E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıGözler ABD verisinde, dövizde yatay seyir---

Gözler ABD verisinde, dövizde yatay seyir

Gözler ABD verisinde, dövizde yatay seyir
06 Ağustos 2021 - 09:09 borsagundem.com

İstanbul serbest piyasada dolar 8,5400 liradan, euro 10,1050 liradan güne başladı. ABD'de işgücü verileri, Yurt içinde "Merkez Bankası Piyasa Katılımcıları Anketi" izlenecek

Serbest piyasada 8,5380 liradan alınan dolar, 8,5400 liradan satılıyor. 10,1030 liradan alınan euronun satış fiyatı ise 10,1050 lira olarak belirlendi.

Dünkü kapanışta doların satış fiyatı 8,5400 lira, euronun satış fiyatı ise 10,1200 lira olmuştu.

Dün yüzde 0,6 artarak 8,5290'dan kapanış yapan dolar/TL ise, bugün bankalararası piyasanın açılışında 8,5320 seviyesinde işlem görüyor.

ABD'de haftanın en önemli verisi olan işgücü verileri bugün gelecek. Piyasalar istihdam ve işsizlik oranında yaşanan gelişmeleri yakından takip edecek.

Yurt içinde ise "Merkez Bankası Piyasa Katılımcıları Anketi" en önemli gündem maddesi olacak.

MANŞETTE ÖNE ÇIKANLAR

Fed, JPMorgan Chase & Co'ya döviz kuru piyasasını manipüle etmeye çalışmaktan suçlu bulunması sonrası 2015 yılında uygulanmaya başlanan sınırlamaların kaldırıldığını duyurdu.

Fed Yönetim Kurulu üyesi Christopher Waller, destekleyici para politikasının bazılarının geri çekilmeye beklediğinden daha erken başlayabileceğini söyledi.

Minneapolis Fed Başkanı Neel Kashkari, yüksek bulaşıcılık oranına sahip olan Delta varyantının, ABD işgücü piyasasında toparlanmayı ve Fed’in varlık alım programının azaltılmasına yönelik takvimi olumsuz etkileyebileceğini söyledi.

Fed, Haziran ayında yapılan stres testleri sonrasında, bu testlerde yer alan 34 büyük bankanın tutturmaları gereken yeni sermaye yeterlilik kurallarını belirledi.

Kongre Bütçe Ofisi (CBEO) ABD Senatosu'nda tartışılmakta olan 1 trilyon dolar büyüklüğündeki altyapı yatırım paketinin gelecek 10 yılda ABD’nin bütçe açığının 256,1 milyar dolar artıracağını hesapladı.

ABD'de Senatör Joe Manchin, Fed Başkanı Jerome Powell'a bir mektup göndererek Fed'i ekonomiye sağladığı desteğin bir kısmını geri çekmeye başlamaya çağırdı.

Venezuela Merkez Bankası, ülkenin eski para biriminden altı sıfırı kaldırarak, yeni para birimi olan Bolivar Digital’i 1 Ekim’de dolaşıma süreceklerini duyurdu.

Atina hisse senedi ve menkul kıymet türev piyasalarının operatörü olan Hellenic Exchanges, Belgrad Hisse Senedi Borsası'nın (BELEX) yüzde 10,24 hissesini satın aldı.

Çin Ulusal Kalkınma ve Reform Komisyonu Başkan Yardımcısı Ning Jizhe, Çin ekonomisinin sürekli büyümekte olduğunu ancak yurt içi toparlanmanın istikrarsız ve dengesiz olmaya devam ettiğini söyledi.

YURT İÇİ GÜNDEM

Yurt içinde en önemli gündem "Merkez Bankası Piyasa Katılımcıları Anketi" sonuçları olacak. Bir önceki ankette yılsonu enflasyon beklentisi yüzde 15,64, 12 ay sonrası enflasyon beklentisi yüzde 12,62 olarak belirlenmişti.

Hazine ve Maliye Bakanlığı, nakit gerçekleşmeleri açıklayacak (17.30).

YURT DIŞI GÜNDEM

Almanya'dan günün erken saatlerinde gelecek sanayi üretimi verisi piyasalar tarafından yakından izlenecek (09.00). Bir önceki ay yüzde 0,3 düşüş gösteren sanayi üretiminde beklenti yüzde 0,5 artış olacağı yönünde.

Yurt dışında haftanın beklenen verisi ABD'den gelecek. ABD'de Temmuz ayına ilişkin istihdam rakamları piyasalar tarafından merakla bekleniyor. Bir önceki ay tarım dışı istihdamda 850 bin artış olurken, işsizlik oranı yüzde 5,9 seviyesinde açıklanmıştı. Analistlerin bugün için beklentisi tarım dışı istihdamda 845 bin artış, işsizlik oranında yüzde 5,7 şeklinde oluştu.

ABD'nin diğer verileri toptan stoklar (17.00) ve Baker Hughes sondaj kule sayıları (20.00) olacak.

Küresel piyasalar ABD'nin istihdam verilerini bekliyor

 

Tarım dışı istihdam verisi piyasaların takibinde

 

Küresel piyasalarda gerileme görülüyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)