E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıGram altın yükselişte---

Gram altın yükselişte

Gram altın yükselişte
27 Mayıs 2022 - 11:01 borsagundem.com

Altının gram fiyatı, güne yükselişle başlamasının ardından 979 lira seviyesinde işlem görüyor. Çeyrek altın 1.606 lira, Cumhuriyet altını 6.560 liradan satılıyor.

Altının gram fiyatı, 8 işlem gününe ulaşan yükseliş serisini dün sonlandırarak günü yüzde 0,2 azalışla 973,3 liradan tamamladı.

Yeni güne yükselişle başlayan gram altın, saat 10.40 itibarıyla önceki kapanışına göre yüzde 0,6 artışla 979 liradan işlem görüyor. Aynı dakikalarda çeyrek altın 1.606 lira, Cumhuriyet altını da 6.560 liradan satılıyor.

Dün yüzde 0,1 azalışla 1.850,8 dolardan günü tamamlayan altının ons fiyatı, şu dakikalarda yüzde 0,3 artışla 1.857,1 dolardan işlem görüyor.

Analistler, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faiz artırımlarında esnek davranılarak gerekirse eylül ayında beklemeye geçilebileceği şeklinde yorumlanan toplantı tutanaklarının küresel piyasalarda pozitif karşılandığını söyledi.

Bugün ABD'de açıklanacak kişisel gelir ve harcamalar verilerinin takip edileceğini aktaran analistler, ayrıca piyasalar kapandıktan sonra yayımlanması beklenen uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's'in Türkiye değerlendirmesinin de gündemin odağında bulunduğunu belirtti.

Analistler, teknik açıdan altının ons fiyatında 1.830 ve 1.800 doların destek, 1.880 doların direnç konumunda bulunduğunu bildirdi.

A1 Capital Yatırım bülteninde, 'Ons/Altın’da son günlerde güç kaybı görülürken, gün %0.14 değer kaybı ile 1850.76 seviyesinden kapanış gerçekleşti. Kısa vadeli göstergelerin günlük ve saatik grafiklerde güç kaybediyor olması gevşeme eğiliminin, sürebileceğini gösteriyor. Kısa vadeli destek olarak gördüğümüz 1853$ seviyesinin altında geri çekilme hızlanabilir.
Dün dar bantta hareket eden Gram/Altın günü %0.15 oranında değer kaybı ile 973.29 TL’den kapanış gerçekleşti. Ancak kısa vadeli göstergelerin aşırı alım seviyelerine ulaşmış olması kar satışlarının etkili olabileceğini gösteriyor. Artık destek noktası olarak takip edeceğimiz 969 seviyesinin altına inilmesi gevşeme eğilimi hızlandıracaktır. 996 ve 1000 seviyeleri ise kısa vadeli dirençler olarak takip edilebilir.' denildi.

İnfo Yatırım Foreks bülteninde, 'Geçen haftayı uzun bir aradan sonra yükselişle kapatan ons altın, bu hafta da yukarı yönlü hareket sergiledi. Bu hareketlenmeler ile birlikte hafta içerisinde 1870 seviyeleri test edilse de buralardan itibaren bir miktar gevşemeler yaşandı. Pazartesi ilk işlem gününde 1845 dolar seviyesinden açılan ons, haftanın son işlem gününde 1850 dolar seviyelerinden açıldı. Çin kanadında 28 Mart’ta ilan edilen ‘’kademeli kapanma’’, olaylar azalmadığı için tüm kentte uzatılmıştı ve önlemlerin karantina bölgeleri dışında olay görülmeyen yerlerde kaldırılacağı bildirilmişti. Fakat Çin Başbakan’ı Li Keqiang ekonominin bazı açılardan pandeminin ilk çıktığı 2020’den daha kötü halde olduğu uyarısında bulundu. Bu durum tedarik zincirinde sıkıntılar yaşatabilir ve emtia grubunda taleplerin azalmasına neden olabilir. Bugün ekonomik takvimde TSİ 15:30’da Kişisel Tüketim Harcamaları Fiyat Endeksi açıklanacak ve piyasalar tarafından takip edilecektir. XAUUSD grafiğini teknik olarak inceleyecek olursak 1870 – 1890 – 1915 seviyeleri direnç noktaları olarak; 1832 – 1807 – 1785 seviyeleri ise destek noktaları olarak takip edilebilir.' denildi.

Altın zayıflayan dolardan destek buldu

 

Borsa güne yükselişle başladı

 

Bakır fiyatları, doların zayıflamasıyla toparlandı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)