E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıGram altın 1000 liranın altında işlem görmeye devam ediyor---

Gram altın 1000 liranın altında işlem görmeye devam ediyor

Gram altın 1000 liranın altında işlem görmeye devam ediyor
29 Haziran 2022 - 11:24 borsagundem.com

Altının gram fiyatı, güne düşüşle başlamasının ardından 975 lira seviyesinde işlem görüyor. Çeyrek altın 1.603 lira, Cumhuriyet altını da 6.512 liradan satılıyor

Dün, dolar kurundaki yükselişe paralel değer kazanan altının gram fiyatı, günü yüzde 0,6 artışla 976,1 liradan tamamladı.

Altının gram fiyatı, yeni güne değer kaybıyla başlamasının ardından saat 10.30 itibarıyla önceki kapanışının 0,1 altında 975 liradan işlem görüyor. Aynı dakikalarda çeyrek altın 1.603 lira, Cumhuriyet altını da 6.512 liradan satılıyor.

Altının ons fiyatı, şu dakikalarda önceki kapanışın yüzde 0,1 altında 1.818 dolardan işlem görüyor.

Analistler, artan resesyon ve enflasyon endişeleri arasında varlık fiyatlamalarının zorlaştığını kaydederek, bugün ABD, Avrupa ve İngiltere merkez bankası başkanlarının konuşmalarının altının ons fiyatı üzerinde etkili olabileceğini bildirdi.

ABD yönetimi, Rusya'dan altın ithalatına yasak getirirken, teknik sebeplerden ötürü söz konusu haberin altının ons fiyatı üzerindeki etkisi sınırlı kaldı.

Bugün, ayrıca yurt dışında Euro Bölgesinde tüketici güven endeksi, Almanya'da Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE), ABD'de 1. çeyrek büyüme ve kişisel tüketim harcamaları verilerinin takip edileceğini ifade eden analistler, teknik açıdan altının ons fiyatında 1.810 doların destek, 1.850 doların direnç konumunda bulunduğunu söyledi.

İnfo Yatırım Foreks bülteninde, 'Son dönemlerde küresel bazda piyasalar merkez bankalarının attığı sıkılaşma adımlarını takip ediyor. Bu sıkılaşma adımları ise küresel bazda resesyon endişelerini ve ekonomik durgunluk tehditlerini beraberinde getiriyor. Fakat bu endişelere karşılık FED kanadında zaman zaman resesyon riskinin düşük görüldüğü yönünde açıklamalar geliyor ve bu açıklamalar piyasaları bir miktar rahatlatabiliyor. Bu konuda son açıklamalar ise New York Fed Başkanı Williams ve San Francisco Fed Başkanı Daly’den geldi. İki başkanda genel olarak enflasyondaki yüksek seyre karşılık ekonomide yumuşak geçişin hala mümkün olduğunu belirtti. Bu açıklamalar altında dengeli fiyatlamalar yaşanmasına neden olsa da, yeni günde ABD kanadından gelecek olan GSYİH verisi volatilitenin artmasına neden olacaktır. 15:30’da açıklanacak veriyi FED’de yakından izleyecek ve para politikası adımlarını ülkeden gelecek ekonomik veriler ile şekillendirecek. 16:00’da ise FED Başkanı Powell’ın bir konuşma yapması bekleniyor. XAUUSD grafiğini teknik olarak inceleyecek olursak 1830 – 1845 – 1860 seviyeleri direnç noktaları olarak; 1815 – 1800 – 1785 seviyeleri ise destek noktaları olarak takip edilebillir.' denildi.

A1 Capital Yatırım bülteninde, 'Ons/Altın’da zayıf görünüm sürerken, dün %0.18 oranında değer kaybı ile 1819.49$ seviyesinden kapanış gerçekleşti.Yükseliş denemelerinin zayıf kaldığı gevşeme eğiliminde sınırlı yaşandığı bir süreç geçirilirken, göstergelerde de güç kaybı sürüyor. Kısa vadeli hareketler açısından 1807-1877$ seviyelerini ilk destek ve direnç noktaları olarak takip etmeye devam ediyoruz.1805 desteğinin üzerinde tutunma çabası ve tepki denemeleri görebiliriz.

Gram/Altın’da dün zayıf tepki alımları etkili oldu ve %0.62 oranında değer kaybı ile 976.02 TL seviyesinden kapanış gerçekleşti. Orta vadeli trend desteğinin üzerinde tutunma çabası sürüyor. 950TL seviyesi ilk destek noktası olarak takip edilebilir. Trend desteği konumunda olan bu seviyenin üzerinde tepki hareketleri görebiliriz.1000 ve 1042 seviyeleri ise kısa vadeli dirençler olarak takip edilebilir.' denildi.

Dolar yatay seyrediyor

 

ABD, Rus altınının ithalatını yasakladı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)