E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisGözleri görmeyen yatırımcıya büyük ayıp---

Gözleri görmeyen yatırımcıya büyük ayıp

Gözleri görmeyen yatırımcıya büyük ayıp
09 Aralık 2013 - 08:10 borsagundem.com

Banka aracı kurumunun “Çok kazanacağız” davetiyle borsaya giren yatırımcı, sadece 750 bin TL değil, aile huzurunu, sağlığını da kaybetti

BORSAGUNDEM.COM – ÖZEL

Sermaye Piyasası Yatırımcıları Derneği’ne (SPYD) yapılan bir şikayet başvurusu, yeni bir bilinçsiz yatırımcı mağduriyetini ortaya çıkardı.

Son dönemlerde zaman zaman gündeme gelen benzer dramın son kurbanı, Aydınlı R.T.. Kendilerine konan işlem hedefini tutturmak isteyen banka yatırım merkezi personeli ile R. T’ı buluşturan ise bankada hisselerle birlikte bulunan 750 bin TL tutarındaki hesap. Yani T'.ın eşiyle birlikte yıllarca biriktirdiği, şimdi ise ‘buhar’ olduğu iddia edilen 750 bin TL’lik mevduat. Ancak ‘açık göz’ personele karşılık, temerrüte düşmenin bile ne olduğunu bilmeyen yüklü paranın sahibi Tural, kör. 

Yatırımcılara ders, yetkililere uyarı

Bir çıkış yolu umuduyla SPYD’ye gönderdiği dilekçesine, “Ben yüzde 100 görme engelli olup…”  diye başlayan ve 2002 yılında Adnan Menderes Üniversitesi hastanesinden verilen “Hasta birinci derecede yüzde yüz sürekli sakat, devamlı olarak başkasının yardım ve bakımına muhtaçtır”  raporunu da ekleyen R. T’ın başına gelenler tam bir ders. Ve de önemli bir uyarı.
Hem tasarruflarını değerlendirmek isteyen, sermaye piyasalarında yatırım yapmayı düşünenlere hem de Türkiye’nin büyük vizyonuna bilerek ya da bilmeyerek çomak sokan bazı görevlilere…

Başta büyük zevk alıyordu, ama sonra…

R. T.’ın hayatını karartan olayın başlangıcı, 2011 yılının Eylül ayına denk geliyor. 15 yıllık müşterisi olduğu bankanın Denizli’deki yatırım merkezi çalışanının “Çok para kazanırız” ısrarı üzerine R. T. borsaya giriyor. Hem de iki gözü görenlerin bile kaybettiği, insanı girdap gibi yutan günlük al-sat’a sokularak. Başlarda tattığı heyecanı, “Oyun gibiydi. Büyük bir zevk alıyordum. Zaman zaman gün içinde para kazanıyordum” diye anlatan T., ilerleyen günlerde kendisini, servetinin dışında devasa bir para ile borsada oynarken bulduğunu öne sürüyor. “Telefon talimatıyla aldırılıyor, sattırılıyordu. Elimin değmediği bir işte, binlerce Türk lirasından bahsedilen alım satımlarla uğraşır vaziyete gelmiştim. Telefon elimden düşmez olmuştu. Hatta yatırım merkezi rahat edeyim diye bana telsiz telefon bile hediye etti. Artık devamlı kaybediyordum. Param eriyordu. Kendimi çekip dışarı alamıyordum” diye ekliyor.

Yatırımcıdan habersiz oynanan yüklü para

Burada manzaranın vahim olduğu gözlerden kaçmıyor. Çünkü suçlama büyük. R. T.’ın iddiasına göre yatırım merkezi çalışanları, ondan habersiz, hesaptaki paranın yanında, yüklü bir meblağla da onun adına alım satıma giriyor. Ayrıca “3,5 bin TL kayıp, yarın çıkar” deniliyor ama ‘zarar’ durmuyor, sürüyor…
Gelişmeler karşısında T.’ın “Gözüm, ayaklarım” dediği, onsuz bir adım bile atamadığı eşi de çaresizliğe düşüyor. Bu arada R. T, sıkıntıdan hastanelik oluyor. Aydın Devlet Hastanesi’nde Majör Depresif Bozukluk tanısı konuyor. Tedaviye başlıyor, her ay kontrole gidiyor. Bir yanda kaybedilen göz nuru, alın teri, yarınların güvencesi birikim; bir yanda kendisi kadar yıpranan, kahrolan bir eş; bir yanda travma… Bırakın yürümeyi T. artık ayakta bile duramaz hale geliyor.

