E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıGram altın geriledi---

Gram altın geriledi

Gram altın geriledi
21 Haziran 2022 - 10:46 borsagundem.com

Altının gram fiyatı 1.022 lira seviyesinden işlem görüyor. Çeyrek altın 1.677 lira, Cumhuriyet altını 6.850 liradan satılıyor.

Altının gram fiyatı, güne düşüşle başlamasının ardından 1.022,4 lira seviyesinde işlem görüyor.

Dün altının gram fiyatı, günü yatay bir seyir izleyerek 1.024,7 liradan tamamladı.

Altının gram fiyatı, yeni güne düşüşle başlamasının ardından saat 10.40 itibarıyla önceki kapanışının 0,2 altında 1.022,4 liradan işlem görüyor. Aynı dakikalarda çeyrek altın 1.677 lira, Cumhuriyet altını da 6.850 liradan satılıyor.

Altının ons fiyatı, şu dakikalarda önceki kapanışın yüzde 0,2 altında 1.834,7 dolardan işlem görüyor.

Analistler, küresel piyasalarda devam eden resesyon endişelerine karşın, ekonomilerde yumuşak bir iniş yapılabileceğine ilişkin beklentilerin piyasalarda risk algısını düşürdüğünü belirterek, para politikası yetkililerinin açıklamalarının piyasaların yönü üzerinde etkili olmasını beklediklerini kaydetti.

Yarın ABD Merkez Bankası Başkanı (Fed) Jerome Powell'ın yapacağı konuşma öncesinde piyasalarındaki fiyatlamalarda gelecek toplantıda Fed'in politika faizini 75 baz puan artıracağına neredeyse kesin gözüyle bakılırken, eylül toplantısında 75 baz puanlık artış ihtimali yüzde 40 seviyesinde bulunuyor.

Bugün, Fed ve Avrupa Merkez Bankası (ECB) yetkililerinin sözle yönlendirmelerinin takip edileceğini bildiren analistler, veri gündeminde ise Euro Bölgesi'nde ödemeler dengesi ile ABD'de ikinci el konut satışları ve Chicago Fed ulusal faaliyet endeksinin öne çıktığını söyledi.

Analistler, teknik açıdan altının ons fiyatında 1.810 doların destek, 1.870 doların direnç konumunda olduğunu aktardı.

İnfo Yatırım Foreks bülteninde, 'Haftaya 1837 seviyelerinden başlayan ons altın, haftanın ilk işlem gününde dalgalı bir seyir izledi ve günü 1835 seviyelerinden kapattı. Geçen hafta açıklanan Fed faiz kararı ve FOMC üyelerinden bu kararı destekleyici şekilde gelen açıklamalar, ons altın üzerinde baskılar oluşmasına neden olmuştu. Cumartesi günü Dallas’ta bir konferansta konuşan FOMC üyesi Christopher Waller, verilerin beklendiği gibi gelmesi durumunda Temmuz ayı için 75 baz puan faiz artışını destekleyeceğini belirtti. Cleveland Fed Başkanı Loretta Mester ise CBS’e yaptığı konuşmada resesyon risklerinin yükseldiğine dikkat çekti. ABD Hazine Bakanı Yellen’de resesyona dikkat çekmişti. Tüm dünyada ekonomik durgunluk beklentileri, faiz artışlarının etkisinden sonra, zaman zaman güvenli liman ihtiyaçlarının oluşmasına neden olabilir. Yeni güne 1835 seviyesinden açılan ons altında piyasalar TSİ 17:00’de ABD’de açıklanacak olan Mevcut ev satışları ve TSİ 19:00’da FOMC üyesi Mester’in konuşmasını yakından takip edilecek. XAUUSD grafiğini teknik olarak inceleyecek olursak 1845 – 1860 – 1875 seviyeleri direnç noktaları olarak; 1830 – 1815 – 1800 seviyeleri ise destek noktaları olarak takip edilebilir.' denildi.

A1 Capital Yatırım bülteninde,' Ons/Altın’da dar bantta yatay seyir etkili olurken, dün %0.06 oranında çok sınırlı değer kaybı ile 1838.50$ seviyesinden kapanış gerçekleşti.1828 ve 1877 bandı hafta bazında kısa vadeli destek ve direnç nokraları olarak takip edilebilir. Bu seviyelerin kırıldığı yönde hareketler ivme kazanacaktır. Bu nedenle yeni pozisyonlar için 1877$ direncinin kırılmasını beklemenin yararlı olacağı düşünüyoruz.

Gram/Altın haftanın ilk işlem gününde dar bantta hareket etti ve %0.16 oranında sınırlı değer kaybı ile 1024.69 seviyesinden kapanış gerçekleşti. Kısa vadeli yükselen trend içinde hareket edilmesine rağmen teknik göstergelerde zayıflama görülüyor. Bu nedenle 1000TL desteğinin yakından takip edilmeli. Bu desteğin kırılması gevşeme eğilimini hızlandırcaktır.981 ve 968 seviyeleri kısa vadeli alt
destekler olarak takip edilebilir. 1042 seviyesini ise ilk direnç noktası olarak verebiliriz. ' denildi.

Dinamik Yatırım analizinde, 'Altın, 1829 destek seviyesi üzerinde işlem görmeye devam ediyor. Bu seviyenin  üzerinde 4 saatlik bar kapanışına devam etmesi halinde pozitif algı devam edebilir. Bu durumda ilk direnç seviyemiz 1854 olacaktır. Olası, 1829 seviyesi altındaki fiyat oluşumlarında ise 1805 destek seviyesini izliyor olacağız.' denildi.

Dolarda yatay seyir

 

Petrol piyasalarında iyimser fiyatlamalar

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Fisher21 Haziran 2022 11:47

    Fed' e bağlı fonlar paranın altın yerine borsaya girmesi ve doların gücünü koruması için sanal sahte dolandırıcı türev piyasalarda altına sürekli kaldıraçlı satış yaparak baraj kuruyor. Ancak bu Çin in ileride geliştireceği digital uluslar arası para birimine taban olacak fiziki altını ucuza toplamasına neden olurken global enflasyonun mimarı Fed sersemleri doların altını kepçeyle kazarak uzun vadede doların sonunu hazırlıyor.