E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıGram altın yükselişte---

Gram altın yükselişte

Gram altın yükselişte
12 Nisan 2022 - 12:06 borsagundem.com

Altının gram fiyatı, güne yükselişle başlamasının ardından 922,6 lira seviyesinde işlem görüyor. Çeyrek altın 1.512 lira, Cumhuriyet altını 6.179 liradan satılıyor.

Dün, ons fiyatındaki yükselişe karşın, dolar kurundaki düşüşe paralel değer kaybeden altının gram fiyatı, günü yüzde 0,2 azalışla 921,1 liradan tamamladı.

Altının gram fiyatı, yeni güne yükselişle başlamasının ardından saat 11.30 itibarıyla önceki kapanışa göre yüzde 0,2 artışla 922,6 liradan işlem görüyor. Aynı dakikalarda çeyrek altın 1.512 lira, Cumhuriyet altını da 6.179 liradan satılıyor.

Altının ons fiyatı, şu dakikalarda yüzde 0,1 artışla 1.954,9 dolardan işlem görüyor.

Analistler, enflasyon baskısı sonucunda merkez bankalarının şahin tutumunu devam ettireceği beklentileri, Rusya-Ukrayna savaşında çatışmaların şiddetlenebileceği ihtimali ve Çin'de yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınında artmaya devam eden vaka sayılarının emtia piyasalarında fiyatlamaları zorlaştırdığını ifade etti.

Para politikasının azalan destekleyici duruşu ve artan resesyon riskleriyle tahvil piyasalarında satış eğilimi derinleşirken, ABD'nin 10 yıllık tahvil faizi üst üste sekiz gün artarak yüzde 2,83'le Aralık 2018'den bu yana en yüksek seviyesine çıktı. Tahvil piyasalarında yüzde 84 ihtimalle ABD Merkez Bankası'nın (Fed) mayısta 50 baz puanlık faiz artışına gideceği fiyatlanmaya başladı.

Analistler, bugün Almanya ve Avro Bölgesi'nde ZEW beklenti endeksleri ile ABD'de enflasyon verilerinin takip edileceğini ifade ederek, teknik açıdan altının ons fiyatında 1.920 doların destek, 1.970 doların direnç konumunda olduğunu bildirdi.

Mart ayında ABD'de enflasyonun yıllık yüzde 8,4 ile tepe noktasına ulaşmasının beklendiğini belirten analistler, New York Fed'in tahminlerine göre Amerikalı tüketicilerin kısa vadeli enflasyon beklentisinin de yüzde 6,6 ile yeni zirveye ulaştığını kaydetti.

Vakıf Yatırım Teknik Strateji bülteninde, 'Kısa vadeli sert dalgalanmanın ardından 1,960 referans seviye haline gelmiştir. Bu aşamada 1,900-1,880-1,830 destek seviyeleri iken 1,960-1,980-2,000 direnç seviyeleridir.' denildi.

İnfo Yatırım Foreks bülteninde, 'Haftaya 1946 seviyelerinde başlangıç yapan altın haftanın ilk işlem gününde sınırlı miktarda yukarı yönlü hareketlenmeler gerçekleştirdi. Son aylarda küresel bazda yoğun gündem fiyatlamalar üzerinde etkili oluyor. Yeni günde ise gündem ABD kanadından gelecek olan enflasyon verisi. FED’in de yakından takip ettiği veri TSİ 15:30’da açıklanacak. Piyasalardaki genel beklentilere bakıldığında gelecek olan veri ile birlikte ABD kanadında enflasyonun yeni zirve yapabileceği beklentisi hakim. Enflasyondaki yüksek seyrin devam etmesi ile birlikte FED’in Mayıs ayında 50 baz puanlık faiz artış yoluna gidebileceği beklentileri daha da artabilir. Diğer yandan küresel bazda jeopolitik riskler yakından takip edilirken, son günlerde Çin kanadında artan Covid vakaları da yavaş yavaş piyasaların gündemine girmeye başladı. XAUUSD grafiğini teknik olarak inceleyecek olursak yukarı yönlü hareketlenmelerde sırasıyla 1965 – 1990 – 2010 seviyeleri direnç noktaları olarak; 1937 – 1910 – 1890 seviyeleri ise destek noktaları olarak takip edilebilir.' denildi.

A1 Capital Yatırım bülteninde,'Ons/Altın’da tepki hareketinin haftanın ilknişlem gününde de etkili olduğu görüldü ve %0.33 oranında yükseliş ile 1953.76$ seviyesinden kapanış gerçekleşti. Ons/Altın’da 1965 seviyesi ise kısa vadeli hareketlerde ilk direnç noktası olarak takip edeceğiz. Son günlerde etkili olan tepki hareketinin devamı açısından bu direncin üzerinde kapanış gerçekleşmeli. 1965$ seviyesinin kırılması Ons/Altın’da yükseliş hareketine ivme kazandıracaktır.
Gram Altın’da dün 930TL seviyesine kadar yaşanan yükseliş sonrasında satıcıların etkili olduğu görüldü ve %0.20 oranında değer kaybı ile 921.07 TL seviyesinden kapanış gerçekleşti. 925TL seviyesi ara direnç noktası olarak takip edilebilir. Bu direncin kırılması harekete ivme kazandırcaktır. 950 ve 990 TL seviyeleri ise kısa vadeli üst dirençler olarak takip edilebilir. 914 seviyesini ise gün içi işlemlerde ilk destek noktası olarak verebiliriz.' denildi.

Dolarda yukarı yönlü hareket

 

Buğday fiyatları yükseldi

 

Kur korumalı mevduat hesabı nasıl hesaplanır?

 

Enflasyon rakamları öncesi altına talep artıyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)