Kesilen komisyon, ödenen kredi faizleri

T.’ın 2012’nin 6’ncı ayında bankaya yaptığı şikayete 5 ay sonra verilen cevapta, “… Denizli Yatırım Merkezimiz üzerinden yapmış olduğunuz yatırım işlemleri incelenmiştir. İşlemlerde bankamızın herhangi bir kusuru bulunmadığı tespit edilmiştir” deniliyor.
İşlemleri sorduğu yatırım merkezinin ise 2012’nin 10’uncu ayında gönderdiği yazılı cevapta şu bilgiler yer alıyor: “Denizli Yatırım Merkezi ile …….. nolu yatırım hesabınız üzerinden yapmış olduğunuz hisse senedi alış-satış işlemleri neticesinde;
2011 yılında 80.350, 38 TL komisyon, 24.406,92 TL kredi faizi,
2012 yılında 158.518,80 TL komisyon, 30.756,37 TL kredi faizi ödemesi gerçekleştirmiş bulunmaktasınız.”

Bir gün 28 işlem, bir başka gün 37 işlem

Hesap hareketlerine bakıldığında; 8.9.2011’de 15 işlem, 9.9.2011’de 10 işlem, 12.9.2011’de 18 işlem, 20.09.2011’de 24 işlem, 21.9.2011’de 16 işlem, 22.9.2011’de 37 işlem, 23.9.2011’de 15 işlem, 23.9. 2011’de 15 işlem, 30.9.2011’de 28 işlem, 5.10.2011’de 20 işlem (uzayıp gidiyor) yaptığı açıklanan R. T.’a, gün içinde sürekli alınıp satılan ARCLK, TUPRS, MGROS, SAHOL, ISCTR, AKSA, SNGYO, SISE, GARAN, VAKBN, AKBNK, TSKB, YKBNK gibi hisseler için bankanın çıkardığı fatura ise 2011’de 100 bin TL, 2012’de 190 bin TL.

Ve 2013 Eylül’ünde temerrüt darbesi

R. T., dilekçede 2013’ün Eylül ayında yaşanan gelişmeyi ise şöyle anlatıyor: “Banka temerrüte düştüğümü, borcu mutlaka kapatmak gerektiğini söyledi. Temerrüt ne, nasıl oluyor, bilmem. Yakama yapıştılar. Şube çalışanları aceleyle yanıma geldi. Beni ve eşimi notere götürdü. Temerrütten kurtarmak için bana 750.000 TL kredi açmaya kalktılar. İmza aşamasında görme engelli olduğum için Noter 8 bin TL’ye yakın masraf çıkarınca durdular. Bankanın genel merkez hukuk işlerini aradılar. Oradan aldıkları talimatla bana, eşime vekalet verdirdiler. 180 TL masrafı banka şubesi ödedi. Şahitler de banka çaycısı ve hizmetlisiydi.”
T. ve eşini notere davet edenler, bankanın Aydın’daki şubenin ekibiydi. Bankanın Hukuk Müdürlüğü’nden geçilen faksta, Aydın’dan gönderilen vekaletname örneği uygun bulunuyor, B. T.’ın ‘menkul kıymet kredi sözleşmesi’ne imzasının alınabileceğinin ‘olur’u veriliyordu. 

Parmak iziyle vekalet alındı, eşine kredi açıldı

30 Eylül 2011 günü R. T.’a tek bir iş kalıyordu, vekaleti imzalamak. İmza atamıyordu ama olsun o da basitti, parmak basmak. Sonunda, parmak iziyle vekalet tamamlanıyordu.
Manzara daha da ürkütücü çünkü, 750.000 TL’lik sözleşme, vekaleti olan T.’ın eşine imzalatılıyor. Kredi çıkarılıyor. Ve T.’a göre gün içinde 5 katına kadar kullandırtılıyor. Artık iş rayından çıkmış, almış başını gidiyor. Zarar artıyor. Çocukları, damat, hesaptaki paranın yarısı kaybedildiğinde krizi öğreniyor.

