E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıGözler enflasyon verilerinde! FED’in işi daha da zorlaşacak mı?---

Gözler enflasyon verilerinde! FED’in işi daha da zorlaşacak mı?

Gözler enflasyon verilerinde! FED’in işi daha da zorlaşacak mı?
08 Ağustos 2022 - 08:23 borsagundem.com

A1 Capital Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende küresel piyasalar mercek altına alınıyor.


Nancy Pelosi'nin Çin'i öfkelendiren Tayvan ziyaretine karşılık göreceli sakin tepkilerle geçmesinden sonra, ABD’de nin yılın ikinci çeyreğinde de küçülme kaydedip Resesyona girmesine karşın açıklanan 2Ç22 karlılıklarının şaşırtıcı derecede güçlü kalmaya devam etmesi diyor, bu  da tüketicilerin fiyat artışından sonra şimdilik iyi durumda olduklarına işaret ediyor ki FED’in işi daha da zorlaşıyor. RBA (Avustralya), BCB (Brezilya), RBI (Hindistan) ve BOE (İngiltere), enflasyonu soğutmak amaçlı geçen hafta 50’şer puanlık faiz artışı sırasındaydılar. Ancak bu kısıtlayıcı politikaların etkisini görmek için beklememiz gerekecek çünkü ücret/enflasyon sarmalı hala etkisini gösteriyor. BoE’nın gerçekleştirdiği 50 bps’lik artış son 27 yılda bir toplantı da yaptığı en yüksek faiz artırımı. enflasyonun yılın son çeyreğinde %13’ler seviyesine yükseleceğini, yılın son çeyreğinde girilmesi beklenen resesyonun 5 çeyrek sürmesinin beklendiği ve BoE’nin hazine tahvillerinin satışlarına koşullarının uygun olması halinde Eylül toplantısında 10 milyar ile başlaması öngörüldüğü gördük.

Cuma günü, ABD için Temmuz ayı istihdam verileri, işgücü açığının düzelmeyeceğini ve ücretlerin hala yükselişte olduğunu gösterdi. ABD 10 yılı birkaç dakika içinde %2.68'den %2.82'ye çıktı. Avrupa'da getiriler de toparlandı, Alman Bund %0,9, Fransız OAT %1,44 ve İtalyan BTP'leri %2,99 seviyelerinden kapandı.

Petrol tarafında, hem Brent hem de WTI geçen hafta yaklaşık %10 düşerek sırasıyla 94$ ve 88$ seviyelerine yerleşti. OPEC, yılın ikinci yarısında petrol talebi için iyimser tahminlerini sürdürdü. Bu haftanın gündemine baktığımızda Enflasyon verileri dikkat çekiyor. ABD'de Temmuz ayı enflasyonu Çarşamba günü açıklanacak. Ertesi gün aynı döneme ait üretici fiyatları açıklanacak. Temmuz ayı Çin enflasyonu 9-10 Ağustos gecesi yayınlanacak

Petrolde dalgalı seyir

 

Borsada 21 sektör yükseldi 7 sektör düştü

 

Bakır fiyatlarında resesyon baskısı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)