E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıGram altında yukarı yönlü hareket---

Gram altında yukarı yönlü hareket

Gram altında yukarı yönlü hareket
10 Mayıs 2022 - 11:05 borsagundem.com

Altının gram fiyatı, güne yükselişle başlamasının ardından 908 lira seviyesinde işlem görüyor. Çeyrek altın 1.489 lira, Cumhuriyet altını 6.082 liradan satılıyor.

Dün, ons fiyatındaki düşüşe paralel değer kaybeden altının gram fiyatı, günü yüzde 0,6 azalışla 899,7 liradan tamamladı.

Altının gram fiyatı, yeni güne yükselişle başlamasının ardından saat 10.10 itibarıyla önceki kapanışına göre yüzde 1 artışla 908,3 liradan işlem görüyor. Aynı dakikalarda çeyrek altın 1.489 lira, Cumhuriyet altını da 6.082 liradan satılıyor.

Dün düşüş eğiliminde hareket eden altının ons fiyatı, günü yüzde 1,6 azalışla 1.853,8 dolardan tamamlamasının ardından şu dakikalarda yüzde 0,4 artışla 1.860,2 dolardan işlem görüyor.

Analistler, devam eden jeopolitik riskler ve Çin'de yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını tedbirlerinin enflasyonist baskılara ilişkin endişeleri artırmasının yanı sıra ABD Merkez Bankası'nın (Fed) enflasyonla mücadelede başarısız olabileceği ve daha şahin politikaların gerekebileceği beklentisinin piyasalarda risk iştahını azalttığını bildirdi.

Küresel ölçekte riskten kaçış pozisyonları ile dolar talebinin arttığına dikkati çeken analistler, yurt içinde altın fiyatlarının da dolardaki harekete paralel seyrettiğini söyledi.

Analistler, bugün Fed yetkililerinin yapacağı açıklamaların, enflasyonla mücadele kapsamında bankanın sınırlarının anlaşılması açısından önemli olacağını belirterek, teknik açıdan altının ons fiyatında 1.840 doların destek, 1.890 doların direnç konumunda bulunduğunu söyledi.

İnfo Yatırım Foreks bülteninde, 'Haftaya 1881 seviyelerinden başlayan ons altın, haftanın ilk işlem gününde baskılı fiyatlamalar gerçekleştirdi ve 1850 seviyelerine kadar gerilemeler gerçekleştirdi. Bu düşüşün sebepleri arasında FED’in Nisan ortasından beri sıkı para politikası uygulamaya başlamasıyla değer kazanan dolar ve yükselen ABD tahvilleri gösterilebilir. Diğer yandan Rusya-Ukrayna savaşı dolayısıyla artan küresel riskler, enflasyon ve aynı zamanda Çin’de korkutan Covid-19 vakaları altında güvenli liman talebini yükselten etkenler arasında yer alıyor. Fakat doların güçlü duruşu altının cazibesine darbe vuruyor. Haftaya genel olarak baktığımızda Çarşamba günü ABD’de açıklanacak olan ABD enflasyon verisi önemli bir ekonomik veri olarak karşımıza çıkıyor. Bugün ekonomik takvimde TSİ 20:00’de FOMC üyesi Kashkari ve FED üyesi Waller’ın konuşması takip edilecek, ayrıca enerji sektörü açısından önemli olan günün önemli verisi TSİ 19:00’da EIA Kısa Vadeli Enerji Görünümü piyasalar tarafından takip edilecektir. XAUUSD grafiğini teknik olarak inceleyecek olursak 1875 – 1890 – 1915 seviyeleri direnç noktaları olarak; 1850 – 1830 – 1815 seviyeleri ise destek noktaları olarak takip edilebilir.' denildi.

Vakıf Yatırım Teknik Strateji bülteninde, 'Ons altında kritik 1,850 desteğine gelindi. Bu bölgeden kısa vadede bir tepki ihtimali olsa da ana görünümün zayıf seyretmeye devam edeceğini düşünüyoruz. Bu aşamada 1,850-1,815 destek, 1,920 ana direnç olarak izlenebilir. 1,850 altında satışların tekrar yoğunlaştığını görebiliriz.'

A1 Capital Yatrım bülteninde, 'Dün satış baskısının etkili olduğunu gördüğümüz Ons/Altın günü %1.57 oranında değer kaybı 1853.80$’dan tamamladı. 1877$ seviyesinin üzerinde tutunamayan Ons/Altında kısa vadeli göstergelerin tekrar zayıfladığını görüyoruz. 1850$ seviyesi gün içi hareketler ilk destek noktası olarak takip edilebilir. Geçtiğimiz hafta tepki alımlarının geldiği yer olan bu desteğin kırılması gevşeme eğilimini hızlandıracaktır.Haftanın işlem gününde %0.61 oranında değer kaybeden Gram/Altın günü 899.67 TL’den tamamladı. Son günlerde dar bantta volatil bir seyir izleyen Gram Altın’da kısa vadeli göstergelerde güç kazanımı görülüyor. Gün içi hareketlerde 910TL seviyesi ilk ara direnç olarak takip edilebilir. Bu direncin kırılması kısa vadeli atağa hız kazandıracaktır. 886 seviyesini ise ilk ara destek noktası olarak verebiliriz.' denildi.

Dolarda yön yukarı

 

Avrupa'da doğalgaz fiyatları yüzde 4,3 düştü

 

İşsiz sayısı 153 bin arttı

 

Borsa güne yükselişle başladı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)