E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıGözler Fed'de, dolar kritik sınırda---

Gözler Fed'de, dolar kritik sınırda

Gözler Fed'de, dolar kritik sınırda
17 Mart 2021 - 09:20 borsagundem.com

Dolar/TL, 7,50 seviyelerinde seyrini sürdürüyor. Fed Başkanı Powell’ın bu akşamki açıklamaları piyasaların yönü üzerinde belirleyici olacak. Tekrar yüzde 1,62 seviyelerine çıkan ABD 10 yıllık tahvil faizlerinin seyri ve mesajlar önemli

Dolar/TL, 7,50 etrafında dalgalı seyir izlemeye devam ediyor. Dün 7,50'nin altına inen dolar/TL yeni güne 7,48-7,50 aralığında hareketle başladı.

09.15 itibarıyla dolar/TL 7,4946, euro/TL 8,9248 seviyesinden işlem gördü.

Piyasalarda gözler bugün ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faiz kararında olacak. Fed 2020 yılı Mart ayında faizi 100 baz puan aşağı çekerek bugünkü seviyeleri getirmişti. Fed o tarihten sonra düzenlediği 7 toplantıda faiz oranına dokunmadı. Fed'in gösterge faiz aralığı yüzde 0,00-0,25 seviyesinde bulunuyor.

Fed, aynı saatte 'Ekonomik Projeksiyon' sonuçlarını da açıklayacak. 17 Fed yetkilisi 3 ayda bir ABD'nin işsizlik, enflasyon, ekonomik büyüme ve faiz oranlarıyla ilgili önümüzdeki 3 yıl ve uzun döneme ilişkin tahminde bulunuyorlar. Kararın ardından Başkan Jerome Powell, basın toplantısı düzenleyecek ve soruları yanıtlayacak. Özellikle ABD tahvil getirilerinde yaşanan sert yükselişe ilişkin mesajlar önemli. 

Güne başlarken piyasaların gündemi

TCMB faiz artırırsa kurlarda düşüş başlar

Yabancılar hangi hisselerde işlem yapıyor

 

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)