E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıGözler TCMB'nin faiz kararında---

Gözler TCMB'nin faiz kararında

Gözler TCMB'nin faiz kararında
17 Şubat 2022 - 09:22 borsagundem.com

İnfo Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende Borsa İstanbul’un bu sabah yatay başlangıç yapması bekleniyor.

Türkiye’de korona virüs vaka sayısının bir önceki gün 94.176 kişi, hayatını kaybeden kişi sayısının ise 271 kişi olduğu açıklandı.

ABD, Rusya'nın "sınırdan askerlerimizi çektik" açıklaması için "doğru değil" dedi.

Rusya Savunma Bakanlığı Batıdaki birliklere ait tankların üslere dönüşünün videosu yayınlandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: KDV indirimi sonrası Bakanlıklarımız etiketleri yakından takip edecek.

Erdoğan: Temel gıda ürünlerinde %7 KDV indirimi ve sektörden de %7 olmak üzere en az %14’lükindirim beklediğimizi söyledik.

Erdoğan: Gıda fiyatlarında 1-2 ayda rafların düzeldiğini göreceğiz.

Erdoğan: Tüm vatandaşlarımızı 'yastık altı altın düzenlemesine' davet ediyorum.

Erdoğan: Bugün enerji konusunda elektrik yokluğu değil fiyatını konuşuyorsa bunu kurulu enerji gücüne borçludur.

Erdoğan: Enerji fiyatları son dönemde oldukça yükseldi ama bu sadece bize mahsus bir durum değil. Türkiye Avrupa'da vatandaşına en uygun fiyatlı elektriği sunan üçüncü ülke konumunda.

Fed’in son toplantısına ait tutanaklarda yetkililer, enflasyon riskinin yukarı yönlü olduğunu ve enflasyonun yüksek kalması halinde daha hızlı bir faiz artış patikasının gerekebileceğini açıkladı.

2021 4. Geçici Vergi Dönemine ait Gelir ve Kurum Geçici Vergi Beyannamelerinin verilme ve ödeme süreleri 25 Şubat sonuna kadar uzatıldı.

Ne Olacak?

TCMB Faiz Kararı bugün açıklanacak.

ABD’de İşsizlik Başvuruları ve İnşaat İzinleri açıklanacak.

AB Liderleri, 17 Şubat’ta Rusya konusunda bir araya gelecek.

Borsa İstanbul’un bu sabah yatay başlangıç yapmasını bekliyoruz.

BİST100 endeksinde yatay açılış gerçekleşmesini bekliyoruz.

Rusya – Ukrayna arasındaki gerilimin daha ılıman hale gelmesi ve yurt içi bilançoların beklentilerin üstünde açıklanması ile BİST100 endeksi geçtiğimiz güne alıcılı başladı. Putin'in 'müzakerelere sıcak bakması ve savaş istemediğini' belirtmesi piyasalardaki risk iştahını yükseltti.  Ayrıca Rusya AB Büyükelçisi’nin ‘’Ne gelecek hafta, ne sonraki hafta, ne de gelecek ay Ukrayna üzerinde her hangi bir gerginlik artışı olmayacak’’ açıklamaları ile risk iştahı arttı. BİST100'de 1.995 ve 1.935 seviyeleri destek olarak ön plana çıkıyor.  Endekste destek tarafında 60 g HO’nun takip edilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Öyle ki Aralık ayında açıklanan TL'yi özendirme paketi ardından sert düşüş yaşayan BİST100 endeksi 60 g HO'dan dönmüştü. Geçen hafta Pazartesi günü de MSCI endeks değişiklikleri haberleri ile satış baskısıyla karşılaşan endeks 60 g HO'dan tepki alımları ile yükselmişti. Son 2 sert düşüşte 60 g HO'dan dönmemiz yurt içi piyasalar için olumlu.

Yurt içi piyasalar tarafına bakıldığında jeopolitik riskleri bir kenara bırakırsak, piyasalar bugünkü TCMB faiz kararına odaklanmış durumda. Bizim beklentimiz ve genel piyasa beklentisi politika faizinin bu ay %14,00 olarak sabit kalacağı yönünde. 

VİOP 30 Endeks kontratında yatay açılış bekliyoruz

VİOP 30 Endeks Şubat kontratı, Çarşamba 2.269 - 2.301 fiyat aralığında işlem görerek günü 2.274 uzlaşma fiyatından tamamladı. Kontrattaki açık pozisyon sayısı 1.628 artarak 436.928 adet kontrat olarak gerçekleşti.

VİOP 30 Endeks kontratında 60 dakikalık HO’nın geçtiği 2.269 seviyesinin yakınında hareket etmemiz kısa vadede yukarı eğilimini arttırırken, 2.340’ın üstüne çıkmamız durumunda ilk aşamada 2.500 seviyesini kısa vadeli hedef haline getirebilir. Aşağı yönde ise kısa vadeli düşüşün devam edebilmesi için 2.220 destek seviyesinin kırılması gerekmektedir. Kısa vadede yukarı yönde 2.310 ve 2.340 seviyesi önemli bir direnç olarak karşımıza çıkarken. Aşağı yönde ise 2.250 ve 2.220 seviyesi önemli bir destek noktası olarak takip edilecektir.

Piyasalar faiz kararını bekliyor

 

Endekste güne hafif satıcılı açılış bekleniyor

 

Yeni riskler yaratmak için şimdi zamanı değil

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis ;)17 Şubat 2022 09:46

    O kadar inancım kalmadı ki bu kuruma :D ha tuik, ha merkez bankası. Zaten doğru veriler olması gerekeni yapsa bir kaç gün sonra görevinden alınmayı rıca ediyor :D