E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiGorman, Soros'un kriz beklentisini saçma buldu---

Gorman, Soros'un kriz beklentisini saçma buldu

Gorman, Soros'un kriz beklentisini saçma buldu
31 Mayıs 2018 - 09:02 borsagundem.com

Morgan Stanley CEO'su Gorman, Soros'un küresel kriz beklentisini saçma buldu

Morgan Stanley CEO’su James Gorman, yatırımcı George Soros’un "büyük bir finansal kriz" öngörüsünün gerçekçi olmadığını söyledi. Bloomberg TV yayınında konuşan Gorman, Soros’un beklentisini saçma bulduğunu, Avrupa Birliği’nin var olma tehlikesi ile karşı karşı olduğunu düşünmediğini belirtti.

Gorman ayrıca piyasalardaki dalgalanmaya rağmen Fed’in bu yıl 3 kez daha faiz artıracağını düşündüğünü söyledi. İtalya’dan bulaşma korkusu ile ABD 10 yıllık tahvil faizinin yüzde 3’lerden gerilediğini hatırlatan Gorman, 10 yıllıkların faizinde yükselişin devam etmesini, doların da beraberinde değer kazanmasını beklediğini kaydetti.

Gorman, JPMorgan Chase CEO’su Jamie Dimon’un yüzde ABD 10 yıllıklarının yüzde 4 ulaşacağına yönelik öngörüsüne ilişkin bir soruya, "10 yıllıklar yüzde 3 altında kalırsa sürpriz olur ama yüzde 4 üzerine çıkarsa da sürpriz olur" ifadesini kullandı. ABD 10 yıllıklarının faizi sabah saatlerinde Asya piyasalarında yüzde 2,85’ten işlem görüyor. (Business HT)

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • POLAT ALEMDAR31 Mayıs 2018 09:50

    bu adamın işi güçü kriz çıkartıp milletin malını kendisinin toplaması ile ünlüdür.malınızı kaptırmayın seçimden sonra sular durulur herkes yoluna devam eder.