E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaGözler döviz kurundaki harekete çevrildi---

Gözler döviz kurundaki harekete çevrildi

Gözler döviz kurundaki harekete çevrildi
18 Haziran 2021 - 08:35 borsagundem.com

Bu hafta kritik gündemiyle birlikte yükselişe geçen Dolar/TL'de bir haftalık artış %5'e yaklaşırken, bu sabah kur 8,71-8,72 düzeyinde. Küresel piyasalarda altındaki fiyatları yurt içinde ise dolar/TL kurundaki hareketler yakından izleniyor.

Geçen hafta üst üste yaşanan düşüşlerle 8,30'a çekilen dolar/TL, bu hafta kritik gündemiyle birlikte yükselişe geçti. Dolar/TL'de bir haftalık artış yüzde 5'e yaklaşırken bu sabah kur 8,71-8,72 düzeyinde.

Yurt içinde önemli bir verinin öne çıkmadığı haftanın son günü, yurt dışında Almanya üretici enflasyonu ve İngiltere perakende satışları izlenecek. 

Kritik bir ajandanın geride kaldığı hafta boyunca yükselen dolar/TL kuru, üst üste 4 günlük yükselişle birlikte 8,70'in üzerine kadar tırmandı. Türk Lirası için oldukça sorunlu geçen haftada dolar/TL'de 8,30'dan başlayan yüseliş hareketiyle birlikte TL'deki toplam değer kaybı yüzde 5'e yaklaştı. Bu sabah saatlerinde ise kurlar yatayda seyrederken dolar/TL, 8,71'in üzerinde işlem görüyor. Euro/TL 10,40'ın hemen altında.

Yurt içinde TCMB kısa vadeli dış borç istatistiklerini, TOBB kurulan ve kapanan şirketler verilerini duyuracak (10.00).

Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, Bursa İş Dünyası ile Buluşma programına katılacak (10.30).

Almanya üretici fiyatları günün öne çıkan verilerinden biri olacak. Almanya'da üretici fiyatlarının Mayıs'ta aylık yüzde 0,7, yıllık yüzde 6,4 arttığı düşünülüyor. Nisan ayında aylık yüzde 0,8, yıllık yüzde 5,2 artış yaşanmıştı.

Avrupa'da erken saatlerde gelecek diğer bir veri İngiltere perakende satışları olacak. Bir önceki ay yüzde 9,2 artan perakende satışlarda Mayıs ayı beklentisi yüzde 1,6 artış yönünde oluştu. Yıllık bazda ise baz etkisiyle yüksek beklenti devam ediyor. Nisan'da yüzde 42,4 olan artışın geçen ay yüzde 29,0 olacağı tahmin ediliyor.

İnanılmaz sahte dolar vurgunu! Bankayı bile dolandırdılar...

 

Faiz kararı sonrası doların ilk tepkisi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • DM18 Haziran 2021 12:16

    Döviz hergün yeni rekorlar kırmaya devam ediyor aslında yıllardır desek daha doğru hortumu takan iyi yere takmış millet elbet uyanacak.

  • Türkoğlutúrk25 Kasım 2021 09:50

    Uyanmaz ,uyanmaz.alusti 50 lerden beri kazık yemeye ,