E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıGram altın 1000 liranın üzerindeki seyrini sürdürüyor---

Gram altın 1000 liranın üzerindeki seyrini sürdürüyor

Gram altın 1000 liranın üzerindeki seyrini sürdürüyor
15 Haziran 2022 - 11:26 borsagundem.com

Altının gram fiyatı, güne yükselişle başlamasının ardından 1.010 lira seviyesinde işlem görüyor. Çeyrek altın 1.660 lira, Cumhuriyet altını 6.780 liradan satılıyor.

Dün, altının ons fiyatındaki düşüşe paralel değer kaybeden altının gram fiyatı, günü önceki kapanışa göre yüzde 0,55 azalışla 1.004,1 liradan tamamladı.

Altının gram fiyatı, yeni güne yükselişle başlamasının ardından saat 11.20 itibarıyla yüzde 0,6 değer kazanarak 1.010 liradan işlem görüyor. Aynı dakikalarda çeyrek altın 1.660 lira, Cumhuriyet altını da 6.780 liradan satılıyor.

Altının ons fiyatı, şu dakikalarda önceki kapanışın yüzde 0,6 üzerinde 1.818 dolardan işlem görüyor.

Analistler, para piyasalarında, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) bugünkü toplantıda 75 baz puanlık faiz artışının fiyatlanmasına karşın, bankanın farklı adımlar atabileceği ihtimalinin piyasalarda oynaklığı artırdığını bildirdi.

Birçok banka yetkilisinin daha önce bu adıma karşı yaptığı keskin açıklamalarının bulunduğunu ve son ana kadar 75 baz puana yönelik sözle yönlendirmelerin yapılmadığına dikkati çeken analistler, bazı kurumlar tarafından yapılan anketlerde de ekonomist beklentilerinin medyanın hala 50 baz puan yükselişe işaret ettiğini hatırlattı.

Öte yandan Avrupa Merkez Bankası Yönetim Konseyi'nin, mevcut piyasa koşullarını görüşmek üzere bugün önceden planlanmamış bir toplantı yapacağının duyurulmasının ardından dolar endeksinin gerilemesi de altının ons fiyatını destekledi.

Analistler, artan belirsizliklerin iki günlük düşüş eğiliminin ardından altına olan talebi sınırlı da olsa artırdığını kaydederek, teknik açıdan altının ons fiyatında 1.800 doların destek, 1.860 doların direnç konumunda olduğunu söyledi.

A1 Capital Yatırım bülteninde, 'Ons/Altın’da haftanın ilk günü etkili olan satışların dünde etkili olduğu görüldü ve %0.53 oranında değer kaybı ile 1809.75$ seviyesinden kapanış gerçekleşti. Yaşanan satışlar paralelinde göstergelerde bozulmanın arttığını görüyoruz.1807$ seviyesi ilk destek noktası olarak takip edilebilir. Bu desteğinin kırılması gevşeme eğilimini hızlandıracaktır.

Gram/Altın da güç kaybı artıyor.Geçtiğimiz haftalarda yaşanan güçlü yükseliş sonrasında son günlerde satışlar görülürken, dün %0.55 oranında değer kaybı ile 1004 seviyesinden kapanış gerçekleşti. 1000TL seviyesini ilk destek noktası olarak takip edeceğiz. Bu desteğinin kırılması geri çekilmeyi hızlandıracağından, pozisyonları 1000TL desteğinin altında azaltmanın yararlı olacağı kanaatindeyiz.

İnfo Yatırım bülteninde, 'Dün 1819 seviyesinden açılan ons altın, gün içerisinde aşağı yönlü hareketlenmeler gerçekleştirdi ve günü 1809 seviyelerinden kapattı. ABD dolarının güçlenmesi ve ABD tahvil getirilerinin artmasının etkisiyle zayıflayan ons altın son 4 haftanın en düşük seviyeleri yakınlarında fiyatlamalar gerçekleştirdi. Küresel bazda bugün gözler tamamen ABD kanadında olacak. TSİ 21:00’da FED faiz oranı kararını açıklayacak.

Genel beklentiler 50 baz puanlık faiz artışı yönünde olsa da, yüksek enflasyon ile mücadele kapsamında agrasif bir adım ile 75 baz puanlık faiz artış beklentileri de mevcut. Son 40 yılın en yüksek enflasyonu ile karşı karşıya kalan Fed, bugün FOMC toplantısından sonra yapacağı faiz açıklamasıyla piyasalarda oldukça volatiliteye sebep verecektir.

Fed Başkanı Powell, Mayıs ayında yapılan toplantının ardından Haziran ve Temmuz ayı için 50 baz puan faiz artışına devam edeceklerini belirtmişti fakat enflasyon verisinin beklenenin üzerinde gelmesi 75 baz puan faiz artışı beklentilerini artırdı. Bugün 1807 seviyesinden açılan ons altının gün içinde gelecek haber akışları yönünü etkileyecektir. Bugün ekonomik takvimde TSİ 15:30’da ABD Perakende Satışlar, 21:00’da FED Faiz kararı ve 21:30’da FED Başkanı Powell’ın basın toplantısı yakından izlenecek. XAUUSD’de 1832 – 1855 – 1875 seviyeleri direnç noktaları olarak; 1807 – 1786 – 1760 seviyeleri ise destek noktaları olarak takip edilebilir' denildi.

Dolarda yatay seyir

 

Altın da Fed'in faiz kararına odaklandı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis ;)15 Haziran 2022 11:59

    FED den korkan dev kurum ve para babaları park edecek yer arıyor... Haliyle karşılıksız global basılan paralar güvenli liman peşinde... ama değişen denge ve düzen rayına giren ekonomide diğer ucuz kalan alanlar illaki talep görecektir. Şuan ekonomiye radikal müdehale gelecek. FED bunu adım adım yapıyor, terste kalmamak adına illaki destek gördü altında... ama düşünün 5 yıl önceki ekonomi olsa altın bu kadar çıkmazdı :D çünkü o zaman paradan para kazanacak çok fazla alan ve ımkan vardı... buda global ekonomi işte...