E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporGöztepe: 1 - Galatasaray: 3 ---

Göztepe: 1 - Galatasaray: 3

Göztepe: 1 - Galatasaray: 3
17 Nisan 2021 - 17:55 borsagundem.com

Galatasaray, Süper Lig'in 35. haftasında Göztepe'yi 3-1 mağlup ederek lider Beşiktaş ile puan farkını 6'ya indirdi. ederek 3 maçlık galibiyet hasretine sona veren Galatasaray, bu sezon ilk kez geriye düştüğü bir Süper Lig maçını kazandı.

Süper Lig'in 35. hafta maçında Göztepe ile Galatasaray kozlarını paylaştı. İzmir'de 9. dakikada geriye düşen Galatasaray, sahadan 3-1'lik galibiyetle ayrıldı. Bu sonuçla sarı kırmızılılar, bu sezon ilk kez geriye düştüğü bir Süper Lig maçını kazandı.

Göztepe, Diabate'nin şık golüyle öne geçerken yanıt 19. dakikada Kerem Aktürkoğlu'ndan geldi. Dakikalar 39'u gösterdiğinde sahneye bir kez daha Kerem Aktürkoğlu çıktı ve Galatasaray'ı öne geçiren golü kaydetti. Galatasaray'da kazanılan penaltıda topun başına geçen 64. dakikada hem takımının hem kendisinin 3. golünü kaydetti.

Son 3 maçta 8 puan kaybeden Galatasaray, Göztepe'yi deplasmanda 3-1 mağlup ederek 3 maçlık galibiyet hasretine sona verdi. Sarı-kırmızılılar lider Beşiktaş ile de puan farkını 6'ya indirdi.

Gürsel Aksel Stadyumu’nda oynanan karşılaşmayı Fırat Aydınus yönetti.

MAÇTAN ÖNEMLİ DAKİKALAR

1. dakika Hakem Fırat Aydınus maçın ilk düdüğünü çalıyor ve mücadeleye konuk ekip Galatasaray başlıyor.

5. dakika Marcelo Saracchi'nin sol kanattan ceza alanına gönderdiği ortasında Halil Akbunar'ın müdahalesi ile kornere çıkıyor.

6. dakika Sol taraftan kullanılan kornerde Emre Kılınç'ın ortasında Christian Luyindama'nın kafa vuruşunda top yandan auta gidiyor.

9. dakika GOOLL!! Göztepe Fousseni Diabate'nin attığı gol ile Galatasaray karşısında 1-0 öne geçiyor. Cherif Ndiaye'nin pasında topla buluşan Dzenan Burekovic'in sol kanattan ceza alanına gönderdiği ortasında Fousseni Diabate ceza sahası içinde gelişine sol ayağıyla şıok bir vole vuruşuyla topu ağlara gönderiyor.

12. dakika Halil Dervişoğlu'nun ceza sahası dışından kaleye gönderdiği şutunda top kalenin üstünden farklı bir biçimde auta çıkıyor.

15. dakika Emre Kılınç'ın savunmanın arkasına attığı pasa hareketlenen Halil Dervişoğlu için yan hakem ofsayt bayrağını kaldırıyor.

17. dakika Marcelo Saracchi'nin ceza sahası içi sol taraftan içeri çevirdiği topu Obinna Nwobodo müdaha ederek topu uzaklaştırıyor.

19. dakika GOOLL!! Galatasaray Kerem Aktürkoğlu'nun attığı golle Göztepe karşısında 1-1'lik beraberliği yakalıyor.Ceza sahası yayında Halil Dervişoğlu'nun defansın arkasına attığı arapasına hareketlenen Kerem Aktürkoğlu kaleci İrfan Can Eğribayat ile karşı karşıya kalıyor. Kerem Aktürkoğlu sağ ayağıyla yerden yaptığı vuruşta sol direğe çarpan top ağlara gidiyor.

