E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıGram altın 1000 liranın altına düştü---

Gram altın 1000 liranın altına düştü

Gram altın 1000 liranın altına düştü
01 Eylül 2022 - 11:32 borsagundem.com

Altının gram fiyatı, güne değer kaybıyla başlamasının ardından 997 lira seviyesinde işlem görüyor. Çeyrek altın 1.639 lira, Cumhuriyet altını 6.670 liradan satılıyor

Dün, altının ons fiyatındaki düşüşe paralel değer kaybeden altının gram fiyatı, günü yüzde 0,6 azalışla 1.000,9 liradan tamamladı.

Altının gram fiyatı, yeni güne de düşüşle başlamasının ardından saat 11.20 itibarıyla önceki kapanışının yüzde 0,4 altında 997 liradan işlem görüyor. Aynı dakikalarda çeyrek altın 1.639 lira, Cumhuriyet altını da 6.670 liradan satılıyor.

Altının ons fiyatı şu dakikalarda önceki kapanışının yüzde 0,5 altında 1.703 dolardan işlem görüyor.

Analistler, merkez bankalarının agresif faiz artırımlarına devam edeceği beklentilerinin altının ons fiyatını baskıladığını söyledi.

Para piyasalarında ABD Merkez Bankası (Fed) ve Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB) bu ayki toplantıda 75 baz puan faiz artıracağına yönelik fiyatlamaların güçlenmeyi sürdürdüğünü belirten analistler, bugün açıklanacak makroekonomik verilerin varlık fiyatları üzerinde etkili olabileceğini dile getirdi.

Analistler, günün geri kalanında ABD'de açıklanacak imalat sanayi Satınalma Yöneticileri Endeksi (PMI) verilerinin takip edileceğini ifade ederek, teknik açıdan altının ons fiyatında 1.700 ve 1.680 doların destek, 1.720 doların direnç konumunda bulunduğunu bildirdi.

İnfo Yatırım Foreks bülteninde, 'Dün 1723 seviyesinde güne başlayan ons altın, gün boyu izlediği dalgalı seyirde başlangıç fiyatının altında yaklaşık olarak yüzde 0,75 değer kaybı yaşayarak günü 1710 seviyesinden tamamladı. Dün piyasalar ABD kanadından gelen ADP tarım dışı istihdam verisini takip etti. 2021’den beri en düşük artış miktarını gerçekleştiren veri enflasyon ve artan faiz ortamında 132 bin artarak beklentinin altında kaldı. ABD’li şirketler ekonomik yavaşlama endişeleriyle işe alımlarını yavaşlattı. Cleveland Fed Başkanı Mester ise, 2023 için Fed faiz oranının 4’ün üzerinde kalması gerektiğini belirtti. Ayrıca ‘’Herhangi bir FOMC toplantısında ve Fed’in faiz artışlarını nerede durduracağı enflasyon görünümüne bağlı olacak’’ ifadelerini kullandı. Powell ise faiz artışının yüksekliğinin gelecek verilere bağlı olduğunu belirtmişti. Tüketici güveni ve ADP Tarım dışı istihdam verilerinin tahminlerin gerisinde gerçekleşmesi 75 baz puan faiz artışı olasılığını artırıyor. Ons altın ise gelen veriler ışığında, enflasyonla mücadele adına faiz artışının destek görmesi ile baskılanıyor ve böylelikle art arda beşinci ayını da değer kaybı ile kapatmış olduğunu gözlemliyoruz. Cuma günü açıklanacak olan Tarım Dışı İstihdam verisi haftanın en önemli verisi olarak karşımıza çıkıyor. İstihdam verileri, Fed’in faiz artış hızını belirlemesi açısından önem teşkil ediyor. Yeni güne 1710 seviyesinden başlayan ons altında piyasalar, TSİ 15:30’da İşsizlik Haklarından Yararlanma Başvuruları, 17:00’de ISM İmalat Satın Alma Müdürleri Endeksi (PMI), piyasalar tarafından yakından takip edilecektir. XAUUSD grafiğinde 1715 – 1730 - 1745 seviyeleri direnç noktaları olarak; 1700 – 1685 – 1670 seviyeleri ise destek noktaları olarak takip edilebilir.' denildi

A1 Capital Yatırım bülteninde, 'Ons/Altın’da gevşeme eğilimi sürerken, dün, %0.78 değer kaybı ile 1710.97$’dan kapanış gerçekleşti. 1712$ ara desteğinin de altına sarkan Ons/Altın’ın teknik göstergelerinde bozulma sürüyor. Gün içi hareketlerde 1712$ seviyesinin üzerine çıkılamaması halinde kısa vade açısından daha önemli destek noktası olarak gördüğümüz 1687$ seviyesine kadar geri çekilme beklenebilir. Yeni alım için bu desteğe yaklaşan hareketleri beklemek yararlı olacaktır.
Gram/Altın’da küresel piyasalar paralelinde güç kaybının sürdüğü görülürken, dün %0.73 oranında düşüş ile 1000.75’den kapanış gerçekleşti. Sabah saatlerinde kısa vade açısından kritik nokta olarak takip ettiğimiz ve 50 günlük (üssel) seviyesininde geçtiği yer olan 1000TL desteğinin altında hareketler görüyoruz. Gün içi hareketlerde bu desteğinin üzerine çıkılamaması gram altında gevşeme eğilimini hızlandıracaktır. Bu nedenle 1000TL seviyesinin altında yeni pozisyonlar için aceleci olunmamalı.' denildi.

Dolarda yön yukarı

 

Merkez Bankası'ndan dövizle ilgili yeni karar

 

Borsada satışlar derinleşti

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)