E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaGözler PPK’nın faiz kararında---

Gözler PPK’nın faiz kararında

Gözler PPK’nın faiz kararında
16 Ocak 2020 - 09:33 borsagundem.com

QNB Finansbank tarafından hazırlanan analize göre piyasalar Merkez Bankası'nın faiz kararı beklentisinde olup,endekste yatay bir açılış bekleniyor

BIST 100: Endekste yeni tarihi zirve test edilirken, sonrasında gelen kar satışlarının da sınırlı kalmasıyla genel olumlu görünüm korunuyor. Yatay bir açılış beklediğimiz endekste 120 bin destek seviyesi üzerinde 121.500 ilk planda direnç olarak izlenebilir.


TL Bonolar: Tahvil faizlerinde geri çekilme sürüyor, gösterge tahvil %10,50 bileşik faiz seviyesi altına sarkarken, 10 yıllık tahvilde de %11 bileşik faiz seviyesine yakınsayan seyir var, PPK kararı bekleniyor

USD/TL: Gelişmekte olan ülke para birimleri dolar karşısında ılımlı bir seyir izlerken, dolar kuru 5,85 destek seviyesinin üzerinde kalma eğiliminde. Dün test edilen 5,90 ilk planda direnç konumunda.

EUR/USD: 1,1130 üzerine yerleşen paritede zayıf gelen ABD enflasyon verilerinin etkili olduğunu görüyoruz. 1,1155 seviyesi üzerine yerleşildiği takdirde 1,1210 direnç olarak izlenecektir.

Günün Öne Çıkanları:

ABD ile Çin birinci faz ticaret anlaşmasını imzaladı.

Morgan Stanley 4. çeyrek finansallarını açıklayacak.

ABD’de perakende satışlar ve işsizlik maaşı başvuruları verileri açıklanacak.

Merkez Bankası faiz kararını açıklayacak. Piyasa beklentisi MB’nin politika faizini 50 baz puan indireceği yönünde.

Türkiye’nin 5 yıllık CDS risk primi 250 seviyesinin altında. Risk iştahında görülen bu artış TL varlıklar adına genel olumlu görünümü teyit ederken, günün içeride belirleyicisi olan PPK faiz kararı sonrası piyasada volatilitenin artması beklenebilir. Ortalama piyasa beklentisi 50 baz puan olmakla beraber son toplantılarda gelen indirimlerin genelde piyasa tahminlerinin üzerinde kaldığını da unutmamak gerekiyor.

121.800 ile rekor tazeleyen BIST 100 Endeksi’nde yükselen trenddeki hareket devam ediyor. Bu sabah Asya borsaları karışık, ABD vadeli endeks kontratları ise hafif artıda işlem görüyor. Endeksin ise yataya yakın bir başlangıç yapmasını bekliyoruz. Öğleden sonra TCMB faiz kararı piyasaların seyrinde etkili olacaktır. Teknik olarak endekste 120 bin destek, 121.500 ise direnç seviyeleri olarak takip edilebilir. Endekste kısa vadeli görünüm olumlu olduğundan mevcut trade pozisyonlarının korunmasını öneriyoruz.

ABD 10 yıllık tahvil faizi %1,80 seviyesi civarında kalırken, eurobond piyasasında pozitif seyrin devam etmesi beklenebilir. Gösterge tahvil için %10 bileşik faiz seviyesi direnç konumunda, 10 yıllık tahvilde ise %11 bileşik faiz seviyesi benzer şekilde izlenecektir.

GBP/USD 1,30 üzerinde kalma eğiliminde. USD/JPY ise 110 direncine yakın. EUR/USD için 1,1130 üzerinde kalınması ile teknik görünüm olumlu. Gelişmekte olan ülke para birimleri dolar karşısında kazanımlarını korurken, dolar kurunda 5,90 ve euro kurunda da 6,60 seviyeleri direnç olarak izlenecektir.

Petrolde stok verilerinin ardından sınırlı toparlanma var. Brent petrol 65 Dolar varil eşiğine yakın. Altın fiyatları 1558 dolar ons direncine yaklaşırken, gram TL bazında 295 ilk planda direnç olarak takip edilecektir.

BIST 100 Endeksi’nin teknik görünümü 119.300 üzerinde güçlü.

Ağırlıklı olarak tahvil-bono yatırımı yaparak belli oranda hisse senedi riski almayı isteyen yatırımcılar ise bu dönemde değişken fonları tercih edebilir.

QNB Finansbank

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)