E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıGram altın yeniden bin liranın altında işlem görüyor---

Gram altın yeniden bin liranın altında işlem görüyor

Gram altın yeniden bin liranın altında işlem görüyor
14 Eylül 2022 - 11:01 borsagundem.com

Altının gram fiyatı, güne yatay başlamasının ardından 999 lira seviyesinde işlem görüyor. Çeyrek altın 1.640 lira, Cumhuriyet altını 6.690 liradan satılıyor

Dün altının ons fiyatındaki düşüşe paralel değer kaybeden altının gram fiyatı, günü yüzde 1,2 azalışla 999 liradan tamamladı.

Altının gram fiyatı, yeni güne yatay bir seyirle başlamasının ardından saat 10.45 itibarıyla 999 liradan işlem görüyor. Aynı dakikalarda çeyrek altın 1.640 lira, Cumhuriyet altını da 6.690 liradan satılıyor.

ABD'de dün açıklanan enflasyon verilerinin beklentileri aşmasının ardından düşüşe geçerek günü 1,3 azalışla 1.702 dolardan tamamlayan altının ons fiyatı, şu dakikalarda 1.700 dolardan işlem görüyor.

Analistler, enflasyonist endişeler paralelinde merkez bankalarının tarihi düzeyde faiz artırımlarına devam edeceği beklentilerinin güçlendiğini belirterek, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) gelecek haftaki toplantısı öncesinde doların diğer para birimleri ve emtialar karşısında değer kazandığını söyledi.

Verinin ardından Fed'in gelecek haftaki toplantısında, federal fonlama oranı politikasına başladığı 1990'lardan bu yana ilk kez 100 baz puanlık faiz artırımına gideceği ihtimalinin fiyatlamaya başladığını aktaran analistler, faizlerde en az 75 baz puanlık artışa kesin gözüyle bakıldığını vurguladı.

Analistler, para piyasalarında Fed'in 75 ve 100 baz puanlık faiz artırımı ihtimali sırasıyla yüzde 66 ve yüzde 34 düzeyinde bulunduğunu ifade ederek, bankanın daha önce 25 baz puanlık faiz artırımına gitmesi daha olası görülen gelecek ayki toplantısı için ise 50 baz puana yüzde 51,2 ve 75 baz puana yüzde 18,3 ihtimal verildiğini dile getirdi.

Bugünün veri gündeminde ABD'de Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE) ve Avro Bölgesi'nde sanayi üretiminin öne çıktığını kaydeden analistler, teknik açıdan altının ons fiyatında 1.650 ve 1.680 doların destek, 1.720 ve 1740 doların direnç konumunda bulunduğunu bildirdi.

İnfo Yatırım Foreks bülteninde, 'Piyasalar ABD kanadından gelen enflasyon verisini izledi ve gelen veri ile birlikte küresel piyasalarda oldukça sert hareketlenmeler yaşandı. Gelen veriye göre ABD’de enflasyon beklentilerin üzerinde Ağustos ayında yıllık bazda yüzde 8.3 olarak gerçekleşti. Piyasalardaki beklentiler ise verinin yüzde 8.1 seviyelerinde gelebileceği yönündeydi. Böylelikle FED’in önümüzdeki hafta açıklayacağı faiz kararında agrasif adımlar atabileceğine yönelik beklentiler de arttı. Bugün de yine ABD kanadından 15:30’da açıklanacak olan ÜFE verisi küresel bazda volatilitenin artmasına neden olacaktır. XAUUSD grafiğini teknik olarak inceleyecek olursak 1712 – 1730 - 1740 seviyeleri direnç noktaları olarak; 1693 – 1680 – 1668 seviyeleri ise destek noktaları olarak takip edilebilir.' denildi.

A1 Capital Yatırım bülteninde, 'Ons/Altın’da tepki denemeleri zayıf kaldı ve dün etkili olan satışlarla %1.30 oranında değer kaybı ile 1702.31$’dan kapanış gerçekleşti. 1681 desteği önemini koruyor. Kısa vadeli göstergelerin genelinde görülen pozitif hava bu desteğinin üzerinde tutunma çabasını sürebileceğini gösteriyor. Son günlerde etkili olan tepki hareketleri bu desteğinin üzerinde gücünü koruyacaktır ancak 1681 dolar seviyesinin altında gevşeme eğilimi tekrar hızlandığını görebiliriz

Gram/Altın’da dün satıcıların daha etkili olduğu görüldü ve %1.18 oranında değer kaybı ile 998.72 seviyesinden kapanış gerçekleşti. Son günlerde Orta vadeli Trend desteğinin üzerinde etkili olan tepki hareketlerinin tekrar zayıfladığını görüyoruz 22 ve 50 günlük ortalamaların çevresinde hareket eden ons altında aynı zamanda Trend desteği ile test ediliyor. ilk destek konumunda olan 998 seviyesinin altında gevşeme eğilimi hızlanabilir.' denildi.

Dolarda yukarı yönlü eğilim sürüyor

 

ABD'de enflasyon altını da vurdu

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)