23. dakika Marcelo Saracchi'nin pasıyla topla buluşan Emre Kılınç'ın ceza sahası içi sol çaprazdan yaptığı vuruş Atınç Nukan'ın müdahalesi ile uzaklaşıyor.

27. dakika Sofiane Feghouli'nin ceza sahası dışından kaleye gönderdiği şutunda savunmaya çarpıp havalanan topu kaleci İrfan Can Eğribayat hakim oluyor.

30. dakika Sol kanattan kazanılan serbest vuruşu kullanan Sofiane Feghouli'nin ceza alanına gönderdiği ortasında İrfan Can Eğribayat topa hakim olmayı başarıyor.

35. dakika Sağ kanattan Sofiane Feghouli'nin ceza sahasına gönderdiği ortasında savunmadan seken top kaleci İrfan Can Eğribayat'ta kalıyor.

39. dakika GOOLL!! Galatasaray Kerem Aktürkoğlu'nu attığı gol ile öne geçiyor.Taylan Antalyalı'ın gönderdiği arapasıyla topla buluşan Kerem Aktürkoğlu ceza sahası içi sağ çaprazdan yaptığı vuruş kaleci İrfan Can Eğribayat'ın müdahalesine rağmen top ağlara gidiyor.

40. dakika Gedson Fernandesîn pasıyla topla buluşan Kerem Aktürkoğlu'nun ceza sahası dışından kaleye gönderdiği şutunda top kalenin üstünden auta çıkıyor.

43. dakika Taylan Antalyalı'nın gönderdiği ara pasında kaleci ile karşı karşıya kalan Halil Dervişoğlu'na yaptığı faul sonrasında hakem Fırat Aydınus Berkan Emir'e kırmızı kart gösteriyor. VAR sisteminin uyarısıyla pozisyonu tekrar inceleyen Fırat Aydınus kırmızı kartı iptal ediyor.

45. dakika Orta saha mücadelesinde Kerem Aktürkoğlu, Halil Akbunar'a kontrolsüz bir müdahalede bulununca hakem Fırat Aydınus tarafından sarı kartla cezalandırılıyor.

45. dakika Müsabakanın ilk yarısına oynanmamış süre olarak en az 5 dakika ilave ediliyor.

45+4. dakika Sağ taraftan Gedson Fernandes'in içeri gönderdiği pasında topla buluşan Sofiane Feghouli'nun vuruşunda kaleci İrfan Can Eğribayat topu çelmeyi başarıyor.

45+5. dakika Hakem Fırat Aydınus ilk yarının son düdüğünü çalıyor ve mücadelenin ilk yarısı Galatasaray'ın 2-1'lik üstünlüğü ile sona eriyor.

46. dakika Hakem Fırat Aydınus ikinci yarıyı başlatan düdüğünü çalıyor ve ikinci yarıya ev sahibi Göztepe başlıyor.

46. dakika Göztepe ikinic yarıya değişiklil ile başlıyor. Cherif Ndiaye oyundan çıkarken, Anderson Esiti oyuna giriyor.

47. dakika Soner Aydoğdu'nun sol çaprazdan ceza alanına gönderdiği ortasında top Marcao'nun müdahalesi ile kornere çıkıyor.

49. dakika Marcelo Saracchi'nin sol çizgiden ceza sahasına çevirdiği topta Emre Kılınç'ın sağ ayağıyla gelişine vuruşu kaleci İrfan Can Eğribayat'ta kalıyor.

53. dakika Halil Akbunar'ın sağ kanattan ceza alanına gönderdiği ortasında arka direkte Soner Aydoğdu'nun şutu yandan auta gidiyor.

57. dakika Sofiane Feghouli'nin ceza sahası yayından kaleye gönderdiği şutunda top farklı bir biçimde yandan autra gidiyor.

63. dakika Galatasaray penaltı kazanıyor. Ceza sahasında Obinna Nwobodo'nun Halil Dervişoğlu'na yaptığı müdahales sonrasnda hakem Fırat Aydınus penaltı noktasını gösteriyor.

