E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaGözler ECB'nin erken bir faiz artırımının işaretini verip vermeyeceğinde---

Gözler ECB'nin erken bir faiz artırımının işaretini verip vermeyeceğinde

Gözler ECB'nin erken bir faiz artırımının işaretini verip vermeyeceğinde
14 Nisan 2022 - 12:38 borsagundem.com

Avrupa Merkez Bankası Yönetim Konseyi'nin bugün yapacağı toplantıda, erken bir faiz artırımının işaretinin verilip verilmeyeceği takip ediliyor.


MUFG Bank analistleri yaptıkları değerlendirmede, euronun ABD Doları karşısında son dönemde yaşadığı zayıflamanın tersine dönmesi için ECB'nin erken bir faiz artırımının sinyalini vermesi gerektiğini belirtiyorlar.

"Ukrayna savaşından kaynaklı olarak Avrupa'nın ekonomik büyümesine yönelik risklerin artmaya devam ettiği bir ortamda ECB politika belirleme konusunda giderek daha zorlu bir pozisyon içine giriyor" değerlendirmesini yapan MUFG Bank, Çin'de koronavirüs tedbirlerinin yarattığı sıkıntılar ve Fransa'da cumhurbaşkanı seçimini aşırı sağcı Marine Le Pen'in kazanması olasılığının ECB'yi zorlayan faktörler arasında olduğunu da vurguladı.

Natixis'in Avrupa makro araştırma başkanı Dirk Schumacher da enflasyonda yukarı yönlü sürprizler ve Ukrayna savaşı ile birlikte büyüme görümününde ortaşa çıkan belirsizliğin ECB Yönetim Konseyi'nde çoğunlugun "verilere bağlı" bir yaklaşım izlenmesini savunur hale getirdiğini belirtti.

Bugün yapılacak ECB Yönetim Konseyi'nde kritik sorunun varlık alım programı APP'nin sona erdirilme tarihinin öne çekilip çekilmeyeceği olduğunu belirten Schmacher, "ECB Yönetim Konseyi toplantısı sonrası yapılacak açıklamada APP'nin sona erdirilmesi için üçüncü çeyreğin teyit edilmesinin büyük olasılık olduğunu düşünüyoruz. Bununla birlikte Lagarde'nin basın toplantısında Yönetim Konseyi'nin APP'nin "erken 3'ncü çeyrekte" sona erdirilmesi eğiliminde olduğunun sinyalini vermesini bekliyoruz" diye konuştu.

Gözler merkez bankalarında

 

Ekonomistler MB'den faiz değişikliği beklemiyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)