E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıGözler Lagarde'a çevrildi: Euro'da değerlenme---

Gözler Lagarde'a çevrildi: Euro'da değerlenme

Gözler Lagarde'a çevrildi: Euro'da değerlenme
06 Eylül 2020 - 11:00 borsagundem.com

Avrupa Merkez Bankası yetkililerinin güçlü euro ile ilgili açıklamaları nedeniyle yatırımcıların dikkati gelecek haftaki ECB toplantısına ve Başkan Lagarde'ın bir sonraki olası adımına döndü

Yatırımcılar Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB) güçlü euroyla nasıl mücadele edeceğini merak ediyor. Bu, paritenin iki yıldan beri ilk kez 1.20 seviyesini aşmasından saatler sonra ECB Baş Ekonomisti Philip Lane'in yaptığı "Euro/Dolar paritesi önemli değil." yorumundan beri bir tahmin oyununa dönüştü.

Lane'in yorumunun ardından para piyasaları ana politika faizinde gelecek Eylül'e kadar 10 baz puanlık indirim fiyatladı. Euro düştü ve tahviller yükseldi. Tüm bunlar merkez bankasının eninde sonunda euroyu konuşarak baskılamaktan daha fazlasını yapacağı varsayımına dayanarak gerçekleşti. Öyle ki, güçlü euro ECB'nin enflasyon hedefine ulaşmasını zorlaştırıyor.

Citigroup Inc. tahvil stratejisti Jamie Searle, "Öyle görünüyor ki gelecek haftaki ECB toplantısında eğilim, kısmen güçlü euroya yanıt olarak, büyük bir ihtimalle güvercin olacak. Bununla birlikte politika duruşunda bir değişiklik pek mümkün değil." dedi.

ECB'nin daha fazla teşviki değerlendirdiğine ilişkin sözlü yönlendirme yapacağı beklentileri piyasa hareketleri üzerinde, özellikle de euroyu zayıflatma yönünde etkili oluyor. Euronun değerini düşürmek Avrupalı şirketlerin ihracatını ve enflasyonu destekliyor.
 
Aralarında Rohan Khanna'nın da bulunduğu UBS Group AG stratejistlerine göre ECB Başkanı Christine Lagarde'ın güçlü kurun negatif yönlerini dile getirmesi durumunda piyasa daha fazla faiz indirimi fiyatlayacak. Çoğu ekonomist Aralık ayında kadar teşviklerde artış bekliyor.

Aralık ayına kadar tahvil alım programının 500 milyar euro artıracağını düşündüğü ECB'nin euroyla ve enflasyon ile sorun yaşayabileceğinin altını çizen Searle, "ECB isterse ana politika faizini düşürerek Almanya tahvilleri kolayca yeniden fiyatlayabilir." dedi.

Almanya'nın 10 yıl vadeli Hazine tahvillerinin faizi politika faizinin gelecekte olması beklenen noktası ile yakından bağlı.

Emtiada bu hafta izlenecekler: Altın yatırımcısının gündemi

Doların ateşi ne zaman düşer?

Yeni oyuncular küçük hisse avında

 

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Hadi ya!06 Eylül 2020 13:17

    Bu hanimin IMF den sonra ECB nin basina gelmesi. ...AB de baska kaliteli birileri kalmamis gibi ..aynen bizim topraklardaki HAMILL KART sahibi yakinimdir misali! !!!