E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıGözler, ABD tarım dışı istihdam datasına çevrildi---

Gözler, ABD tarım dışı istihdam datasına çevrildi

Gözler, ABD tarım dışı istihdam datasına çevrildi
04 Aralık 2020 - 09:30 borsagundem.com

A1 Capital Yatırım tarafından hazırlanan analizde Borsa İstanbul’un bugün hafif alıcılı açılış yapması öngörülüyor.

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, yüzde 0,40 değer kazanarak günü 1.330 puandan tamamladı. Toplam işlem hacmi 29,7 milyar lira seviyesinde gerçekleşti.

Bankacılık endeksi yüzde 0,68 değer kaybederken, holding endeksi yüzde 0,87 değer kazandığı günde sektör endeksleri arasında en fazla kazandıran yüzde 3,14 ile iletişim, en çok kaybettiren ise 0,68 ile bankacılık sektörü olduğu görüldü.

Avrupa borsaları günü Brexit'e yönelik belirsizlik nedeniyle karmaşık tamamladı. Kapanışta, Almanya'da DAX 30 endeksi, günü yüzde 0,45 ve Fransa'da CAC 40 endeksi, yüzde 0,16'lık düşüşle kapandı. İngiltere'de FTSE 100 endeksi günü yüzde 0,42 ve İtalya'da FTSE MIB 30 endeksi ise yüzde 0,16 değer kazandı.

ABD borsaları günü karışık seyirle kapadı. Kapanışta Dow Jones sanayi endeksi yüzde 0.29 değer kazandı. S&P 500 ise gün sonunda yüzde 0.06 değer kaybetti. Nasdaq da yüzde 0.23 oranında değer kazandı.

Yurtiçinde veri akışının zayıf olduğu günde, Uluslararası Kredi Derecelendirme Kuruluşu Moody’s tarafından planlı takvime göre Türkiye’nin Kredi Notu ve Görünümüne dair değerlendirmesini açıklaması bekleniliyor.

Global piyasalarda ABD’de açıklanacak olan Tarım Dışı İstihdam data seti yakından izlenecek. Özellikle, veri ile birlikte açıklanacak olan İşsizlik Oranı ve Ortalama Saatlik Kazançlar verileri takibimizde olacak. Açıklanacak olan veri setinin seyri ile birlikte global piyasalarda finansal enstrüman fiyatlamalarında oynaklık artış gösterebilir.

Haftanın son işlem gününde, ABD ile Çin arasında artan gerilime rağmen aşı haberlerinin olumlu etkisi ile birlikte Asya seansında ve global piyasalarda işlem gören endeks / endeks vadeli işlem sözleşmelerinin bir çoğunda kısa vadede toparlanmanın devam ettiği izleniyor.

Günün önemli şirket haberleri 04/12/2020

Manşette Öne Çıkanlar
• Kervan Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nin (Şirket) 51.750.000 TL nominal değerli paylarının Borsa dışında halka arzı tamamlanmış olup, Şirketin sermayesini temsil eden 187.500.000 TL nominal değerli payları Kotasyon Yönergesi'nin 8'inci maddesi çerçevesinde kota alınmıştır. Halka arz edilen 51.750.000 TL nominal değerli paylar 04/12/2020 tarihinden itibaren Yıldız Pazar'da 9 TL/pay baz fiyat, "KRVGD.E" kodu ve sürekli işlem yöntemiyle işlem görmeye başlayacaktır. İlgili sırada maksimum emir değeri 3.000.000 TL olarak belirlenmiştir. (Kaynak: KAP)

• Uluslararası Kredi Derecelendirme Kuruluşu Moody’s planlı takvime göre Türkiye’nin Kredi Notu ve Görünümüne dair değerlendirmesini açıklaması bekleniliyor.

• Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) Kasım ayında bir önceki aya göre % 2,3 ve bir önceki yılın aynı ayına göre % 14,03 artış gösterdi.

• Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi verisinde Kasım ayında bir önceki aya göre % 4,08 ve bir önceki yılın aynı ayına göre % 23,11 artış kaydedildi.

• Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan bugün saat 10:00’da Ankara’daki Hazine Bakanlığı yerleşkesinde Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) yönetimiyle görüşeceği açıklandı.

• Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, Kasım ayı enflasyon rakamlarına ilişkin değerlendirmesinde "Yüksek enflasyonun vatandaşımız üzerindeki etkilerini en aza indirmek için tüm gücümüzle çalışıyoruz." İfadelerine yer verdi.

• Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun ilk görüşmesi bugün yapılması planlanıyor.

• ABD’de Senato Çoğunluk Lideri Mitch McConnell, kongreye geniş bir anlaşma yerine dar hedefli bir anlaşmayı benimsemesi çağrısı yaparken, Demokratların bir teşvik paketi için daha küçük bir fiyat etiketini benimsemesinin "cesaret verici" olduğunu ifade etti. Ancak geniş bir anlaşmanın sonraya bırakılarak dar hedefli bir yardımın senatodan geçmesi çağrısında bulunduğu basında yer aldı.

• OPEC +, önümüzdeki yıl Ocak ayından itibaren petrol üretim kesintilerini önceden planlanandan daha kademeli olarak hafifletmek için bir anlaşmaya vardı ve durum kırılgan petrol pazarına arz fazlasını eritmesi için daha fazla zaman tanıdığı basında yer aldı. (Kaynak: Bloomberght)

• Alman şirket Biontech ile birlikte koronavirüse karşı aşı geliştiren Pfizer, 2020 aşı üretim hedefini 100 milyon dozdan 50 milyon doza düşürdüğü basında yer aldı.

• ABD Savunma Bakanlığı, aralarında petrol şirketi CNOOC'un da bulunduğu 4 Çinli şirketi Çin ordusuyla bağlantılı kategorisindeki şirketler listesine dahil ettiğini açıkladı.

• Resmi olmayan haber akışlarına göre, İngiltere Brexit müzakereleri devam ederken Avrupa Birliği (AB) yetkililerinin yeni talepler listesi sunduğunu belirtti. İngiliz yetkililer AB tarafından gelen bu taleplerin görüşme sürecini geriye götürdüğünü ifade eederken, AB tarafı ise yeni taleplerin söz konusu olmadığını açıkladı.

• ABD Kongresinin Senato ve Temsilciler Meclisi kanatları, 2021 mali yılı için savunma bütçesine 740 milyar dolar ayıran Ulusal Savunma Yetkilendirme Yasa (NDAA) Tasarısı'nın hazırlandığı açıklandı. Yasa tasarı ilerleyen günlerde ABD Başkanı Donald Trump’ın onayına sunulacak. (Kaynak: Anadolu Ajansı)

• Haftanın son işlem gününde, global piyasalarda işlem gören endekslerde risk iştahının seyrine bağlı olarak Borsa İstanbul’un bugün hafif alıcılı açılış yapmasını öngörüyoruz. (Açılış beklentisinde uygulanan metodolojide: 0-2,0 puan aralığı yatay, 2,0-4,0 puan aralığı hafif alıcılı, 4,0 puan üstü pozitif, 0--2,0 puan aralığı yatay, -2,0--4,0 puan hafif satıcılı ve -4,0 puan üstü negatif olarak değerlendirilmektedir)

Endeks, yukarı gitmekte zorlanıyor

Emtia fiyatlarındaki güçlü seyrin devamı 3 sektörü etkileyebilir

Hangi hisselerde yabancı payı değişti

Risk almak istemeyen yatırımcıya öneri

Piyasada hafif alıcılı açılış bekleniyor

QNB Finansbank ile ilgili önemli borsa kararı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)