E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıGram altında yön yukarı---

Gram altında yön yukarı

Gram altında yön yukarı
05 Temmuz 2022 - 10:58 borsagundem.com

Altının gram fiyatı, güne yükselişle başlamasının ardından 983,1 lira seviyesinde işlem görüyor. Çeyrek altın 1.612 lira, Cumhuriyet altını 6.587 liradan satılıyor.

Dün, ons altındaki düşüşe karşın, dolar kurundaki yükselişe paralel değer kazanan gram altın fiyatı, günü yüzde 0,4 artışla 977,5 liradan tamamladı.

Altının gram fiyatı, yeni güne de yükselişle başlamasının ardından saat 10.35 itibarıyla önceki kapanışının 0,6 üzerinde 983,1 liradan işlem görüyor. Aynı dakikalarda çeyrek altın 1.612 lira, Cumhuriyet altını da 6.587 liradan satılıyor.

Altının ons fiyatı, su dakikalarda önceki kapanışın hemen altında 1.807,3 dolardan işlem görüyor.

Analistler, dünya genelinde güçlenmeye devam eden resesyon endişeleri ve enflasyona ilişkin belirsizlikler arasında, altın fiyatlarının yön arayışının sürdüğünü söyledi.

Bugün yurt içinde reel efektif döviz kuru, yurt dışında ise Avrupa genelinde hizmet sektörü ve bileşik Satınalma Yöneticileri Endeksleri'nin (PMI) takip edileceğini aktaran analistler, ABD'de fabrika siparişleri ve dayanıklı mal siparişleri verilerinin de yatırımcıların odağında olduğunu kaydetti.

Analistler, teknik açıdan altının ons fiyatında 1.790 doların destek, 1.830 doların direnç konumunda olduğunu bildirdi.

İnfo Yatırım Foreks bülteninde, 'Haftanın ilk işlem gününe 1812 seviyelerinden başlayan ons altın, gün içinde dalgalı bir seyir izledi. Böylelikle ons altın haftanın ilk işlem gününü kademeli değer kayıplarıyla 1806 seviyelerinden kapattı. Küresel bazda merkez bankalarının resesyon ve enflasyon endişesiyle faiz artırdığı bu kriz döneminde, altın zaman zaman üzerinde baskılar hissediyor. Artan faiz ortamında, herhangi bir faiz getirisi olmayan değerli metaller bir miktar geri planda kalıyor. Diğer yandan Rusya-Ukrayna savaşının devam etmesiyle beliren jeopolitik belirsizliklerin etkilerinin uzun bir süre devam edebileceği düşünülüyor ve bu konu altında güvenli liman desteği oluşmasına neden olabiliyor. Bu konu da fiyatlamalarda yakından takip ediliyor. Yeni günde 1806 seviyesinden açılan ons altında piyasalar ekonomik veri bakımından sakin bir gün geçirecek. XAUUSD grafiğini teknik olarak inceleyecek olursak 1832 – 1856 – 1880 seviyeleri direnç noktaları olarak takip edilebilir. Gevşemelerde ise 1785 – 1770 – 1752 seviyeleri destek noktaları olarak test edilebilir.' denildi.

A1 Capital Yatırım bülteninde, 'Ons/Altın’da önceki gün test edilen 1805 dolar desteğinin üzerinde tutunma çabası sürüyor. Dün dar bantta hareket edilirken, %0.16 oranında sınırlı değer kaydı ile 1808$ seviyesinden kapanış gerçekleşti. Kısa vadeli baz göstergelerin aşırı satım seviyelerinden dönüyor olması tepki olasılığını artırıyor. Bu desteğin üzerinde etkili olabilecek yükseliş hareketlerinde ise 1850$ seviyesi ilk direnç olarak takip edilebilir. Haftanın ilk işlem gününde hafif alıcılı bir seyir izleyen Gram/Altın %0.37 oranında değer kazanımı ile 977.48 TL kapanış gerçekleştirdi. 950TL desteğinin üzerinde tutunan Gram Altının teknik göstergelerinde toparlanma belirginleşiyor. Tepki hareketlerinin ivme kazandığını görebiliriz. Hafta içinde beklentimiz paralelinde yaşanabilecek tepki yükselişlerinde 1000 ve 1042 seviyeleri kısa vadeli dirençler olarak takip edilebilir.' denildi.

Dinamik Yatırım analizinde, 'Altın, 1805 destek seviyesi üzerinde işlem görmeye devam ediyor. Bu seviyenin üzerinde günlük bar kapanışı gerçekleştirmesi halinde yükseliş yönlü fiyatlanmalar ivme kazanabilir. Bu durumda ilk direnç seviyemiz 1829 olacaktır. Olası, 1805 seviyesi altındaki fiyat oluşumlarında ise 1785 destek seviyesini izliyor olacağız.' denildi.

Dolar 17 TL sınırında

 

Kripto piyasasına ilgi azalıyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)