E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknik AnalizGöstergeler tepki hareketinin güç kazanabileceğine işaret ediyor---

Göstergeler tepki hareketinin güç kazanabileceğine işaret ediyor

Göstergeler tepki hareketinin güç kazanabileceğine işaret ediyor
29 Mayıs 2019 - 15:12 borsagundem.com

Yatırım Finansman Yatırım Danışmanlığı Müdür Yardımcısı Göksel Tekiner, MACD'nin 1 aylık süreç sonrasında 'Al' sinyali üretiyor olmasını, tepki hareketlerinin güç kazanabileceğe işaret olarak yorumladı.

Yatırım Finansman Yatırım Danışmanlığı Müdür Yardımcısı Göksel Tekiner, kısa vadeli göstergelerden sonra orta vadeli gösterge olan MACD'nin 1 aylık süreç sonrasında 'Al' sinyali üretiyor olmasını, tepki hareketlerinin güç kazanabileceğe işaret eden bir gelişme olarak değerlendirdi.

Tekiner Foreks'e yaptığı açıklamada, iç piyasalar üzerinde etkili olan gündem maddelerinin, Türkiye-ABD-Rusya üçgeninde süren S-400 kaynaklı gelişmeler, kur hareketleri, İstanbul seçimleri gölgesinde süren siyasi söylemler, makro ekonomik gelişmeler ile ABD-Çin ve ABD-İran ilişkileri gibi yurt içi ve yurt dışı gelişmelerden oluştuğunu kaydederek, bu konuların piyasa oyuncuları tarafında yakından izlenen gelişmeler olduğunu ifade etti.

BIST100 Endeksi'nin teknik olarak değerlendiren Göksel Tekiner, şunları söyledi: "Kısa vadeli göstergelerden sonra orta vadeli gösterge olan MACD'in 1 aylık süreç sonrasında 'Al' sinyali üretiyor olması tepki hareketlinin güç kazanabileceğe işaret ediyor. Ayrıca kısa vadeli ortalamalarının da üzerinde çıkılmış olmasını, tepki hareketinin devamı açısında 'pozitif' unsur olarak değerlendiriyoruz.

Geçtiğimiz dönemde önemli destek konumunda olan ve artık kısa vadeli direnç olarak takip ettiğimiz 87.400'ün üzerinde yaşanabilecek kapanış sonrasında orta vadeli düşüş trend direnci olan 89.500 seviyesini hedef alacağız.

Endekste yükseliş denemelerinin ana trend dönüşü olarak algılayabilmemiz için ise 89.500 direnci aşılmalı."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)