E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıGram altın fiyatlarında yeni zirveler---

Gram altın fiyatlarında yeni zirveler

Gram altın fiyatlarında yeni zirveler
22 Mayıs 2018 - 10:51 borsagundem.com

InvestAZ altın piyasasını değerlendirdi

Gram veya çeyrek altın yatırımlarını doğru şekilde değerlendirmek isteyen vatandaşlar, serbest piyasa ve Kapalıçarşı'daki altın fiyatlarını an be an takip ediyor. Yatırımcısına haftalık bazda yüzde 2,04 getiri sağlayan altının gram fiyatı ons fiyatındaki değer kayıplarına karşın dolar kurundaki yükselişlerden bulduğu destekle alış ağırlıklı bir seyir izleyerek haftayı 186,5 liradan tamamladı. Aynı dönemde altının ons fiyatı ise ABD’de 10 yıl vadeli tahvil faizlerindeki yükselişin etkisi ile yaklaşık yüzde 1,85 değer kaybederek, haftanın son işlem gününü 1.293,8 dolar seviyesinden tamamladı.

Genel olarak bakılacak olursa; altının gram fiyatının sene başından bu yana yatırımcısına yüzde 17'nin üzerinde getiri sağladığı ve aynı dönemde altının ons fiyatının % 0,71 değer kaybettiği kaydedildi.

Euro/USD paritesinin gerilemesinin ve doların küresel piyasalarda güçlenmesinin, yurt içi piyasalarda Dolar kurunu tarihi zirvelere taşıdığı ve altının gram fiyatının dolar kurundan bulduğu destekle de tarihinin en yüksek seviyesi olan 187,5 liraya kadar çıktığı görüldü.

Yeni haftanın ilk işlem gününe, altın ons geçtiğimiz haftaya benzer olarak aşağı yönlü başladı. Gram altın ise Dolar/TL kurunun gün içerisinde 4.5985 seviyesine ulaşıp rekor kırması ile birlikte 189.72 seviyesini gördü.

Dolr/TL kurundaki yükselişlerin devamı halinde 190 – 193 – 195 TL seviyeleri görülebilir. Geri çekilmelerde ise 188 – 187 -186 TL destekleri öne çıkıyor.

InvestAZ

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)