E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıGörünüm pozitif, kar satışları gelebilir---

Görünüm pozitif, kar satışları gelebilir

Görünüm pozitif, kar satışları gelebilir
17 Ocak 2020 - 10:14 borsagundem.com

Şeker Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende yukarı beklentinin sürdüğünü ama gün içinde kar realizasyonları yaşanabileceği belirtiliyor.

Güne alıcılı başlayan BIST-100 endeksi gün içinde 122.482 ile tarihi işlem hacmi rekoru ile yeni zirve test ederken, gün sonuna doğru gelen kar satışlarıyla günü %0,05 yükselişle 121.000’den kapattı.

Bankacılık endeksi ise %1,13 yükselişle pozitif ayrışarak BIST100 endeksine göre relatif olarak güçlenmeye devam etti. ABD borsaları pozitif gelen verilerle yükselişini devam ettirerek tarihi yeni zirve seviyelerden günü kapatırken, Avrupa borsaları karışık bir seyirle günü kapattı.

TCMB ortalama piyasa beklentisi olan 50 baz puanın üzerinde faizleri 75 baz puan indirerek %11,25’e düşürdü. TCMB faiz kararı sonrası TL sınırlı değer kazanırken, BIST banka hisseleri öncülüğünde gün içi yükselişini güçlendirerek tarihi zirve seviyeler test etti.

Yurtiçi tahvil faizleri düşüşüne devam ederek Eylül 2017’den beri en düşük seviyesine gerileyerek bankacılık endeksindeki yükselişi desteklemeye devam etti. CDS’ler ise 245 sevilerine gerileyerek düşüşüne devam etti. CDS’lerdeki düşüşün devam etmesi TL varlıklarda son dönemde oluşan pozitif fiyatlamayı desteklerken, risk alma iştahının güçlenmeye devam edeceğine işaret ediyor.

BIST tarihi zirve seviyeler test etmesine karşın halen EM içinde benzerlerine göre iskontolu işlem görmeye devam ediyor. Yurtiçine yönelik negatif haber akışı gelmedikçe ve global risk alma iştahında bir bozulma yaşanmadıkça BIST’te kar satışları yaşansa da orta vadede yükseliş trendinin yeni zirve seviyeler test ederek devam etmesi beklenmektedir. Ancak güçlü yükseliş sonrası endekste kısa vadede kar satışlarının oluşma riskinin yükseldiğini düşünüyoruz. Dün olduğu gibi yükselişlerin kar satışı fırsatı olarak değerlendirilebileceğini düşünüyoruz.

Bugün ABD’de açıklanacak Michigan tüketici güven endeksi, sanayi üretimi, kapasite kullanımı, inşaat ve konut başlangıçları verileri takip edilecek. Endeksin güne pozitif eğilimle başlaması beklenmektedir. 

Endeksin gün içinde yükseliş eğilimini devam ettirse de kar satışlarıyla karşılaşabileceğini düşünüyoruz. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)