Ailesini dinlemedi, bu kez de hırsına yenildi

Bilinçsiz yatırımcı gerçeği, bir bıçak sırtı gibi keskin yüzünü burada da gösteriyor! Neden mi? Çünkü aile, babalarına, “Ne olur bırak, çık” diye yalvarırken, o an işlemi kesse,  yarısını bile olsa parasını kurtaracak. Ama yapmıyor T., hırsına yenik düşüyor. Bir de buna, kendisini borsaya sokan şube çalışanının evine yaptığı ziyarette “Amca kazanacağız, sen hiç merak etme” vaadi eklenince kararını veriyor: Kaybetmeye devam!
Peki, hakkını niçin adalette aramıyor? Onu da düşünüyor ama kendinde mahkemeye gidecek cesareti bulamıyor. Çevresinin, “Kaybedersin, çok paran gider” sözlerinin etkisinde kalıyor. 

“Kahroluyorum, pişmanım, hastalandım”

Gelinen son nokta, kendi ifadesiyle, “Yıllarca kuruş kuruş biriktirdiğim tüm param, oluk oluk gitti ellerimizin arasından…”
“Şimdi kahroluyorum. Pişmanlıklar içindeyim ve psikolojik tedavi görüyorum” diye ağlayan R. T. soruyor:
1-03 Eylül 2011’de başlayan kredili mevduat için neden 30 Eylül 2013’de acele olarak merkezden gelen emir üzerine imza attırıldı?
2- Noterde neden benim bildiğim, tanıdığım değil de banka çalışanları, memur ve çaycı şahit yapıldı?
3- 750.000 TL’lik krediyi nasıl oldu da bir kalemde kısa sürede bana verdiler? Hem de gün içinde 5 katına kadar kullandırttılar?
4- Tek suçlu ben miyim? İmzalarım tamam, talimatlarım tamam diyelim ama bankanın bu durum için hiç mi bir tedbiri yok?
Evet, çok konuşulacak mağduriyet bu, sorular bunlar.
Cevabı ise banka yetkililerinde, Sermaye Piyasasının aktörlerinde…

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (30)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • eyyp197803 Temmuz 2014 22:51

    en büyük hatamız saraın neresinden dönseniz kardır dinlememek

  • muharrem12 Aralık 2013 23:26

    bunu yapanlar cezasıs kalmasın

  • KIRIMLI11 Aralık 2013 11:03

    Serkan rumuzuyla yazan sevgili arkadaşım,söylediklerini anlıyor ve katılıyorum.Ancak ideal olan da bu değildir,bu kadar paraya ulaşmışsın daha ne istiyorsun dersek ne yapıcan borsayı filan çekil köşene demektir ki bu piyasa 2000 yılından beri küçülüyor zaten.Gözleri görmeyen insanın ne işi var dediğimiz zaman madem gözleri görmüyor şunu da yapmasın burayada gitmesin derken yerinden kıpırdamasına kadar gideriz.Yaşınızı bilmiyorum ama bu piyasanın en büyük oyuncularından biri de “Kör Sadık” lakabıyla tanınan hayırsever işadamı Sn.Sadık Eratik te görme engelli bir yatırımcıdır.İşlem hacmi baskısı maalef hep var ama ona bakacak olursak bankaların her bölümünde o baskı var.İşinizi korumak ve yükselmek maksadıyla vicdanınıza sığmayacak bir işi yapamazsınız ki ya da yapmamalısınız.Burada anlatılan kişiler tamamen vicdansızlık etmişler.Gözleri gören kişilerinbaşına gelmiyormu aynı kumpaslar.Diyelim ki işlemhacmi baskısından yıldınız ve vicdan cüzdan arasına sıkıştınız,size önerim yetişemiyoruz müşterilere diyen aracı kurumlar var öyle bir yere geçin.Y a da bu sektörde farklı bir departman düşünebilirsiniz araştırma-operasyon gibi.Hiç biri olmuyorsa böyle bir insan olacağıma başka bir iş yaparım diyerek kendinize yakışanı yapın.Şahsım da vicdanıma sığmayan halka arzlara aracılık etmeyi reddettiğim için bu işi meslek olarak yapmaktan vazgeçmiş bir kişi olarak yazdım size naçizane..