64. dakika GOOLL!! Galatasaray Kerem Aktürkoğlu'nun penaltıdan attığı golle skoru 3-1'e getiriyor. Penaltı için topun başına geçen sağ köşeye net bir vuruş yaparak topu ağlara gönderiyor, maçta kendisinin ve takımının üçüncü golünü atıyor.

65. dakika Göztepe bu dakikada ikinci ve üçüncü oyuncu değişikliğini yapıyor. Fousseni Diabate ve Lamine Gassama oyundan çıkarken, Zlatko Tripic ve Murat Paluli yerlerine oyuna dahil oluyor.

68. dakika Galatasaray bu dakikada birinci ve ikinci oyuncu değişikliğini yapıyor. Halil Dervişoğlu ve Kerem Aktürkoğlu oyundan çıkarken, Oğulcan Çağlayan ve Henry Onyekuru yerlerine oyuna dahil oluyor.

69. dakika Galatasaray Henry Onyekuru ile gole yaklaşıyor.Emre Kılınç'ın pasında topla buluşan Henry Onyekuru'nun çeza sahası içi sol çaprazdan vuruşu az farkla yandan auta gidiyor.

72. dakika Göztepe karşılaşmada dördüncü oyuncu değişikliğini yapıyor. Soner Aydoğdu oyundan çıkarken, Peter Zulj oyuna giren isim oluyor.

75. dakika Galatasaray karşılaşmada üçüncü oyuncu değişikliğini yapıyor. Taylan Antalyalı oyundan çıkarken, Oghenekaro Etebo oyuna giren isim oluyor.

76. dakika Anderson Esiti'nin pasında topla buluşan Obinna Nwobodo'nun ceza sahası yayından kaleye gönderdiği şutu az farkla yanda auta çıkıyor.

81. dakika Göztepe karşılaşmada beşinci oyuncu değişikliğini yapıyor. Adis Jahovic oyundan çıkarken, Brown Ideye oyuna giren isim oluyor.

82. dakika Galatasaray bu dakikada dördüncü ve beşinci oyuncu değişikliğini yapıyor. Emre Kılınç ve Sofiane Feghouli oyundan çıkarken, Arda Turan ve Ömer Bayram yerlerine oyuna dahil oluyor.

84. dakika Sağ kanattan kazanılan serbest vuruşu kullanan Ömer Bayram'ın ceza alanına gönderdiği ortasına hareketlenen Oğulcan Çağlayan için yan hakem ofsayt bayrağını kaldırıyor.

88. dakika Gedson Fernandes'in sağ kanattan ceza alanına gönderdiği ortasında Berkan Emir topu uzaklaştırmayı başarıyor.

90. dakika Müsabakanın sonuna oynanmamış süre olarak en az 5 dakika ilave ediliyor.

90+3. dakika Göztepe Peter Zulj ile gole yaklaşıyor. Sol çaprazda toıpla buluşan Halil Akbunar'ın ceza sahasına doğru gönderdiği ortasında arka direkte Peter Zulj'un kafa vuruşu yan ağlarda kalıyor.

90+5. dakika Hakem Fırat Aydınus'un düdüğüyle karşılaşma sona eriyor. Galatasaray, Göztepe'yi deplasmanda 3-1 mağlup ediyor. Bu sonuçla Galatasaray ligde puanını 65'e yükseltirken, Göztepe ise 46 punda kalıyor.

İŞTE İLK11'LER

Göztepe:
İrfan Can, Gassama, Atınç, Obinna, Burekovic, Soner, Esiti, Halil, Diabate, Tripic, Jahovic

Galatasaray: Muslera, Şener, Luyindama, Marcao, Emre, Taylan, Gedson, Kerem, Emre Kılınç, Feghouli, Halil

MAÇ NOTLARI

Fatih Terim ve Ümit Davala’nın cezası bitti
Galatasaray’da cezaları biten teknik direktör Fatih Terim ile yardımcı antrenör Ümit Davala, maçta saha kenarında yer alacak. Ligde Rizespor müsabakasından sonra Profesyonel Futbol Disiplin Kurulunun ikişer maçtan men ettiği Terim ile Davala, Atakaş Hatayspor ile Fatih Karagümrük maçlarında görev yapamamıştı.

