E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknik AnalizGöstergeleri al-sat-tut veren hisse listesi---

Göstergeleri al-sat-tut veren hisse listesi

Göstergeleri al-sat-tut veren hisse listesi
22 Nisan 2022 - 08:27 borsagundem.com

BIST 100 Endeksi’nde yer alan hisselerin üç önemli indikatöre göre “al”, “sat” ve “tut” sinyallerini listeledik.

BORSAGUNDEM.COM

Borsada kısa vadeli beklentilerle hareket edenler için teknik göstergeler önemlidir. Biz de bu çalışmada piyasada sıklıkla başvurulan ve takip edilen üç göstergeyi referans alarak bir çalışma yaptık. Kullandığımız göstergeler ise RSI, Momentum ve CCI.

Tablonun kolay okunması ve daha iyi fayda sağlanması açısından bu göstergelerin ne anlama geldiğini kısaca aşağıda paylaşıyoruz.

Hazırladığımız listeye BIST 100 Endeksi’ne dahil hisseleri dahil ettik. BIST 100 Endeksi’nde yer alan hisselerin daha aktif bir piyasaya sahip olması bu tercihimizde belirleyici oldu.

Teknik göstergeler şirketin mali yapısı hakkında değerlendirme imkanı vermez. Bu açıdan işlem yaparken ayrıca şirketlerin finansal yapılarının da analiz edilmesi riski minimize etmesi açısından doğru bir yaklaşım olacaktır.

Bu listenin hazırlanmasında kullanılan indikatörlerin nasıl yorumlanacağı aşağıda yer almaktadır:

RSI (Relative Strenght Index- Göreceli Güç Endeksi) : Belirlenen zaman aralığında hissenin kapanış fiyatları kıyaslanarak hesaplanan bir indikatördür. Biz daha iyi sonuç vermesi nedeniyle 14 günlük periyoda göre hesaplama yaptık. Gösterge kısa vadede öngörülerde işe yarar. Hissenin fiyatından önce yukarıya da aşağı yönelmesi sıklıkla gözlenmekte. Bu da hissenin yönünü tespit edebilme imkanı verir. Gösterge ağırlıklı olarak 30 ile 70 arasında hareket eder. 30’un altına indiğinde aşırı satış olduğu ve “al” sinyali olarak okunur. 70’in üzerine çıktığında aşırı alım olduğu  ve “sat” sinyali olarak okunur.

Momentum : Hissenin belirlenen zaman aralığında  yüzdesel fiyat hareketini verir. Kısa vadeli trend tespiti için kullanılır. Momentum göstergesinde 100 sayısı sıfır olarak kabul edilir. 100 değerinin altında ve düşüyorsa düşüş trendi güçlendiği kabul edilir. 100 değerinin üzerinde ve çıkıyorsa çıkış trendinin güçlendiği kabul edilir.  100 değerinin aşağıdan yukarı geçilmesi halinde bu “al” sinyali olarak okunur. 100 değerinin yukarısından aşağı geçilmesi halinde “sat” sinyali olarak okunur.

CCI (Commodity Channel Index) : Belirlenen zaman aralığındaki trendin değişimi hakkında bilgi verir. Daha iyi sonuç vermesi açısından biz 14 günlük zaman aralığını kullandık. Gösterge referans olarak kabul edilen +100 ile -100 arasında değer alır. +100 seviyesinin üzeri aşırı alım olarak görülür ve “sat” sinyali olarak okunur. Göstergenin -100 seviyesinin altında olması ise aşırı satış bölgesi olarak kabul edilir ve “al” sinyali olarak okunur.   

BIST 100 HİSSELERİNİN AL-SAT-TUT LİSTESİ

12 göstergesi "AL" veren hisseler

 

Anadolu Efes ve İhlas Gazetecilik sorusu

 

Fiyatı ve işlem adedi artan 10 hisse - (21 Nisan Gün Sonu Verileriyle)

 

Günün önemli şirket haberleri 22/04/2022

 

En fazla para girişi olan 10 hisse (21/04/2022)

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)