  • SERKAN10 Aralık 2013 11:26

    ŞU PİYASA ÇOK ENTERESAN. BEN DE PİYASA ÇALIŞANIYIM AMA BİZ KULA HAKKI YEMEKTEN KORKTUĞUMUZ İÇİN, İNSANLARA HAYAL SATMADIĞIMIZ İÇİN, YALAN DOLANLA İŞ ÇEVİRMEDİĞİMİZ İÇİN BU PİYASADA TUTUNMAKTA ZORLANIYORUM!! KURUMLAR ÇALIŞANLARINA HACİM BASKISI YAPTIĞI SÜRECE BU GİBİ ŞEYLER DAHA ÇOK GÖRÜLÜR!! BU ASLINDA BİRAZ DA İNSANIN HIRSLARIYLA İLGİLİ BİR HABER. AMACIM BU ADAMI KÜÇÜMSEMEK DEĞİL AMA GÖZLERİ GÖRMEYEN BİRİNİN BU PİYASADA NE İŞİ VAR. BU ÜLKEDE BU PARAYI 60 MİLYON İNSAN GÖREMEZ HAYATI BOYUNCA!! DAHA NEYIN HIRSIYLA PARANI ARTTIRMAYA ÇALIŞIYORSUN. BİR KEZ DAHA TEKRAR EDIYORUM, EMİNİM BU YAZIYI BİR ÇOK İNSAN OKUYORDUR. KURUMLARA VE ÇALIŞANLARIN UMUT DAĞITIP HAYAL SATMALARINA İNANMAYIN. BORSADAN PARA KAZANMAK KOLAY DEĞİLDİR. GÜNLÜK İŞLEMLERLE, KREDİLİ İŞLEMLERLE PARA KAZANMAKSA İMKANSIZ!!! HİSSE ADINI DUYDUĞUNUZDA DUYULAN BİLİNEN NE İŞ YAPTIĞI BELLİ ŞİRKETLER DIŞINDA HİSSE ALMAYIN!! BENİM DÜŞÜNCEME GÖRE BU HİSSELERİN SAYISI 70 İ GEÇMEZ!!! KISA VADEDE İHTİYACINIZ OLAN PARANIZI BORSAYA SOKMAYIN!!! 1 KOYUP 5 ALIRIM MANTIĞIYLA HAREKET ETMEYIN!! YILLIK HEDEFINIZ ENFLASYONUN 2 KATI OLSUN. 1-2 GUNLUK İŞLERLE UĞRAŞMAYIN!!! 1 YILDA 3 DEFA ENDEKS HAREKETI YAKALASANIZ %15 KAZANIRSINIZ!!! YAZIK ETMEYIN KENDINIZE VE AILENIZE!!! SAYGILAR

  • boğa09 Aralık 2013 20:42

    Tural borsaya giriyor. Hem de iki gözü görenlerin bile kaybettiği, insanı girdap gibi yutan günlük al-sat’a sokularak.Piyasanın içinde bulunduğu durum ancak bu kadar güzel özetlenebilinirdi haberi yapana helal olsun. ayrıca artık yatırımcı risk profili hemen devreye alınmalı.

  • BİLGİN09 Aralık 2013 19:24

    Denizli Yatırım dan yapmış heralde yukarıda ismi geçiyor bu gibi aracı kurumları gün yüzüne çıkarmak gerekiyor ki bir daha iş yapamasınlar birde şu şube çalışanını elden geçirmek lazım.

  • yatırımcı09 Aralık 2013 18:29

    hangi bankaymış bu? Sade ve sade para hırsı olan banka vs. lerle çalışmak istemiyoruz!!!!!!! daha doğrusu çalışmıyoruz arkadaşlar...

  • Derya09 Aralık 2013 18:09

    ya daha yeni sanel mühendislik ve piramit menkul bizi dolandırdı.Bu spk ne iş yapar.

  • DEVLET NERDE?09 Aralık 2013 16:59

    DEVLET NERDE. KURUMLAR NERDE. DEVLETİN YATIRIMCIYI KORUMAK, ADİL-DÜRÜST ŞEFFAF YATIRIM ORTAMINI OLUŞTURMAKLA GÖREVLENDİRDİĞİ, KAMU GÖREVİNİ YAPMASI GEREKEN KURUM NERDE?

