşınan pozisyonlar açısından 1000TL desteğinin altında temkinli kalınmalı.'denildi.

Uzmanından altın tahmini: Kritik seviyeyi geçebilir!

 

ABD'de stokların azalması petrol fiyatlarına destek veriyor

 

Alüminyum fiyatları arz endişeleriyle arttı, bakır geriledi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)