E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemGoogle'dan ABD ordusuna yapay zekâ projesi---

Google'dan ABD ordusuna yapay zekâ projesi

Google'dan ABD ordusuna yapay zekâ projesi
09 Mart 2018 - 07:02 borsagundem.com

Pentagon ile ortaklık anlaşması imzalayan teknoloji devinin, İHA'ların çektiği görüntüleri analiz edecek yapay zeka geliştirdiği öne sürüldü

Teknoloji devi Google’ın ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) ile imzaladığı ortaklık anlaşması çerçevesinde Amerikan ordusu için insansız hava araçlarının (İHA) çektiği görüntülerin detaylı bir şekilde analiz edilmesine olanak sağlayacak yapay zekâ geliştireceği öğrenildi.

Gizmodo sitesinin haberine göre Google'ın bazı çalışanları, Pentagon'la işbirliği fikrini eleştirdi, kimileriyse projenin makine eğitimini geliştirme ve uygulama alanında önemli konuları gündeme getirdiğine dikkat çekti.

İNSANLARIN HAREKETLERİ İZLENEBİLECEK

Pentagon'un başlattığı Maven projesi, İHA'lar tarafından edinilen görüntülerin analiz sisteminin geliştirilmesini amaçlıyor. Söz konusu projede makine eğitiminin kullanılması öngörülüyor. Google'ın geliştirdiği teknolojiyle havadan çekilen görüntülerdeki trafik araçları ve diğer objeler, 38 parametre üzerinden tanımlanacak. Program aynı zamanda insanların hareketlerini izleme olanağı da sağlıyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)