  • hancı09 Aralık 2013 16:08

    hırs insnı bitirir.borsa uzmanların bile anladığı bir konu değil.sabır dikkat kağıdı okuyup anlayacaksınız. iyin şirket yotur.uzun vade diyorlar şu an uzun vade azami 2 gündür.asla kriz de yoktur yaratılıyor borsa düşürüp malı alıyorlar. borsa yukarı onlar al satla kazansın garibanlarda baksın.borsalar 24 saat açık olsun o zaman bakın

  • Murat09 Aralık 2013 15:44

    Bu durumu şu şekilde çözülebilir bence. portföy yönetim şirketlerini iki gruba ayırırsın. bi kısmı sadece komisyon alır. müşterinin kar/zararına karışmaz. diğer grup da müşterinin kar/zararının belli kısmını üzerine alır. herkes de tercihini ona göre yapar.

  • b c.09 Aralık 2013 15:10

    SPK'yı çağrı yapılıncaya kadar Arena bilgisayardaki REDİNGTON'un oy haklarını dondurmaya davet ediyoruz.

  • murat09 Aralık 2013 15:03

    sakın ha spk nın dediğiniş yapıp paranızı portföy yönetim şirketi gibi yerlere vermeyin,türkiye yurt dışı gibi değil henüz,en güvenmediğim meseek gurubu bankacılıktır.temel teknik analizi öğrenin yatırımınızı kendiniz yapın,tecrübeniz yoksa günlük haftalık al satlara girmeyin,16 yıldır bu piyasadayım beni bile 6 yılda bir ütülüyorlar,hesabınızı ona göre yapın.

  • hasan 09 Aralık 2013 14:28

    tavsiyem yatırım bankalığı aracılığıyla değil, internet bankacılığı yatırım hesabı açarak kendi doğrularızla alım satım yapmanızdır.

  • ..09 Aralık 2013 13:41

    işin saçmalıgı ne bu işi yonlendıranler borsadan anlıyor,i nede bu işin içine giren o vatandaş... üni bitirip sıvavla diploma almış birilerinin amatorlugu bu arkadaşın yüklü parası ile kayıp olarak donuşuyor... borsa işinin tam okulu yok. bilgi olur ama tecrube olmadan borsa olmaz... saygılarımla... her banka yetkılısı yada heraracı kurum çalışan ı profesyonel borsa uzmanı deıldır... bunu hatırlatmak gereklı, 1 yıllık çalışan uzman dıye gezıyor ortalarda.. :))

  • Reklam almayın09 Aralık 2013 13:27

    Bu haberi yapan borsagündem etik olarak bu bankadan reklam almamalıdır...

  • MUSTAFA09 Aralık 2013 13:13

    BU KAFAYLA 750000 KAZANMAK NASIL OLDU ONU MERAK ETTİM KAYBETTMEYİ DEĞİL

  • g09 Aralık 2013 13:05

    Bu adam bu zihniyetle 750.000 lirayı biriktirebilmeyi nasıl başarabilmiş onu anlayamadım?Hesabındaki parayı sıfırı tüketene kadar kontrol etmemiş olması gerekiyor ki pek inandırıcı gelmedi bana.

  • metin09 Aralık 2013 12:53

    VALLAHİ BU MAHDUR ALAN ARKADAŞI İŞİ BİLEN VE AVUKAT SAVUNMALI BANKAYI VE BANKA YÖNETİMİN DAVA AÇMALI MAHDURİYET GİDERİLMELİ BU YATIM OLMAMIŞ RESEMEN ADAMNIN PARASINA GÖZ DİKMİŞLER:ASL SAT YAPMAZSAYDI ZARAR OLMAZ VEYA BU KADAR OLMAZDI RESMEN ADAMI KUMPAS KURULMUŞ GEÇMİŞ OLSUN

  • aslan09 Aralık 2013 12:50

    sayın borsagündem ve yetkilileri sizin şu anda seizin yapacağınız en büyük iyilik bu bankanın adını sitenizde büyük harflerle duyurmaktır ki millet kimle çalışıp çalışmayacağını bilsin

  • aslan09 Aralık 2013 12:50

    sayın borsagündem ve yetkilileri sizin şu anda seizin yapacağınız en büyük iyilik bu bankanın adını sitenizde büyük harflerle duyurmaktır ki millet kimle çalışıp çalışmayacağını bilsin

  • Ahmet ABBAS09 Aralık 2013 12:21

    Banka olsun aracı kurum olsun hepsinin amacı yatırımcıyı söğüşlemek bunu herkes bilmeli, asla broker veya müşteri temsilcisi ile işlem yapılmamalı bunların görevlerinin ne olduğunu herhalde yazmama gerek yok, kendimiz işlem yapın kendi doğrularınızla, süslü sözlere, yatırım raporlarına kanmayın, bankada amcaya bu kumpası kuranların boğazına zehir zıkkım olsun o lekeli haram kazançlar, amcayada büyük geçmiş olsun.