Galatasaray’da eksik
Galatasaray’da 6 futbolcu çeşitli nedenlerle Göztepe maçında forma giyemeyecek. Sarı Kırmızılı takımda sakatlıkları bulunan Radamel Falcao, DeAndre Yedlin ve Martin Linnes, yeni tip koronavirüs testi pozitif çıktığı için karantinada olan Mostafa Mohamed ile kırmızı kart cezalısı Ryan Donk ve sarı kart cezalısı Ryan Babel, kadroda yer alamayacak.

Halil Dervişoğlu'ndan mecburi siftah
Falcao sakat, Mohamed karantinada, Babel cezalı... Galatasaray'ın bugünkü Göztepe sınavında gol yükü, devre arasında Brentford'dan kiralanan Halil Dervişoğlu'nun sırtında olacak. 21 yaşındaki forvet, bu sezon ligde Sarı-Kırmızılı formayla ilk kez 11'de görev yapacak. Halil ve Oğulcan arasında gidip gelen Fatih Terim'in, son taktik provada tercihini Halil'den yana kullandığı öğrenildi. Şu ana kadar 4 lig maçında sadece 60 dakika süre alabilen Halil Dervişoğlu'nun gol ya da asisti bulunmuyor.

Göztepe'de önemli eksikler
Ünal Karaman yönetiminde çıkış yakalayan Göztepe'de de önemli eksikler var. Takımın başarılı stoperi Alparslan Öztürk, Kovid testi pozitif çıktığı için bugün Galatasaray karşısında forma giyemeyecek. Aynı mevkiden Titti takımda ayrıldı, Mihojevic'in de sakatlığı bulunuyor.

Galatasaray ile Göztepe 58. kez kozlarını paylaşacak
Galatasaray ile Göztepe, Süper Lig'de 58. kez karşı karşıya gelecek. İki takım arasında geride kalan 57 maçtan 32'sini Galatasaray , 12'sini Göztepe kazandı, 13 müsabaka da berabere sonuçlandı. Atılan gollerde de Galatasaray'ın, Göztepe'ye 87-40 üstünlüğü bulunuyor.

Galatasaray'da seçim yoksa Terim de yok

Galatasaray yönetiminde istifa krizi!

Galatasaray'ın golcüsü Mostafa Mohamed Kovid-19'a yakalandı

Galatasaray'da divan kurulu başkanlığı seçimi ertelendi

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 6,69
En Yüksek: 6,69
En Düşük: 6,60
Değişim 1,52 %
FK: 0,00
PD / DD: -2,39
İşlem Hacmi 47.401.480
Toplam Adet: 7.133.302
Ağırlıklı Ort.: 6,69
YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • HALK18 Nisan 2021 14:59

    BAŞKAN SEN DEGİL SORUMLU OLANLARIN ÖZÜR DİLEMESİ GERKİR 

  • spor18 Nisan 2021 14:56

    fatih hocanın  golü yiyince sanki artık son macım havası vardı şimdilik halının altına atıldı  balalım önümüzdeki hafta dananın kuyrugu kopar gibi  başkanın ifadesine göre sen alem yap sonra  4 mac puan kaybet başkan özür dilesin yok böyle bir dünya  tomarla para alıyorlar herkes sorumlulugunu bilecek bu klublerin hissedarları da onlardan belklentileri var para yatırıyorlar kazanalım diye  sizlere güvenerek 

  • amanin amanin18 Nisan 2021 00:39

    İşte böyle, genç çocuklara fırsat tanıyın. Ama hemen 1-2 maç parlayınca da lütfen şımartmayın. Yok yerli messi yok yerli ronaldo diye...

  • derviş17 Nisan 2021 20:54

    kim hileyle maç kazanıyorsa iflah olmasın.