E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAk Partili Turan: Dövizin artmasının tek sebebi var...---

Ak Partili Turan: Dövizin artmasının tek sebebi var...

Ak Partili Turan: Dövizin artmasının tek sebebi var...
22 Ağustos 2018 - 17:45 borsagundem.com

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, “Dövizin artmasının tek sebebi var, Türkiye’ye ayar vermek. Veremeyecekler" dedi.

AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, “Dövizin artmasının tek sebebi var. Türkiye’ye ayar vermek. Veremeyecekler kardeşim. Bunlar o papazı değil, Erdoğan'ı istiyorlar. Alamayacaklar kardeşim. Bu millet olduğu müddetçe, sahip çıktığı müddetçe alamayacaklar” dedi.

Ak Parti Çanakkale Merkez İlçe Başkanlığı tarafından, Çanakkale Öğretmenevi bahçesinde bayramlaşma programı düzenlendi. Programa, Ak Parti Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu, Ak Parti Çanakkale İl Başkanı Gültekin Yıldız, Ak Parti Merkez İlçe Başkanı Yıldıray Ölçek, Kadın Kolları Başkanı Gülsüm Üstün, Gençlik Kolları Başkanı Burak Balık, Sivil Toplum Kuruluşlarının (STK) temsilcileri, partililer ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Bayramlaşma programında partililere hitap eden AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, Çanakkale Belediye Başkanı CHP’li Ülgür Gökhan'ın şahsi Twitter hesabı üzerinden kurban kesimiyle ilgili bir Retweet yaptığını söyledi. Gökhan'ın bu Retweet'inde kurban kesmenin doğru olmadığını söylediğini ifade eden Turan, "Her şey bitti, artık kurbanı, dini dizayn etmeleri kaldı. Yapmayın, bu kadar yapmayın herkes işini yapsın” dedi.

Türkiye üzerinde oynanan kirli oyunların sürdüğünü belirten Turan, bunların en somut göstergesinin dolardaki yükseliş olduğunu ifade ederek, şunları söyledi: “Ekonomik parametrelerin tek göstergesi döviz değildir. Çok farklı kriterler vardır, bir tanesi dövizdir. Bizim dövizden başka sıkıntı yaşadığımız hiçbir kriter yok. Yatırımlar devam ediyor, üretim devam ediyor, ihracat devam ediyor. Sadece dövizle ilgili bir dalgalanma oldu. Ancak göreceksiniz bu dalgalanmanın sonunda Türkiye büyüyerek çıkacak. Bu dalgalanma bölgesel ittifakların kapısını açacak. Dünyada sadece Amerika'nın merkezli olduğu bir yapılanma değil, başka başka merkezlerinde olduğunu herkes görecek."

BUNLAR O PAPAZI DEĞİL, ERDOĞAN'I İSTİYORLAR

Türkiye'ye, yaşatılan her türlü yıpratma çalışmasına rağmen daha fazla üretime, daha fazla kendi ayakları üzerinde durmaya devam edeceğine işaret eden Bülent Turan, şunları söyledi:

“Bu ülkenin geleceğini sadece Türk milleti belirleyecek, sadece Çanakkaleliler bu milletin 81 milyon evladı belirleyecek. Başka ülkenin burada operasyon yapma imkanı yok. Kaldı ki şunu sorayım, ne oldu da döviz ikiye katladı? İhracat mı durdu, yatırım mı durdu? Borcumuz mu arttı? Şimdi diyorlar, sizin dış borcunuz çok fazla. Hayır. Bizim borcumuz her sene düşüyor. Ne oldu da bir anda arttı? Bakın yuvarlayarak söylüyorum, Türkiye’nin 450 milyar dış borcu var. Ama bunun yanında 160 milyar dolar ihracatı var. Fransa’nın 6 trilyon dolara yakın borcu var. Sadece 540 milyon ihracatı var. Yani yeni bir veri yok. Yeni bir ihracat kaybı yok, yeni borçlanma imkanı yok. Ne oldu da arttı? Bu bile başlı başına kötü bir niyetin göstergesi. Bu bile farklı hesapların göstergesi. İhracat artmış, üretim artmış, borçlanma azalmış. Dövizin artmasının tek sebebi var. Türkiye’ye ayar vermek. Veremeyecekler kardeşim. Bunlar o papazı değil, Erdoğan'ı istiyorlar. Alamayacaklar kardeşim. Bu millet olduğu müddetçe, sahip çıktığı müddetçe alamayacaklar.”

