E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıGözler merkez bankalarında---

Gözler merkez bankalarında

Gözler merkez bankalarında
14 Nisan 2022 - 09:28 borsagundem.com

Dinamik Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende piyasalardaki gelişmeler mercek altına alınıyor.


Global piyasalarda enflasyonist riskler eşliğinde tahvil getirileri takip edilirken aynı zamanda bilanço sezonuyla ilgili fiyatlanmalar etkili oldu. ABD endekslerinde 10 yıllık tahvil getirilerindeki %0,93 gerileyerek %2,67 seviyesine gelmesiyle birlikte Nasdaq endeksi önderliğinde yükseliş gerçekleşti. Ülkede, JP Morgan’ın bilançosu beklenti altında kalırken Delta ve Blackrock beklenti üzerinde bilanço açıkladı.

Avrupa endeksleri Almanya hariç sınırlı yükselişle günü tamamladı. Ülke bazlı gündeme baktğımızda ise İngiltere’de %7 ile enflasyon 30 yılın zirvesinde yer aldı.

Asya endeksleri dünkü yükselişini bugüne taşırken Çin’in parasal gevşemeye yönelik mesajlarının etkili olduğu görüşündeyiz.

Yurt içi piyasalarda BİST100 endeksi güne pozitif başlasa da 2437 puan test edildikten sonra günü kısmi satıcılı olarak tamamladı. Satış seyrinde Ereğli Demir Çelik hissesi endeks ağırlığı bakımından tampon görevi gördüğünü söyleyebiliriz. Endekste kar satışları gözlemlesek de 2300 seviyesi üzerinde kalıcılık sağlanması halinde pozitif algının devam edeceği görüşündeyiz.

Günün veri akışında AMB kararları, ABD haftalık işsizlik maaşı başvuruları yer alırken içeride Merkez Bankası faiz kararı ile para ve banka istatistiklerini takip edeceğiz.

AMB’dan herhangi bir faiz değişikliği kararı beklenmezken yakın zamanda açıklanan yükselen tahvil faizlerine yönelik yeni enstruman açıklamasına yönelik detaylar ile bankanın artan enflasyonist ortamda nasıl bir politika izleyeceğine yönelik mesajların önemli olacağını düşünüyoruz. İçeride TCMB faiz kararı açıklanacak. Saat 14:00’te açıklanacak kararda herhangi bir değişiklik beklenmezken liralaşma stratejine atıfta bulunulması halinde endeksimizde volatilitenin artacağı görüşündeyiz.

ABD'de petrol stoklarının artması fiyatları geriletti

 

Altın güçlü duruşunu devam ettiriyor

 

Göstergeleri al veren 26 hisse

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Bik14 Nisan 2022 09:48

    TCMB'nin faiz kararı bedava kredi kullanan bankaları ilgilendiriyor.Vatandaş için enflasyonu düşürücü sonuç çıkmayacağından, "Tarlabaşı'ndan aşağısı Kasımpaşa."