E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaGözler Merkez Bankası'nda olacak---

Gözler Merkez Bankası'nda olacak

Gözler Merkez Bankası'nda olacak
30 Nisan 2014 - 07:54 borsagundem.com

Bugün Merkez Bankası'nın Enflasyon Raporu yakından izlenecek

Merkez Bankası'nın "Enflasyon Raporu 2014-II" bugün açıklanacak.
Rapor’un tanıtımı amacıyla saat 10.00'da İstanbul’da Renaissance Polat Hotel’de bir bilgilendirme toplantısı düzenlenecek.
Başkan Erdem Başçı toplantıda bir sunum yapacak.
2014 yılının ilk raporunda enflasyonun, yüzde 70 olasılıkla, 2014 yılı sonunda yüzde 5,2 ile yüzde 8 aralığında (orta noktası yüzde 6,6), 2015 yılı sonunda ise yüzde 3,1 ile yüzde 6,9 aralığında (orta noktası yüzde 5) gerçekleşeceği tahmin edilmişti. Enflasyonun orta vadede yüzde 5 düzeyinde istikrar kazanacağı öngörülmüştü.
Merkez Bankası Başkanı Başçı, 7 Nisan tarihinde Kayseri'de katıldığı bir toplantıda yaptığı açıklamada, "Enflasyondaki 2015 hedefimiz yüzde 5. Gelişmekte olan ülkeler ortalamasına baktığımız zaman ise yüzde 4,7. Biz geldik yüzde 8,4'e. Şu ana kadar 3 boyutlu tedbirler aldık ve hepsinden olumlu sonuçlar aldığımızı düşünüyoruz. O tedbirlerin sonucunu vermesini ve enflasyonun Haziran ayı ve sonrasında düşmeye başlamasını bekliyoruz. 2015'teki yüzde 5 hedefimize emin adımlarla ilerleyeceğimizi tahmin ediyoruz. Bunun için gereken tedbirleri alıyoruz ve alacağız. Bu konuda herhangi bir endişemiz ve kaygımız yok'' ifadelerini kullanmıştı.
Başçı aynı toplantıda Başçı Nisan ayı Enflasyon Raporu'nda Merkez Bankası'nın enflasyon hedefinin revize edilebileceği sinyalini de vermişti.
Uzmanlar, kuraklık ve don yüzünden yaşanan rekolte kaybının fiyatları yukarı taşıyacağını, bunun da enflasyona olumsuz yansıyacağını belirtiyor.
Mart ayında yıllık bazda tüketici fiyatları yüzde 8,39 olarak açıklanmıştı. Merkez Bankası'nın beklenti anketinde de yılsonu için enflasyon tahminleri 8,12 seviyesinde oluşuyor.
Uluslararası Para Fonu (IMF) Bahar Raporu'nda Türkiye için bu yılki tüketici fiyatları beklentisini yüzde 5,8'den yüzde 7,8'e yükseltmişti. IMF, önümüzdeki yıl içinde yüzde 6,5 oranında enflasyon bekliyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)