  • KIRIMLI09 Aralık 2013 11:32

    3 kuruş maaş alacağım diye iş adı altında şerefsizlik yapanların yüzüne söyleyince,ekmek parası ne yapalım işsizdik filan demiyorlarmı…Aç kalmak kul hakkı yemenin önüne nasıl bu kadar kolay geçti bu memlekette..Aç kalmak bu kadar zor bir şeymi.Aç kalınca insanlara saldırmakmı lazım anlamak mümkün değil.Daha az paraya namusuyla çalışan insanlar aptalmıdır..Hadi diyelim ki hiçbir inancınız yok en kıdemli ateistin bile bir vicdanı vardır siz nasıl yaratıklarsınız ya..Engelli bir insanı kumpasa getirmek ne demek..Nerede bir savunmasız insan var hep orada bitiyorlar.Her gün dua ediyorum bu olaylar yakınımda olmasın diye ben kendimi tutamayacağım gibi bin kişi gelse yine tutamaz.Allah aşkına sizde bilinçsiz yatırımcı diye başlık atmışsınız yapmayın.Bizim insanımız herkesi kendi gibi bilir güvenir.Bu adamlar profesyonel haydut,bilinçle ilgisi yok.Geçen hafta 2 kişiyi dolandırdılar ikiside profesör ünvanlı basında yer aldı.Adam da da kabahat varmış diyen elini vicdanına koysun,hırsızın hiç mi suçu yok ?

  • ali uzun09 Aralık 2013 11:06

    bu bankayı ilan etmek lazım..edinki böyleleri bidaha iş yapamasın SPK da bunlara okkalı biceza kesmeli...yoksa zaten yine uyuyor olacaktır...

  • Kamil09 Aralık 2013 10:55

    Banka şubelerinin aracı kurum faaliyeti yürütmesi engellenmeli. Bu iş işi bilen müşterisini bu kadar riske sokmaktan korkacak gerçek aracı kurumlara bırakılmalı. Yoksa daha çok dramlar izlenir.

  • HSNPATRİOT09 Aralık 2013 10:46

    EMEKLILK FONUNDA HISSE FONU ALMAK 5 İŞ GÜNÜ SATMAK DA 5 İŞ GÜNÜ GELSE ÇIK İÇİNDEN.SPK UYAN VATANDAŞINI BANKALAR SOYUYOR....

  • asım09 Aralık 2013 10:28

    evet arkadaşlar yatırımcı nasıl bir kumpas içinde oldunun en güzel örnekleri bakın aracı kurumlar altın yüksekken kozal için 46000 tl iken yok 50000 olacak yok 56000 olacak diye hedef fiyat verdiler vatandaşa aldırdılar sonra hisse soluğu 23000de aldı atılan tokata bakın vatandaşa

  • haydar09 Aralık 2013 10:08

    borsanın tamda bi aşşa bi yukarı yağtığı 2011 eylül ayı.. vah ki ne vah..Bir günde 15-20 işlem.. 750.000 tl ile..aldı sattı zaten 1500 tl eder yatırım merkezi için.. 10 kerede 15.000..

  • flamenco7209 Aralık 2013 08:37

    Kendi bilginiz yoksa başkasının bilgisi ile piyasaya girerseniz %100 soyulursunuz..açççık ve netttt

  • çok yazıkk09 Aralık 2013 08:31

    çok ilginç diyemeyeceğim. bu abinin tek ilginç yanı gözlerinden özürlü olması.. malesef SPK da bist de yetkililer görevini yapamıyor. kurumların görevleri işlemiyor. aracı kurumlar işlem baskısı ile binlerce kişiyi mağdur ediyor.. sistem bozukk. çalışmıyor. yatırımcı zarara uğratılıyor.hemde ispatlı. ama mahkemede ispat edemiyor. malum bilirkişilik müesssessi bu sistemde alavere dalavere bilen kişilerce yapılıyor.. yeter artık sermaye piyasalarında vatandaşların zararını geri alacağı kat i yasalar çıkarılsın.