E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıGram altın 5 haftadır yükseliyor---

Gram altın 5 haftadır yükseliyor

Gram altın 5 haftadır yükseliyor
26 Mayıs 2019 - 12:23 borsagundem.com

Dolar kurundan bulduğu destekle yükseliş eğiliminde hareket eden gram altın, kazancını 5'inci haftada da sürdürdü.

Dolar kurundan bulduğu destekle pozitif bir seyir izleyen gram altın, değer kazançlarını üst üste 5'inci haftaya taşıdı.

Mayıs ayına 246 lira seviyelerinden başlayan gram altın, yükseliş eğilimini sürdürerek 9 Mayıs'ta bu yılın en yüksek seviyesi olan 258,4 lirayı gördü.

Söz konusu seviyelerde tutunamayan ve kazançlarının bir kısmını geri veren gram altın, bu haftayı haftalık bazda yüzde 0,90 artışla 251 liradan tamamladı. Gram altın, bu performansı ile değer kazançlarını üst üste 5'inci haftaya taşıdı.

"Gram altında 258 ve 265 lira direnç olarak izlenebilir"
Yatırım Finansman Menkul Değerler Yatırım Danışmanlığı Yönetmen Yardımcısı Vahap Taştan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, gram altın için genel görünümün yukarı yönlü olduğunu söyledi.

Dolar kurunun 6 lira seviyesi üzerinde tutunması ve ons altının da 1.279 dolar üzerinde kalmasının, gram altının yukarı trendini desteklediğini ifade eden Taştan, gram altın fiyatında geri çekilmede 247 lirayı ana destek, yükselişte ise 258 ve 265 lirayı direnç olarak izlediklerini kaydetti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mehmet27 Mayıs 2019 10:37

    Global piyasada hisseleri ucuzlatıp topluyorlar. buna ayı piyasası diyorlar. sonra da yükseltip vurgun yapacaklar. buna da boğa piyasası diyecekler. yahudi finans çevreleri ve işbirlikçisi evanjelistlerin piyasada at oynatmaları bu şekilde oluyor.  insanlar bunun farkında.

  • Bika27 Mayıs 2019 08:39

    TL değer kaybetmeye devam ettikçe, GR altın yükselmeye devam eder.

  • BORSACI27 Mayıs 2019 08:27

    ALTINDA ÇOK ÇOK YUKARLARI GÖRECEGİMİZ TAHMİNİN EDEYİRUM ÇÜNKÜ DÜNYADA HUZUR KALMADI TURMP DÜNYAYI FELAKETE SÜRÜKLEYİP NEMALANMAYA ÇALIŞIYOR HENÜZ AVRUPAYA SIÇRAMADI AMA AVRUPAYA SIÇRAMASIDA AN MESELESİ ALTINDA ZİRVELER GÖRÜLMEDİ .

  • bilader26 Mayıs 2019 12:58

    altinin dolar destekli olmasini bir turlu mantigima kabul ettiremiyorum. heleki son 10 yildir dolarin bir altin karsiligi olmadigi tartisilmasina ragmen, ve bugunlerde dolarin rezerv para olmaktan cikmasi tartisilirken altinin dolara endeksli olmasi kadar sacma bir mantik olamaz.

  • mehmet26 Mayıs 2019 15:05

    piyasa doğal organik halinde değil.. sürekli hormon basılıyor. algılar yönetiliyor. her şey sahte. ha ne zaman doğal haline gelir? 1. büyük bir savaş her şeyi doğal haline dönderir. 2. yahudiler ekonomik- siyasi gücünü yitirir.  sıradan insan olurlar.

  • South Park 26 Mayıs 2019 12:31

    Gr altında destek ve direnç vermek kadar saçma birşey yok. Dolar artsa ons düşse genelde fiyat aynı kalırken, dolar ve altın beraber artınca gr altın da artıyor. Trump bir twit atıyor, dolar coşuyor. Onsu bağlayan birşey yok ama gr altın coşuyor? Hadi açıklayın destek direnç?