Turan, konuşmasının ardından partililerin ve vatandaşların Kurban Bayramı'nı kutladı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (33)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Al burda24 Ağustos 2018 00:52

    Bırakın artık ulen yalanı,riyakarlığı!Müslüman geçinip ayaküstü bin yalan söyleyen düzenbazlat.Mahvettiniz her şeyi hala da utanmadan kıvırıyorsunuz.Yunanistan bile bizden iyi durumda.İthal etmedik mal bırakmadınız.Yakında ekmeği bile ithal edeceksiniz,riyakar hainler!

  • köfteci23 Ağustos 2018 11:16

    kriz.miz adamlar seçimi mart ta yine kazanacak demek ki hak ediyoruz böyle yönetilmeye

  • Bika23 Ağustos 2018 10:25

    TL değer kaybettikçe,Türkiye' milli hasılası dolar bazlı düşmeye devam ediyor ve dış borç 500 milyar dolara dayandı. Türkiye ekonomisinin oransal göstergeleri bozulmakta. Düşük faizli dolarlarla borç alınıp yanlış yatırımlar yapıldığından TL değersizleşmekte. Venezüele ve Yunanistan'da para bolluğu döneminde yollar yapılmış , inşaatlara ve sosyal yardımlar için çok harcamalar yapılmış. Aynaya bakma zamanı geldi de geçiyor.

  • Brathma23 Ağustos 2018 10:22

    Hersey chp yüzünden. cari acik yok. Merkez bankasi bagimsiz. Millet dolar borclanmadi. Hazinede paralari koyacak yer yok. Bu chp baskan bile seçemiyor

  • kerim23 Ağustos 2018 06:46

    Ithalat ne kadar faiz odemeleri nekadar onu niye soylemiyorsunuz

  • alf23 Ağustos 2018 02:26

    hep cehape

  • paşalı23 Ağustos 2018 00:06

    bülent sen ancak bayrampaşalıları kandırırsın

  • yüksel acar22 Ağustos 2018 23:04

    Kendi beceriksizliklerini dıs dunyaya atma girisimini ben yutmam.tek sorumlu akp dir..

  • fafa22 Ağustos 2018 22:24

    Sağlam bünyeye bir şey olmaz.Trump'ın elinden gelse Almanya'yı perişan eder, ama gücü yetmiyor.Bizi gırtlağımıza kadar borca soktunuz, aldığınız borç paraları şuursuzca israf ettiniz.Ayar veremeyecek de bu perişanlık neyin nesi? Lütfen milleti kandırmayı bırakın her şey ortada,israf halen devam ediyor,hep ölü yatırım,stat şart mı ?her yere bir stat yapıyorsunuz.Dolarla garantileri neden söylemiyorsunuz?

  • ciciş22 Ağustos 2018 22:23

    Adnan hocanın ahı tuttu

  • malik23 Ağustos 2018 11:15

    biri insanı keyfine göre idam etmek cinayettir. cinayet işleyen cennete giremez. televizyonda karı oynatmanın cezası idam olamaz

  • sait23 Ağustos 2018 06:48

    O da bu kumpas carkinin bi parcasi hem paraya mala goz dikiyor hemde namusa....bunun derhal idami gerekir

  • Tolga22 Ağustos 2018 22:18

    Borcun varmı var ödemek zorunda mısın evet. Peki senin borcun olmasaydı merkez bankanda 300 milyar doların olsaydı .almanya gibi cari fazla verseydin dolar buralara gelir miydi. Hayır gelmezdi .düşmanlar görevini yapmakla mükelleftir.senin görevin ise düşmanlara fırsat vermemek için en iyi şekild e çalışmak işi kuralına göre yapmaktır.futbol oynuyorsun ama kaleye kaleci koymayı unutuyorsun.

  • emekci22 Ağustos 2018 21:24

    hayatın gerçeklerinden kopmuş bunlar. cari açık, enflasyon, dış borç gibi konuların dış güçlerle ne alakası var? başkan bayram tebriği içn savunma bakanını içişleri bakanını arıyor, görüşmeyi iphone üstünden yapıyorlar. o kadar dinleme skandalına rağmen hala abd sistemi kullanıyorlar.

  • Cego22 Ağustos 2018 20:45

    La devr sen trolmüsün kaç lira la aylığın

  • köfteci22 Ağustos 2018 20:23

    başladılar yine dış güçler

  • Yusuf22 Ağustos 2018 19:31

    Tek sebebi ülkenin içine ettiniz ondan. Bu sonuçtur.

  • Cüneyt 22 Ağustos 2018 21:42

    Aynen öyle de sakalları nasıl kandıracaklar?

  • Ayşen saka22 Ağustos 2018 19:09

    DöviZ hesaplarına vergi koyun mevduat a vergi var dövize YÖK bınu hemen yap Tayyip ama yapmassın sebebi açık enfazla dolar senin çevrende var

  • Türkoğlutürk 23 Ağustos 2018 09:25

    Türk vatandaşlarının banka daki paralarına vergi var ama yabancılara yok. Kaldıki cari açığın hesabını sormak lazım. Akp döneminde ithalat neden arttı. Tarımsal destek adı altında üretim yapmayanlara niye para dağıtılıyor.

  • fafa22 Ağustos 2018 22:26

    Vergi döviz hesaplarında da var.Bütün mevduatlarda vergi yüzde on beş.

  • KILIÇ22 Ağustos 2018 18:57

    DÖVİZİN ARTIŞININ SEBEBİ BİRAZDA DEVLETİMİZDİR İHALELER BİLE DOLARLA YAPILIYOR ÜSTELİKTE HALEN DEGİŞMEDİ BAHANE ARAMAYA GEREK YOK ÖNCE DEVLET ÖNLEM ALMALI.

  • Haha22 Ağustos 2018 18:39

    Daha fazla uretime demis ya , insan biraz utanir ne urettik la biz , eti samani disardan alir duruma geldik , ayip ayip

  • metin23 Ağustos 2018 03:37

    “devr” nikli canli, hele bi anadilini ögren sonra akil ver millete. o kadar ugrasmissin, 1 cümle bile kuramamissin. üretme kelimesini dogru yazmıssın ama araştırma kısmını sen yap becerebilirsen.

  • Ahmet22 Ağustos 2018 21:43

    O ürettik dediğim senin gibi kandırmak için söylenmiş yalanlar...

  • Devr22 Ağustos 2018 19:27

    Saman yemiyi ver. Kafanı kaldır bak ne ürettik Elin oğlu bile diyo falan 35 parçaları türkiye'de üretiliyor. Aselsan daha yazayım da senin gibi 1 dolarlik anlamazki

  • Vatan22 Ağustos 2018 18:38

    Sıkıntı yok abi,siz öyle diyor sa nız , doğrudur, böyle iyi, daha iyi olacaktır inşallah, maşallah

  • Cego22 Ağustos 2018 18:33

    Ayarı siz verdiniz.

  • Ww22 Ağustos 2018 18:27

    O da sizin beceriksiz yonetiminiz , hicbir zaman ekonomiye odaklanmadiniz , varsa yoksa tum amaciniz herzaman secim kazanmak oldu , o yuzden harvurup, harman savurdunuz , sattiniz sattiniz durmadan yerine sadece yol yaptiniz , bina yaptiniz , uretime donuk hicbirsey yapmadiniz, surekli birileriyle kavga ettiniz , Sifir sorun dediniz tonlarca sorunla basbasa biraktiniz , ekonomiyi, egitimi , bitirmek icin ne gerekiyorsa yaptiniz , derdiniz gununuz imamhatip acmak ,onlari devlet kadrolarina yerlestirmek ,kendi zenginlerinizi yaratmak icin ihale yasalrini yuzlerce defa degistirdiniz, tum gucunuzu erdogani iktidarda tutabilmak icin harcadiniz , hicbir zaman hatalarini soylemeye gucunuz yetmedi , hep alkisladiniz ,herseyde topluma dogrulari soylemediniz , medyayai tekellestirdiniz , aksine birsey yazani vatan haini ilan ettiniz ,daha cok sey yazilirda vakit yok

  • Günaydın canım 22 Ağustos 2018 18:12

    Tek sebep Türkler in bankalardaki döviz hesaplarını tl ye çevirmemesi akp bu güveni veremiyor tl mevduat a vergi var döviz e yok yuh size akp

  • Sdk22 Ağustos 2018 18:08

    Yav TL tüm paralar karşısında değer kaybediyor biri bunu açıklasın ... Her sorun dış güçler hiç beceriksizlik yok...

  • Türkoğlutürk 23 Ağustos 2018 09:29

    O bir dolarlıkları devlete sokan kim. Birilerini dolar almakla suçlayana kadar diğerlerini patamızı pul yaptın diye yargıla. Cevizi nonutu bademi mısırı tütünü hatta FINDIĞI bile ithal ediyorsak suçlusu ülkeyi yöneten değilmi.

  • Ummet22 Ağustos 2018 19:29

    1 dolarlik lari vatandaşlıktan atsin devlet dolar anında duser